Děs se svítání...

Na celém Kontinentě se snad nenajde jediná vesnice, kde by někde u cesty nestála ošuntělá dřevěná vývěska s přibitými vzkazy a inzeráty. I začínající dobrodruh dokáže mezi výhodnou nabídkou slepičích vajec a přisprostlou milostnou poezií snadno najít zakázku, ze které by mohla koukat slušná odměna, ať už jde o pomoc s nestvůrou, ztraceným dítětem, a nebo obyčejnou sezónní pomocí na poli...
V tomto fóru probíhají hry vedené vypravěčem. Questy je možné hrát paralelně s hrou v eventu nebo volné hře.

Re: Děs se svítání...

Příspěvek od Laeta » 19 lis 2022, 11:42

Dovětek u Maxe a v panství PS: Reakce na Belana bude v dalším postu, až napíše.

Dodala buchty i s talířem, zatímco ho se zájmem pozorovala s lehce nakloněnou hlavou. Nedala na sobě nic znát, Proč by taky. Jen chtěla vědět potřebné informace a jestli něco nechápala zde na severu, a vlastně i na jihu, tak je to to, že se zatajovali informace. Nebo drobnosti, jako kolik ten dotyčný má stráží a tak dále. Zde to vedli ještě evidentně o třídu více. Zde rovnou bránili přímé informaci, co by to mohlo být za monstrum a ještě si žádají nějaké odměny a výsady, aby něco řekli. U Ker'zaera to je zase stvoření. Pomyslela si při odpovědi od Maxe, že strážní nic o příšeře neříkali. Tohle minimálně zaujalo její pozornost, ale mohl to říct i bez těch blbostí kolem. Stejně tak se nemusela ošívat i ta služebná. Laetu to rozčilovalo, ale hněv nikam nevedl, tak jen vydechla nosem, lehce přivřela oči. A to co řekl potom jí spíš ještě dorazilo. A kdyby šlo o jiný život, tak bys hrál tuhle hru? Hraješ jí pořád. Pomyslí si. Ale bylo jí tak nějak jasné, že bez násilí to z něj nedostane a i to násilí bylo kontraproduktivní, vzhledem k faktu, že evidentně má na straně barona nebo minimálně je pro něj nějak užitečný. Ne nedalo se nic dělat, proto Laeta lehce zvedla levý koutek a kývla. Tím bylo vše vlastně asi vyřešeno.

Neměla nic pořádně užitečného krom pár zvláštních svědectví, Tak či onak se nakonec vydala s dalšíma ven na nádvoří. Rozhlížela se kolem a rozhodně si nezapomněla vzít zpět své zbraně a vybavení, to by radši snědla Nekkera, než aby jim to tu nechala. Se skupinou pak čekala, dokud se neobjevil hajný. Vypadal jako normální hajný, ale evidentně měl něco odžito, protože s jakým klidem řekl, že v lesích řádí škodná Laetu upřímně překvapil. Obvykle by čekala, že se bude chtít držet vzadu, blekotat zuby, že by měl jít do toho prokletého lesa. Pokynul jim, aby se vydali na cestu. Laeta beze slova šla a hezky vepředu. Nic zatím neříkala, jen se rozhlížela, zda něco neuvidí.

Les

Šla a ani nevnímala čas, pro ní to nebyl žádný problém. Horší to bylo s lampami, kteří jí bránili trochu lépe vidět, ale na to si nemohla stěžovat. Sama si tak nevzala žádnou lampu a držela se poblíž hajného. "Jak dlouho tu už straší?" Zeptala se a chtěla se zeptat i na další věci, ale pak uviděla a hlavně ucítila mršinu, která byla poblíž. Podívala se a sykla na hajného. "A jak často se stává, že někdo zabije jelena, sní a ohlodá jen půlku a zbytek nechá naprosto netknutý? To by vlci, ani jiní predátoři neudělali. Ty by si kořist vzali s sebou. a neschovávali ve křoví." Řekne Hajnému a ostatním a případně mu ukáže a tím vlastně i skupině na Jelena. Když se poblíž ozve vlk, trhne hlavou směrem, kterým vyšel zvuk, ale jinak byla naprosto v klidu.

Nakonec šli ještě dál a Laeta opět následovala. "Nejsou v lese nějaké totemy? Nezahlédl jste něco? Třeba dlouhé drápy na stromě Zhruba ve výšce krku a hlavy?" Ptala se Hajného dál. Prostě si chtěla být jistá, že to není Lešij. Protože jestli jo, měli by fakt problém a ač si Laeta věřila, uznávala, že Lešij, Vyšší upír, drak a další monstra jsou těžce mimo její ligu. A jak tak šli, všimla si stop. "Nelhali. Opravdu tady jsou dětské stopy. I stopy vojáků, kteří vše jako správná armáda rozdupala. Ale děcka tu opravdu byla." Řekla tak nějak do éteru. Tohle mohlo být ještě zajímavější. A pak ještě viděla ty drápy na stromech. To jí opravdu nedodalo klidu. Přešla k drápům a prohlížela si je. "Hmm.. Takže přeci jen. Takže buď Lešij, nebo vlkodlak, nebo něco jiného.." Řekla si a bůžka mohla rovnou vymazat z podezřelých. Satyr by to neměl zapotřebí, tak toho dala až jako posledního. Tohle se prostě motalo a bylo čím dál vše nepochopitelnější.

Pak šli ještě hlouběji a les byl čím dál nebezpečnější na pohled. Laeta si toho snažila nevšímat, ale přeci jen podvědomě těkala očima kolem a kolem. Začala jí být i lehce zima. A když hajný zastavil, došla k němu a podívala se též. A to, co viděla jí jen donutilo zamrkat. Takhle zohavené zvíře dlouho neviděla. Ani dokonce nebyla ze začátku schopna určit, co by to mohlo být zač. Začala zkoumat jeho končetiny a všimla si i klu. Takže tady měl bitku divočák. "Hmm. Kanec a nevypadá to, že by bojoval. Takže spíš zdrhal. A něco nepěkného ho zabilo. Měli bychom se podívat po stopách. Cokoliv, co by mohlo maličko určit, proti čemu stojíme, takhle to může být Lešij, Vlkodlak, Běs, čert, Ekimmara a další tvory, co rádi drtí a trhají." Řekne v klidu a začne se rozhlížet po stopách.

Mimo herně:
Najdeme něco užitečného?
Smysly 2 + lov 2
Laeta hodil/a 4d6 a součet kostek je 19:
4, 4, 5, 6

Ať něco našla, či ne, nakonec se ozval zvuk, který se přibližoval, rychle tasila meč a postavila se ke směru zvuku. "Přestaň se tam plížit a vylez!" Řekla rázně k příchozímu, co se zatím schovával. Poznat zvuky člověka a monstra uměla dobře a tyhle byly opravdu potichu, jen ty větvičky uměli být zrádné.
Obrázek
"Pravda vždy prochází třemi stádii. Nejprve je zesměšňována. V druhém je agresivně vyvracena. Ve třetím je přijata jako samozřejmost.. A to samé je i Císařství a Ker'zaer. Za chvíli to bude bráno jako samozřejmost. Zvykni si seveřane."

Příspěvek od Atastalion » 19 lis 2022, 16:20

Práce, jež si zvolil, je časově dosti náročná. Může ho zavést na různá místa, kde se může dozvědět spoustu dalších informací, která se v budoucnu mohou dát použít. Stačí mít napnuté uši. Delší elfí uši, jako by snad slyšely i věci, jež by slyšet neměly. Častokrát jsou to ale ty uši kočičí, jež by nikdo nepodezíral.
Tentokrát se dostal do blízkosti Tridamského panství a do "hádky" mezi dvěma muži. Podle oblečení Atastalion usoudil, že jeden z mužů bude hodnotný pán. Druhý byl zřejmě jeho strážný. Nezdálo se ale, že by šlo o informace, jež by pomohli zainteresovaným stranám, pro které dělá. Jeho instinkt mu ale přesto říkal, že by se tu měl ještě nějakou chvíli zdržet. Ujmul se sledování vojáka. Vypadalo to, že se snaží sehnat nějaké muže. Nakonec neodolal a chtěl se dozvědět víc. A to se mu stalo osudným.

Private | +
Strážný na něj drze začal volat. Chtěl, aby dělal to, co dělá vždycky. Otázkou bylo proč? Nechtěl se zaplétat do nějakých malicherných her mezi místním šlechticem a jeho vojáky. Jestli mají neshody, měli by si je vyřešit mezi sebou. Samozřejmě se ho zeptal co je účelem téhle mise. Zachránit lidi, co se chystali do lesa? Na jednu stranu toužil varovat neznámé lidi před nebezpečím, ale stálo to riziko za to, aby si vydělal třicet korun? O Sco'iatael v Tridamu jsem neslyšel. Po tom posledním fiasku si nepamatuji, že by obývali místní lesy. Co dalšího by se ale mohlo v takovém lese skrývat? Možností tu bylo nespočet. Nezdálo se to jako dobrý kšeft. Proto si řekl, že si za tuhle práci řekne o dost víc. Musel propočítat všechno riziko. Šedesát novigradských. To znělo jako fér nabídka. Ty lidi varuje a pokud uvidí to hrozivé nebezpečí, přijde to ohlásit. Nečekal od toho nic víc, nic míň.
Dlouho se držel od oněch lidí, jež měl varovat. Chtěl nejdříve zjistit, co jsou zač. Nikdy neskákal do situací po hlavě. Bál se nejen toho, co by se mohlo stát, ale hlavně nevěřil sám sobě. A bohatě stačilo, že se mu ze zlatých očí ježily chlupy. Nebyla to nejlepší skupina, co kdy sledoval. Rozmýšlel se, jestli si nemá vzít těch dvacet zlatých a nechat skupinu jejich osudu. Vypadali, že to zvládnou. Stačil ale jeden závan z místního lesa. Zlaté oči nebyly jediným důvodem, proč se mu ježily jeho kočičí chlupy. A navíc byli ve skupině i jiní, kteří si jistě svůj život sami zachránit nedokáží a zaklínačům nevěřil natolik, aby jim jejich životy svěřil do rukou. Hodlal to vzít do těch svých. Pokud si někdo nezaslouží zbytečně zemřít, jsou to nevinní lidí.

Potvrdilo se mu, co si myslel. Les byl cítit pachem smrti. Zdržoval se sice v korunách stromů a skákal kočičíma prackama z jedné větve na druhou, přesto se necítil v bezpečí. A to by neměli ani ti, co s hájným putovali tam dole. Tohle místo nebylo přívětivé a nejen tím, že se tu povalovala roztrhaná, nedojedená zvířata. Dělalo se mu z toho tady zle. Postřehl i vlčí vytí, ale zdálo se mu dostatečně daleko, jako by se i on bál se vstoupit do těchto míst. Proč jsem jenom s tímhle úkolem souhlasil, ptal se sám sebe. Třepal se a nebylo to zrovna chladem. Vysvětlování zaklínačky tomu taky moc nepřidalo. Netušil, jak všechny ty potvory, co vyjmenovala, vypadají nebo jak zabíjí - tedy kromě vlkodlaka, o kterém si byl jistý, že to určitě není - ale nechtělo se mu tu nadále zůstávat. Byl na cestě se ukázat a vyslovit přání strážného a v podstatě i jeho vlastní. Předběhl ho však jiný pozorovatel. Ve svém rozpoložení zapomněl na své schopnosti, kvůli kterým je tak ceněný a přehlédl další osobu, co se za nimi plížila. Zaklínač. Měl štěstí, že si zaklínač nevšiml kýmacejícího medailonu. A nebo to přisuzoval něčemu jinému. Tady se tomu ani nedivil. Tenhle les vážně páchl. Rozhodl se vyčkat. Třeba se zaklínači dohodnou, že půjdou dál sami a ostatní se vrátí. Pro Atastaliona jedině výhra. Strážnému by pak řekl, že je všechny odvedl pryč a žádné nebezpečí nepotkali. I kdyby mu už nechtěl zaplatit zbytek peněz, nezlobil by se. Tohle nebyla zcela práce pro něj. Emoce si vybíraly svoji daň.

Příspěvek od Belan » 26 lis 2022, 05:45

Laetha – monstra a elixíry

Zaklínačka se dovyptávala na další podrobnosti ohledně toho, co na nás mohlo číhat na Farmě. Havrani, vlci a kořeny. Slyšel jsem dost pověstí o tom, abych věděl, že tohle by značilo Lešije a tady Velký Špatný i já. Na představení nakonec zareagovala taky a představila se jako Laetha. Pustila se do vysvětlování. Ona vyloučila jen drakovité, ale připadalo mi, že skupin se dalo vyloučit více, ale spíše jsem se mýlil já, když jsme neznal Bestiář kompletněji. Bůžek a Sylvan nezněli moc nebezpečně a určitě by mě nenapadli jako první. Lešije jsem věděl z jejího předchozího dotazu a tak jsem pokýval hlavou. Spolu se Spriganem jsem si o nich snažil co nejvíce zapamatovat. Lépe se dohledávaly věci, když jste konkrétně věděli, co hledat. Nakonec mi odpověděla na dotaz, že stříbro platí na všechny tři jmenované a na Lešije i oheň. Lehce jsem se ušklíbnul. “Moc děkuji za informace. Zajímalo mě to, kdyby šlo do tuhého, zda bych k něčemu byl, protože se zbraněmi si moc nerozumím. Tak mě těší, že bych nebyl k ničemu. A moc doufám, že to není Lešij. Toho bych dokázal sotva zdržet na naší spěšné cestě pryč.“ Tlumil jsem trochu hlas. “Vybavená na případné nebezpečí nebo se tohle navíc nikdy neztratí?“ Šeptal jsem a posunul jsem k ní nenápadně lahvičku Vlaštovky. “Umím i jiné věci.“ Šeptnul jsem tiše a mrknul jsem. Klidně si mohla ověřit, že je Vlaštovka pravá.

Eric a pálenka

Odchytil si mě ještě člen naší skupiny, který se představil jako Eric. “Dobrý večer i vám. Já jsem Belan, těší mě.“ Odpověděl jsem mu a nabídl mu ruku k potřesení. Následovala otázka, zda se vyznám v alchymii. To jsem se pousmál, protože to jsem se docela vyznal. “Domnívám se, že ano, i když se neustále učím nové věci.“ Začal povídat o pálence a ta teorie měla hlavu i patu. Kontaminace alkoholu by dávala smysl, ale to by ho všichni ve skupině museli vypít dost na to a toho stejného, aby to mělo efekt. Často se ve skupině našel jeden, co bude trhat partu a pít nebude a někteří pili třeba jen pivo a tvrdý nechtěli. Ale stávaly se i zlomyslnější náhody, třeba když zdrojem kontaminace byla várka chleba. “To by mohla být myri… spousta různých látek, ale rozhodně to můžu zkusit.“ Souhlasil jsem s testováním. Takže jsem si pěkně přivoněl, ochutnal a pak jsem si našel volné místo a začal jsem dělat pokusy, které mi pomohly určit sílu a čistotu pálenky. Když testy probíhaly, kontroloval jsem jejich průběh a hlavně rychlost a při tom jsem zkusil Ericovi vysvětlit, proč mi kontaminovaný alkohol nepřipadá jako pravděpodobné vysvětlení. “Zajímavý nápad i když si nemyslím, že je velmi pravděpodobný. Museli by ji pít všichni ve větším množství a pak mít efekt ve stejnou dobu. Ano, jistě, pijí všichni, ale stačí aby jeden pil pivo a bude mimo vliv. Ale je lepší to zkontrolovat, protože co kdyby náhodou.“
Kontroloval jsem svůj referenční vzorek. Muselo se nechat, že pálenka to byla silná a kvalitní. Chuťově nejednoznačná, ale to mi připadalo spíše jako směs ovoce, prostě co kvasilo, to vypálili. Ty moje testy nebyly moc přesné, ale mohly napovědět a ve spojení s ochutnáním jsem se domníval, že tady žádné příměsi nebyly. Někdo si dal docela práci a vypálil ji několikrát, mnoho látek s halucinogenním efektem mělo lehce specifickou nebo nahořklou chuť a tady jsem nic takového necítil. Slil jsem všechny vzorky dohromady a uklidil po sobě. “Nemůžu to říci s absolutní jistotou, ale jsem si docela jistý, že v téhle pálence žádné halucinogeny nejsou. Tohle je pálenka, na kterou je někdo hodně pyšný.“ Dal jsem Ericovi nakonec jasnější odpověď, než bylo mé mrmlání.

Max v knihovně

Šaman poněkud překvapivě minci odmítl, ale pak se mi dostalo vysvětlení ohledně bosého pochodu. Pak mi připomněl původní záměr návštěvy a pustil se do vyprávění. A najednou byl důvod, proč bylo od strážných ticho. Nevraživost v jednotce byla nebezpečná záležitost a to nejen pode mého pocitu. Julian si prý taky stěžoval na místní stráž. Ale něco mi s tím nesedělo. “Děkuji za informace. Najednou dává smysl, že nechtěli nic říci. Ta nevraživost je dobrý důvod, ale… nějak mi to nesedí. Asi bych pochopil, kdyby se zabili mezi sebou, ale aby kvůli zakrytí historky zvládli zabít a zranit tolik dalších.“ Spíše jsem přemýšlel nahlas, než abych odporoval sdělení. Oznámení, že proto to Linda neřekla, mě vytrhlo ze zamyšlení. “To dává smysl. Pro jejich dobro doufám, že s tím nemají nic společného a vážně jen měli smůlu s monstrem.“ Protože kdyby ne, dříve či později by se to provalilo nebo by je dohnalo svědomí, a to bývá neúprosné.
Zdržel jsem se ještě chvíli a Max, jak se pak Šaman představil, mi přidal ještě radu, komu bych mohl příspěvkem pomoci. Na pomoc vdově jsem kývnul hlavou, že se tam zastavím. “Děkuji za upozornění, zastavím se tam.“ Jakmile se Max představil, potřásl jsem si s ním rukou a představil se mu zpět. “Těší mě, Belan. Pracuji jako alchymista i když mě občas označují za čaroděje.“ Zasmál jsem se lehce. Na jeho pokus o dohození Vdovy jsem se zazubil a lehce se zasmál. “Tím jsem si jistý, ale na to já nejsem správná partie.“
Chvilku jsem se zdržel v knihovně a postupně se k nám přidali i další. Muž se představil jako Eric a pak přišla i Laetha. Než dorazili volně jsme si s Maxem povídali. Ptal se odkud jsem a kam mířím. Tak jsem mu to obecně řekl a kdyby se někdy chtěl zastavit v Oxenfurtu, tak jsem ho pozval i k sobě do barvírny. Měl jsem pocit, že barvy na oblečení by mu asi udělaly větší radost jak boty.
Oba dostali stejnou nápovědu a já rázem věděl, co byl bonus za modrý talířek. Taky jsem byl rád, že jsem se zdržel, protože Max nám nakonec řekl, že kdyby si myslel, že je dětský život v ohrožení, pak by tyhle hry nehrál. To bylo uklidňující ujištění. I když to zase nabízelo otázku, proč si to myslel.

Zase všichni u stolu
Jakmile jsme se zase všichni sešli pohromadě, nechal jsem Erica či Laethu říci, co se dozvěděli a pak jsem to rozvedl informacemi za modrý talířek. Že byl důvod, proč nic neříkali. Zopakoval jsem, co mi řekl Max a pak jsem dodal, že by si to měli mezi sebou srovnat klidně pěstmi někde za stodolou, aby pak tím napětím neohrožovali zbytek jednotky.

Hurá do lesa

Čekali jsme na hajného, aby nás někdo navedl na Farmu. Už se začínalo stmívat, což nebylo ideální, ale my jsme byli poněkud v časovém presu. Než jsme se dočkali, požádal jsem o půjčení ze zbrojnice nějaký štít. Abych se měl za co aspoň schovat, až bude zaklínačka bojovat. Za menší úplatu mi byl zapůjčen. Volnou chvíli jsem využil i k návštěvě doporučené vdovy. Po chvíli vysvětlování, kdo mě sem proč poslal, si dala říci a nakonec menší pomoc přijala. Snažil jsem se hlavní díl zásluh pomoci přesunout na Maxe, ale moc to nevyšlo.
Hajný došel, dostali jsme olejové lampy, což mě potěšilo, a vyrazili jsme. “Dobrý večer i vám.“ Odpověděl jsem mu na pozdrav. Hajný říkal, že les napadla nějaká škodná a je na nás, abychom ji zneškodnili. To jsem se pousmál a zadíval jsem se na Laetu, která byla na podobný typ zakázek asi nejvíce zvyklá. “Jaké škody ta škodná vlastně páchá? Co se po ní dá najít?“ Ptal jsem se, protože by nám, tedy hlavně zaklínačce pomoci určit, co se to tam skrývá nebo co dalšího by nás tu mohlo čekat. Kdyby to bylo moc špatné, jak daleko bychom se museli vracet pro pomoc. I když jsem si věřil, že bych dokázal různá zranění vyléčit, nechtělo by se mi táhnout se s někým příliš daleko. “Jak daleko je vlastně ta Farma?“ Ptal jsem se potom.
Laetha nás po cestě upozornila taky na napůl sežranou mrtvolu jelena, kterou nám ukázala v křoví. To bylo hodně divné, to jsem souhlasil. Taky hlásila, že děcka tu prý byla, někdy. Jakmile se objevil ten pocit, že nás někdo sleduje, tak jsem jen začal doufat, že je to monstrum a ne Veverky. I když v tom by moc velký rozdíl nebyl. Smrtící by to bylo podobně. Anebo ne, když jsem si vzpomněl, jak dopadl útok Veverek na Tábor. Třeba bychom mohli mít podobné štěstí i tady. Koukal jsem po okolí spíše z důvodu, abych dokázal jít po stejné trase zpět, když jsem se tu nevyznal. Laetha nás taky upozornila na značky na stromech a podle jejího soudu to vypadalo na lešije nebo vlkodlaka, no to byly vyhlídky. Já bych si podobných věcí asi ani nevšiml.
Najednou Hajný zastavil a na něco koukal. Popošel jsem k němu, abych si to posvítil na to, co tam vlastně vidí. A viděl jsem. Divočák. Nebo to aspoň kdysi byl divočák. Těžko se to poznávalo, v jakém to bylo stavu, ale kožich a kel o kus dál trochu pomohly. “No do prcič.“ Zanadával jsem si lehce a sklonil jsem se k mrtvole, abych si ji lépe prohlédnul. Hledal jsem stopy drápů a pak jsem si začal pohrávat s tou rozbitou nohou a snažil jsem se zjistit, jak rozbitá je. Zda to byl tupý úder něčím velkým nebo spíše menším. Protože pokud to bylo něco velkého, byl jsem v háji. A se stromu vyhnul jen když stál na místě, kde mu rostly kořeny. Kdyby ho na mě někdo hodil, měl bych smůlu. Když jsem si s mrtvolou dohrál a dozkoušel jsem, co to asi mohlo způsobit, udělal jsem místo ostatním. Čekal jsem hlavně, co na to zaklínačka. Jak si ostatní prohlíželi, vyměnil jsem si na opasku nějaké vybavení za jiné z batohu. Připravil jsem se na trochu agresivnější přístup, když jsme potkali tohle. Nepoužít se to dalo vždy. Po prohlídce se podle zaklínačky seznam možných monster trochu rozšířil. “Teď se budeme bát každého šustnutí, že tu může něco být.“
Najednou vyskočila s mečem v ruce a volala do tmy, aby se někdo přestal plížit a vylezl. Postával jsem o kousek za ní, abych jí nesvítil do očí lampou, když koukala do tmy a sevřel jsem lahvičku pevněji v ruce. Skoro jako by se ihned vyplnila moje slova, ale tohle vypadalo na něco jiného.

Rukavice téměř nikdy nesundává a zástěru má sbalenou ve vaku.
Belan momentálně vypadá jako v avataru.

Obrázek
Obrázek

Příspěvek od Julian de Carnste » 28 lis 2022, 21:18

Eric + Belan | +
Ačkoli byl Ericův nápad velmi inteligentní, naštěstí, či naneštěstí se v alkoholu nenacházelo nic jiného než právě alkohol... Jedná se o kombinaci všeho možného, co šlo vypálit a i když chutná poměrně funkčně, je rozhodně silná - dalo by se s její pomocí opít pár chlapů do bezvědomí, ale na celou jednotku byste potřebovali mnohem větší množství. Na stranu druhou, někteří po alkoholu halucinují, je možné, že nepříjemnost lesa, kterou pociťujete na vlastní kůži si prostě pohrála s vaší myslí?

Na Ericovu otázku, co si myslí, že se tu děje se na něj sice ani nepodíval, ale odpověděl...
" Někdo si z mého lesa dělá skrýš... nebo možná něco." zabručel hajný skoro až nespokojeně, ale ne vůči Ericově otázce. " A myslím, že je dost chytrý, aby se ukazoval jen ve správnou chvíli a na správných místech." dodal zamyšleně. " Tuším, že podle Barona to budou Veverky, nebo nějaký zoufalý mág, spíše než monstrum. Nemluvil jsem sice s vojáky, ale několik místních se poslední dobou vracelo s podivnýma historkama. Ale když vám jeden vypráví o obřích pavoucích a druhý zase o slizu, přijdete si nakonec jako blázen vy... Hlavně když nikdy nic nenajdete. " potřásl hlavou. " Jeden prý viděl velkého pavouka, druhý zelený sliz..." pokrčil rameny. " V povídačkách tu straší tak dlouho, co si pamatuju, ještě můj děd byl strašen hloupýma řečma o tom, že tam straší - je to zdejší příběh pro děcka, aby se netoulala. Jestli se ale ptáte jak dlouho se děje tohle... no sám moc nevím? Víc jak pár dní ? Možná týden, moc mezi lidi nechodím a těch pár, co přišlo za mnou mi přišlo, že chrápali na slunci. " odpověděl upřímně Laetě. " Tohle jsem tu začal vídat... pár dní nazpět, nemyslím, že to je k jídlu, ale proti lidem." sdělil jí svůj názor. " Když se tohle pohodí na cestu, začnou se jí vyhýbat." Byl to jen jeho dohad. Otázkou bylo, co se stane během noci s tou durhou polovinou.
Nakonec se na řadu dostal i Belan... " Farma je ještě kousek... tak, necelou hodinu cesty od vchodu." osvětlil Belanovi, ale pak u divočáka? Nabízela se otázku, na kterou hajný odpověď neznal - vyrušili něco? Nebo je to už delší dobu?
smysly/inteligence + všímavost/lov - přehodit 14 | +
Pokud si pozorně posvítíte a přikleknete - spatříte zaschlou krev, tohle tu už nějakou dobu leží... Divočákova noha byla rozdrcena hodem, či silou, to nevíte jistě, ale v posledních chvílích svého života se setkal s pěti velmi ostrými drápy a neskutečným vztekem. Nebylo z něj ni vzato na jídlo a přes to byl rozcupován, že téměř nebylo poznat, co to je za druh - pravděpodobně s ním bylo i mrštěno o zem. Podle zaschlé krve tu může ležet maximálně od rána...

jen pro Laetu | +
Drápance na stromě jsou hluboké, byly tvořeny pomalu a silou, nikoli rychle. Jako když někdo vztekle zarazí drápy do stromu a trhne rukou směrem dolu. Ne v souboji, ne při útoku, ale cíleně, jako někdo, kdo dal právě průchod vzteku. Drápance tak byly hlubší než se na první pohled jevilo, nemluvě o tom, že byly v úrovni jejich hlav... Táhly se zhruba 4 palce a byly nejméně 1 palec hluboké. Co se týče sledování, viděla Laeta okolo sebe převážně noční cestu, rozsápané zvíře... a snad i něco, co do lesa tak docela nepatřilo? Malá panenka v podobě ženy s lehce špičatýma ušima oděná do ne zcela obvyklé látky, propíchnutá a pošpiněná krví - skoro jako kdyby byla vyrvaná někomu z rukou a zahozena. Panenka se držela jen tak tak vcelku... Co se týče stop - Laeta si všimne, že jedny ty dětské, jako kdyby mířily zpátky do lesa a nikoli z něj, je to ale těžko identifikovatelné...

Hajný se při Belanově otázce na něj otočí a přikývne. " Nezbývá nám nic moc jiného." poznamenal tiše, když v tom zaslechli křupnutí a někdo mohl vyjít snad zpoza stromu?

Ticho je narušované nezvyklými pohyby. Můžete si skutečně ulevit, když se u vás objeví další zaklínač? Nejste tu vítáni. Chlad se zažírá pod oblečení a lampa s ohněm je stejně tak vítaná jako nebezpečná. Váš průvodce je hodně věcí, ale můžete mu věřit, že vás zde nenechá? A jakou má vůbec šanci proti kdovíjakému monstru?
Obrázek

Příspěvek od Eric » 13 pro 2022, 21:08

Belan - Dozvuky na hradě
Belan byl velmi zvláští člověk, každopádně bylo něco sledovat ho při práci. Dalo by se říci, mistr svého oboru. Ačkoli se sám nemyslel, že by v pálence mohlo něco být, přesto vzorek prozkoumal. "Jistě, jistě, muselo by se sejít hodně věcí.", Dal jsem Belanovi za pravdu. "Mohl by se pak projevit i davový syndrom". Po prozkoumání pálenky Belan přišel s verdiktem, že je to moc dobrá pálenka, ačkoli v ní žádné halucinogeny nejsou. Musel jsem se pousmát a odvětil jsem "Mno jo no, tak alespoň máme jistotu, že je nezávadná a můžeme ji vzít s sebou, co kdyby" a zazubil jsem se.
Pak mně a zaklínačce pověděl, co se dozvěděl za modrý talířek, který se mi nepodařilo najít. Musím říci, že to byly informace hodné k zamyšlení, proč vlastně zatím nikdo nebyl moc sdílný s informacemi. Budu si je muset nějak urovnat.

Les
V lese u roztrhaného kance jsme nějakou dobu stáli a padla spousta dotazů a spousta odpovědí. Já sám jsem se moc nevyjadřoval, přecijen mrtvoly nebyly moje parketa. O to více jsem poslouchal Laetu, které za krátkou chvíli vyjmenovala hromadu příšer a hypotéz, co by na nás mohlo v lese čekat. Jedna byla přívětivější než druhá.
K zamyšlení byly i slova lovce, který si vůbec nebyl jist, co nebo kdo se v lese ukrývá, ale konečně jsme se dozvěděli nějaké podrobnější informace. Někdo viděl sliz, někdo pavouky, ale sám hajný nikdy nic nenašel. S bandou veverek by bylo opravdu nemilé setkání. Dost to vypadá, že se tu vyskytuje něco inteligentního. Hajný zmínil možnost potulného mága. Nakonec proč ne, mág by mohl dokázat zmanipulovat mysl vojáků. Ale jelikož moc není neomezené, hodně by se to odvíjelo od velikosti skupin. Zeptal jsem se tedy, "Jak velké skupiny chodily do lesa a vracely se s těmito historkami? Byly malé nebo početné? Myslím tím, zejména velikost vojenských oddílů", zkusil jsem zjistit, jestli y v tom mohl mít prsty nějaký mág. Pokud tam byly velké skupiny, jednotlivý mág by byl bez šance. Menší skupinky by zvládnout mohl, pokud by si je nejprve ještě rozmělnil.
Dojem pana lovčího dokonce byl, že toho zmasakrovaného kance v lese někdo zanechává, aby se lidé tomuto místu vyhýbali. Zajímavý názor, který jsem si v hlavě porovnával s vyprávěním za modré talířky od Belana. Na jednu stranu ze mě spadla nervozita z toho, že bychom tu měli narazit na nějakou příšeru, zejména pak Lešije. Dle informací to na něj nyní nevypadalo, ale co já o tom vlastně vím. V lese ani skoro nic nevidím, zejména, když stojíte před zmasakrovanou mrtvolou, a nedaleko od vás něco zašramotí. V tu chvíli jsem stál s napjatým sluchem a zrakem na všechny strany, ačkoli nebylo vidět na 10 metrů. Tady jsme se museli spolehnout na zaklínačku, která slyšela mnohem lépe. A to tak dobře, že věděla, že daný zvuk nebyl od příšery nebo zvěře, a vyzvala dotyčného, aby se ukázal.

Dále jsem čekal, jestli se nově příchozí ukáže, kdo to je a co ví. Dá se říci, že tato lokalita nebyla pro mé schopnosti úplně ideální a rozhodl jsem se spíše poslouchat různé názory a třídit si informace. Zejména Laetu jsem v tuto chvíli pozoroval, od které jsem tady čekal nejvíce informací, zaklínači jsou na tohle mistři. Mohl bych se pokusit zjistit, jestli na daném kanci není magická stopa, ale to samé by měl zjistit i zaklínač svým medailonem a já bych se nemusel prozrazovat.

Mimo herně:
Co lze vidět - přehodit 14
smysly 2 + všímavost 1
Eric hodil/a 3d6 a součet kostek je 11:
5, 4, 2
    Eric
| +
http://zaklinacrpg.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=851

Příspěvek od Konrád z Rosenbergu » 15 pro 2022, 22:47

Les - Eric
Konrád neměl nějaký větší zájem dále mrtvolu zkoumat. Byla podivná. Všichni okolo říkali nahlas své teorie, zatímco Konrád se rozhodl mlčet. Stejně tomu pramálo rozuměl. V Řádu mrtvoly nezkoumali. Čím dříve je oheň očistil, tím lépe. Alespoň ghůlové a ostatní havěť zůstane zalezlá. Mluvili skutečně skoro všichni, až na jednoho z těch chlapíků, který stejně jako Konrád mlčel. Nejvíce Konráda zaujala slova hajného. Tak na veverky by byl i připravený, nebylo by to poprvé co by se s nimi střetnul. Nejspíš ani ne naposled. Zoufalý mág by byl horší, nikdo nejspíš nějaký dwimerit neměl a mágové ve skupině také nejsou. Kdyby na toho mága narazili, asi by taky nepřidalo k dobru to, že je mezi nimi i Konrád, kněží Věčného ohně. To už možná i představa velkého pavouka či slizu vypadá slibněji než nějaký ohněm zatracený mág. Od toho tu jsou ti zaklínači ne? Konrád by taky dokázal něco zmoct proti příšeře, ovšem žádný profesionál není.

Nakonec i ten mlčící muž se na něco zeptal. Jeho otázka směřovala na velikost těch vojenských oddílů. Konrád tomu nějak nerozuměl, proč by se ptal zrovna na tohle. Pak se v myšlenkách vrátil ke kanci. Zajímavá byla teorie lovčího, že ho tu někdo pohodil, aby sem nikdo nechodil. Dávalo by to přeci jenom smysl. Otázkou zůstává kdo a proč. Najednou se vynořil další zaklínač. Z nějakého důvodu to ovšem byl jiný, než ten první ztracený. Kolik tu těch vědmáků musí být. Tenhle vědmák ale vypadal jako typický vědmák z nějaké pohádky. Temný a tajemný jako hrad v nějakém vysokém pohoří. Když se vědmák dostatečně přiblížil, Konrád jenom mávnul na pozdrav. Zapřemýšlel dále a nedalo mu to s těmi vojáky. Zeptal se proto toho tajemného chlapíka: „Proč jste se ptal na velikost těch patrol. Jen mě to zajímá k čemu by ta informace byla dobrá.“ Zeptal se Konrád, ale z ničeho chlapíka nepodezříval. Třeba si chtěl jen zjistit, jak je zhruba to zvíře silné. Situace byla nicméně stále zapeklitá, skupina čekala ještě dlouhá cesta hustým lesem a na konci nejistý výsledek.

Příspěvek od Atastalion » 29 pro 2022, 17:18

Vždycky dával na svůj instinkt. Nešlo ani tak o kočičí reflex přejatý při proměně. I ten elfský instinkt ho dokázal udržet na životě déle, než jiné elfy, kteří se hrnuli do první vyvolané šarvátky. Lov není pro něj.
I díky svému stranění mohl nezaujatě sledovat dění kolem. Když ho instinkt znovu varoval, že tu něco nesedí, skoro se oklepal. Mrazivý pocit v zádech, že je všechny něco sleduje, byl daleko naléhavější, když nepřirozeně zašustěly keře nedaleko. Ihned se tím směrem otočil. Nic ale neviděl. Byl jako slepá kočka ve tmě. Necítil se ve své kůži. A navíc to vypadalo, že ostatní nic neslyšeli. Měl tu nějaké poslání, zaplacené poslání a on své sliby plní. Povzdechl si a proměnil se do humanoidní formy. Bylo důležité být rychlejší, než neznámý sledující. Překvapit ho vlastním jednáním, když nečeká, že o něm někdo ví. Zároveň ale nehodlal dát nijak najevo o svém zjištění.
Seskočil mezi ostatní ze stromu, aby ho všichni mohli vidět. Úplně všichni, i onen neznámý, ať už šlo o cokoliv. Zaklínačské medailony se stále mohly klimbat na krku zaklínačů, ale v tomhle lese to mohl působit i samotný zkažený vzduch. Jak ale tuhle bandu přesvědčit, že tu není ten zloduch, ale pomocníček?
"Zaplatím každému z vás, když se teď všichni otočíte a necháte to plavat." Mohl působit jako duch, který se tu vynořil odnikud. Ale dost možná si budou jeho osobu spojovat s tím, že něco ví. I tohle jim však hodlal osvětlit a co nejdřív odtud vypadnout. Tohle nebylo místo pro něj. "Kapitán stráží si nemyslí, že by jste tu měli zahazovat své životy. Svých mužů už tu ztratil dost." Osobně s ním souhlasil. Pociťoval to na vlastní kůži a ještě k tomu měl špatný pocit, že by to mohlo být daleko horší. Mohlo se to zvrtnout v jakékoliv chvíli. Jestli působil přesvědčivě se uvidí až časem. Minimálně alespoň doufal, že odradil onoho slídila.

Příspěvek od Maxmilián Ritter » 30 pro 2022, 22:34

Belan
Sledoval jsem jak mu to v hlavě šrotuje, ale nechávalo mě to chladným. Ostatně jsem to nebyl já kdo bude pátrat, takže netřeba řešit. Skryl jsem se v pohodlí kamenných zdí, pro jednou mi to nevadilo, sobecké, že? No a co. Takže místo odpovědi jsem jen pokrčil rameny. Víc jsem nevěděl. Možná mi trochu zatrnulo, když zmínil čaroděje. Věděl...? Ne, jistěže ne. Nebyl zaklínač. Možná si tipnul podle oblečení, podle extravagance. Lebku na rameni taky nemá jen tak někdo. Náznakem jsem se usmál.
"Nebezpečné to povolání." Zmínil jsem a vlastně jsem měl pravdu. Když vás neupálí může to vždycky někde bouchnout. "Jak myslíte." Zkusil jsem to, ale rozhodnutí je pak už na těch dvou. Ale v jedné věci jsem se nemýlil a to že hmotnou pomoc potřebují jako sůl. Jak s tím Belan naložil byla jeho věc. Já se pohyboval v pozadí a to mi vyhovovalo.

Laetha (Eric zmínkou)
Eric a ta zaklínačka nebyla úplně moc spokojená s odpovědí nebo se mi to zdálo? Každopádně měla pěkně kamenný pohled. Byla jako had nebo jako kočka, která si vás prohlíží předtím než sekne drápky. Bude lepší se jí vyhnout. Asi. Škoda?

Co bylo dál
Chvíli jsem v knihovně setrval i po odchodu ostatních. Julian mě o něco poprosil, ovšem já si nejprve udělal přestávku, teprve pak jsem vyrazil k jeho komnatám. Pokud by se zaklínači nebo alchymista, kdokoliv zajímal co jsem dělal v jejich nepřítomnosti či pak mohli sloužící vypovědět že jsem byl viděn v baronově přítomnosti. Po pravdě, nejprve jsem byl chvíli ve svém pokoji (to byl luxus mít vlastní pokoj, ale měl jsem) a pak jsme se s Julianem zavřeli v knihovně, o pár hodin později jsem požádal o večeři pro dva. Ostatně nehodlal jsem být o hladu. Zběžně jsem prohlédl logistiku kuchyně a konírny, doplnil jsem na papír pár objednávek na další potřebné věci, prostě co chybělo. Jak já nesnášel práci. A vlastně jsem dokázal být i na Juliana naštvaný. Že mě přiměl se na to vůbec podívat. Nejsem pracující. To bylo vhodné pro lidi. Ale zase kvůli něčemu jsem tu být musel.
Když děvečka přinesla večeři Julian jí místo poděkování jen typicky mávl rukou, zažraný do spisu, který měl před sebou. "Děkujeme." Přikývl jsem a vyprovodil ji pryč, přičemž jsme si vyměnili útrpné pohledy, ano zase má Tu náladu. Nicméně co bylo třeba projít to bylo hotové. Ale já ještě pořád (při pohledu na hodiny) měl dost času. Takže jsem si připravil prázdný papír a vlastně jsem obkreslením vytvořil slepou mapu panství, čas byl a tak jsem si dal záležet. Do ní jsem pak zakreslil jednotlivá místa kde přibližně došlo k útokům a připojil jsem i data. Co s tou mapou pak Julian udělá už bylo na něm. Ha! Že bych hodlal těm odvážlivcům usnadňovat práci? Ne. Možná. To nechám na jeho rozhodnutí... Táhlo mi hlavou, když jsem sledoval jak se množí křížky přepadaní na mapě. Co máš v plánu...?
Audacem fortuna iuvat.
(Vergilius, Aeneis)

Příspěvek od Alceste » 05 led 2023, 14:58

Stál tam a pozoroval počínání skupiny. Leč si Alceste myslel, jak je nenápadný, tak byl úplně mimo. Už když se plížil ke skupině, prozradilo ho ono křupnutí větvičky. Když se všechno sere, tak pořádně. Tiše si zanadával pro sebe. Po chvilce, kdy se chystal vylézt, se zastavil uprostřed kroku. Zřejmě byl někdo rychlejší, než on. Takže přeci jen nebyl jediný kdo se schovával a očividně tomu druhému to šlo o něco lépe. Ušklíbl se. Hm, vylézt, či nevylézt? Pomyslel si. Nakonec zvítězila první volba. Nemůže se schovávat věčně, a pakliže chtěl získat nějaké informace…
Vynořil se hned zpoza cizincových zad. Samozřejmě si všiml, jak mu medailon vibruje, ale přisuzoval to spíše těm podivným událostem, které se v lese děly. Tak či onak, tenhle zaklínač rozhodně nebude ten, který se zalekne nějakých slov a jen tak uteče. „A proč by to měli nechat plavat? Jestliže jsou tady, tak si myslím, že jsou si vědomi toho, co by se jim mohlo stát. A pokud sem přišli umřít…" Pokrčil rameny. Upřímně mu bylo u prdele, co tu kdo dělá. Byla to jejich volba, stejně jako i on si vybral tady být. Samozřejmě mohl se otočit a kdykoliv odejít, ale kde by byla ta zábava. Nějaké nebezpečí mu bylo u zadnice. „A ačkoliv to nerad přiznávám, někdy je lepší spolupracovat s ostatními než být na to sám. Nikdy nevíš, kdy se ti bude hodit lidský štít." Řekl poněkud nezaujatě, stále pozorujíc skupinku. Možná to vyznělo poněkud krutě, ale tak to holt bylo. Rozhodně nejednal s rozvahou, jak to dělává a věci mohli rychle eskalovat v úplně něco jiného. Jenže tím, že nechal všechno na poslední chvíli, měl toho všeho akorát tak po krk. Pokud tady budou stát a dohadovat se, tak tím nic nevyřeší. Akorát tím riskují, že z nich bude snadná kořist. Přeci jen kořist v pohybu se loví mnohem hůře než ta která stojí nehybně.
Obrázek

Příspěvek od Belan » 30 led 2023, 00:14

Alkohol a debaty – Max a Eric
Max se vyjádřil, že mám nebezpečné povolání. Přikývl jsem. “To rozhodně. Možná i ve více smyslech.“ Potvrdil jsem. Nejen z důvodu možného zatčení i z důvodu možného úniku nebezpečných receptů do špatných rukou.
Jakmile bylo potvrzeno, že alkohol byl sice silný nikoliv však nebezpečný, pokud byl podáván v malých dávkách v jakémkoli množství. Některé vidění zněly spíše jako delirium, ale některé zase ne, takže se vidění nedala plošně vyloučit. A vojáky zcela určitě něco napadlo. Povídačky, aby děti nechodily do lesa by asi byly nejlepší řešení. Veverky či schovávající se čaroděj by taky šly, protože by mělo jít se s nimi domluvit. Eric vyjádřil domněnku, že se mohlo jednat o davový syndrom. Ten by asi mohl, ale nepřipadalo mi, že okolnosti mu byly nakloněny. “Ten nevznikne jen tak. Podle popisů, co jsem četl, jsou potřeba i další podmínky. Nepřipadá mi, že by byly naplněny, ale rovnou to nevyloučím.“ Na poznámku, že se hodí s sebou, co kdyby, jsem se usmál. “Ano, na zahřátí bude určitě stačit a na desinfekci by měla taky.“
Po návštěvě vdovy jsme vyrazili do lesa. Rozhodně to nebyl takový ten hezký les plný světla. To bylo ještě divnější, když byla kolem tma. Byl plné opatrné atmosféry, obav a paranoii. Zase byla pravda, že na nás mohlo kdykoli cokoli vyběhnout a zranit, či nás dokonce zabít.

Kančí nález – Laetha
V lese se pak někteří vyptávali na pomocné informace a já nezůstal pozadu. Farma prý byla tak hodinu cesty. Ne daleko, ale ani blízko, pokud by nestaly problémy. Které se ukázaly brzy. Divočák v podivné formě. Neodolal jsem a prohlédl jsem si ho z blízka a když byl jasně mrtvý, trochu jsem si ho osahal. “No tak to, co potkal on, bych potkat nechtěl. Zatraceně velká síla s ním mlátila. …čtyři, pět drápanců. Takže hádám pět drápů. Co za monstrum á velkou sílu a pět drápů?“ Ptal jsem se poslední otázkou přímo Laethy. To bude vědět spíše ona. Zkoumal jsem ještě krev a ztuhlost a pokud bych měl tipovat, tak tu neležel déle než od rána. “Je tu nejdéle od rána, spíše méně. To abychom pohli a byli velmi opatrní.“ Dodal jsem nakonec zbytečně. Všichni byli už tak napnutí.

Cizinec a druhý! – Atastalion, Alceste a zbytek
Ukázalo se, že ani napětí nám nepomůže, když se někdo rozhodně být nenápadný. Nejprve k nám seskočil první cizinec. S ničím se moc nezdržoval a rovnou nám nabídnul odměnu, když se otočíme a necháme to plavat. Ušklíbl jsem se. Tahle nabídka mohla fungovat na většinu, ale ne na mě. Když máte něčeho dost, když toho máte více už pak neznamená moc. Spíše ještě naopak. Někdo se něco snažil skrýt a o to více jsem se na Farmu chtěl podívat. Ještě jsme potřeboval vidět, jak se k tomu postaví zbytek skupiny, protože jsem nebyl takový blázen, abych šel na Farmu sám. Důkladně, a lehce teatrálně, jsem se rozhlédl po zbytku skupiny. “Souhlasím, že nevíme, co nás tam čeká. Na druhou stranu nejsme obyčejní vojáci. Máme s sebou zaklínačku a já si taky věřím, že bych si dokázal s ledasčím poradit. Ostatní by nám podle svých schopností buď pomohli nebo aspoň poskytli podporu.“ Postavil jsem se slovně proti nabídce. Ruka mi téměř samovolně sklouzla k opasku, kde se uklidnila blízkostí vybavení.
A pak se za prvním cizincem objevil další. Tolik k tomu, jak si hlídáme okolí. Sjel jsem na něj pohledem a trochu se napnul. Přeci jen dva cizinci a tohle prostředí klidu nepřispívalo. Světlo naštěstí dosvítilo a ukázalo se, že je to zaklínač. Mohlo to být i horší. Také proto, že se stavěl proti cizinci. Prý proč bychom to měli nechat plavat. Prý jsme si vědomi nebezpečí. S tím jsem já souhlasil. Jeho druhé prohlášení ohledně spolupráce a lidského štítu, jsem se ušklíbl. Vytáhl jsem si štít z pod batohu a nasadil si ho na ruku a poplácal ho druhou rukou. “Lidský štít docela jde, ale já preferuji ten z tvrdého dřeva a ocele.“ Kdyby byly hroty ještě postříbřené, bylo by to dokonalé, ale proč by něco takového vyráběli pro vojáky, že? Možná bych si ho měl nechat vyrobit na zakázku.
Jistě, nemohl jsem se měřit se zaklínačsckou rychlostí, ale většinou jsem stihnul nastavit štít útokům. A když ne, tak jsem ho aspoň dokázal posunout někam, kde mě to nezabilo. Aspoň ne hned, a mohl jsem odpovědět svým útokem, hlavně za pomoci petard. Ty jsem ozkoušel důkladně i se zaklínači a docela to fungovalo. “Pokud nás nevyhladí nějaká silná kletba, tak někteří z nás by se měli vždy být schopni dostat zpět k baronovi s novými informace o tom, co se tu stalo. Se zaklínači blízko bych se nebál ani přepadu Veverek. Minimálně by nás stihli varovat před přepadením. A já se zaklínači spolupracuji rád.“ Dodal jsem tišeji a popošel jsem k Zaklínači a při tom se trochu vyhnul Cizinci. “Mám více takových.“ Řekl jsem mu tiše, jak jsem mu dal do ruky Vlaštovku s lehkým úsměvem. Ať si to nějak přebere.

Rukavice téměř nikdy nesundává a zástěru má sbalenou ve vaku.
Belan momentálně vypadá jako v avataru.

Obrázek
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Questy