"Shh, shh. S vámi si to vyřídím později," hlesne s ukazováčkem jedné ruky putujícím vzhůru do neb... prostě vzhůru. Všechny jejich námitky si poslechne potom.
Ano, pravda, z vlastní vůle tu není ani jeden. To se tu jen Gilbert snažil něco dokázat a celé se to pokazilo. Kde je však celá pravda? Ani Soudkyně o tomto nevěděla a podle pravidel by měla být první, kdo by to měl vědět. Z jedné strany se na něj tedy hrnou otázky a zlověstné pohledy Soudkyně, z další pak čtyři lidé, co tu nemají co dělat a právě se to dozvěděli. A ne tou nejlepší cestou. Však jim nabulíkoval, že zemřeli! Teď by měla být ta správná chvíle, kdy se chytat za hlavu, trhat si vlasy, přemýšlet, jak se z toho dostane.
Jen kdyby to už dávno nevěděl.
Otázky Berharta a Jethra, stejně tak i potřeba dokázat si svou dominantnost a sílu Mantise, Gilbert přejde nejdříve s tichým, poté hlasitějším a hlasitějším smíchem, který jim musel drásat uši. Jako by sem nepatřil. Jako by nepatřil do tohoto světa, ba ani k nebesům, či peklu. Zcela mimo tento vesmír, jeho smích rezonuje v každém z nich. Dokonce i Soudkyně se mračí více, než předtím. Zřejmě jí to také nedělá dobře. "Ničíš mi mé vnitřnosti, ty neohrabanče!" okřikne jej. Pak se na vteřinku zastaví a uvědomí si, jak moc použila lidskou frázi, která není vůbec platná. Ne v jejím případě. Kde by vzala nebeská Soudkyně vnitřnosti, že. Jejich těla jsou spíše jen hmoty, vypadající jako lidé, aby zpříjemňovali lidským duším jejich pobyt.
"Ach, promiňte drahá Soudkyně. Chtěla jste snad vědět, kdo jsem ne?" Lusknutím prstu se před ním objeví zrcadlo. Zdá se, že i když nepatří k jejich sortě, není pro něj překážkou, dělat si, co se mu zlíbí. "Zde, drahá Soudkyně. Zde můžete vidět, co jsem doopravdy zač." Na tváří se mu rýsuje nepěkný, lstivý, lišácký úsměv. Jako by se vůbec nebál. Soudkyně bezostyšně nahlédne do zrcadla, jež přenáší podobu tohoto ďábla. Tohle slovo by však bylo slabé pro jeho vzezření. I ďábel vypadá lépe, než tahle usmívající se zrůdička. A ještě ke všemu takhle mocná zrůdička. Soudkyně hned ukročí zase zpět, s ještě naštvanějším výrazem, než předtím. "Zrcadelník! Jak se opovažuješ narušovat tento posvátný prostor?" Soudkyně brunátní čím dál tím více. Jako by snad měla vybuchnout. Naštěstí se nic takového neděje. A znovu je tu ten nepěkný smích. "Promiňte Soudkyně, chtěl jsem si jen na vlastní kůži vyzkoušet tenhle váš trik s dušemi. Je to zábava, vážně. Ale nebojte, nebudu vás nadále obtěžovat. A... užil jsem si tu dost zábavy," ušklíbne se na dodatek, než jeho tělo začne zapadat do zrcadla, kde se ztratí Gilbertova podoba, aby se vpila jen do té zrůdičky, jehož jméno nikdo nezná. "Jo a ty anomálie, to jste způsobovali vy, protože doopravdy vážně nejste mrtví," ozve se ještě ze zrcadla, kde na ně mává ta divná zrůdička podobná ďáblovi z temné strany. Zrcadlo pak rupne a roztříští se na několik kousků, co se začnou vznášet ve vzduchoprázdnu. V tmavém vzduchoprázdnu. Soudkyně na to jen zírá s otevřenou pusou a rukama nahoře v nechápavém gestu. Pak sklapne. Už se chce rozejít pryč, když je všechny zase při starém, ačkoliv kroutí hlavou nad tím, co to ten prevít tady prováděl - "Hlavně, že je pryč a já můžu jít dojíst to burrito.", když si uvědomí, že ještě něco tu je špatně. Naši čtyři mrtví-živí. "Ach, ještě vlastně vy." Luskne prsty a všichni čtyři se probudí tam, kde zaspali, jako by se čas vůbec nepohnul, i když uběhli neoficiálně v nebi dva dny. U nich dole se ten čas počítá trochu jinak. Bylo to sotva pár hodin, co zaspali. A nejhorší na tom všem je, že si nikdo z nich ani trošičku nevzpomene, že v nějakém nebi kdy byli. Soudkyně jim rovnou vymazala paměť o jejich nevšedním zážitku. Po svém probuzení mohou akorát cítit lehký odér, jakým byli uspáni. Nic jim však neřekne, co nebo kde, se tu ten odér vzal.
Mimo herně:Takže tu jsme u konce, drazí. Doufám, že jste se s naší linkou nenudili a pojedete s ní i příště (a že jsme lepší jak ČD). Jelikož se nám to táhlo už dlouho, ukončila jsem to poněkud rychleji, ale snad to nebyla taková hrůza.
Body dodám během tohoto týdne.