od Arleight Primm » 25 bře 2019, 10:36
Elfí matka byla opravdu potěšená, že jí přišlo pomoci tolik dobrých duší, jak už bylo snad stokrát řečeno, její překvapení bylo nemalé, když se jich tu objevilo tolik. Samozřejmě byla však do všeho tak hrrr, že se vlastně ani nestaila představit, což bylo krajně neslušné, ale očividně to nikomu nepřišlo tak společensky nepřijatelné, protože jí jméno zatím an jeden z nich sám od sebe nesdělil. Proto tuhle malou ošemetnost přešla jen jako by nic, "Jsem Julka, velice mě těší, že vás všechny poznávám," usmála se krapet smutně na všechny přítomné. Na srdci jí ležel kámen, který jí v něm dělal bolestivou ránu. Jak se jí jen mohla ztratit dcera? Vždyť si byla skoro jistá, že odcházela s ní! Ale pak tu prostě nebyla. A ona potřebovala pomoct.
"~Věřím tomu, že ty uděláš vše, co je v tvých silách, abys mi pomohla, drahá sestro lesů,~" povzdechla si potěšeně Julka, když k ní Irviel promluvila v jejím rodném jazyce a musela zamáčknout slzy, protože ji dost dojala ta ochota někoho zcela neznámého jí pomoci. Naštěstí se tu nerozplakala a opravdu jen otřela nějakou tu zbloudilou slzičku, než se jí začali vyptávat další.
"Ovšem, mám stuhu, kterou měla ve vlsech," podotkla k čarodějce s nadějí a vtiskla jí stuhu, kterou hbitě vytáhla z kapsy. Takže ještě, než zvládl Elaine odmámit jakýsi mladý klouček, stala se jejím momentálním vlastnictvím. Měla toho nejspíše více, přeci jen, byla to její dcera, ale po ruce neměla nic jiného a tak to muselo stačit.
"Nebude, drahý pane, jsem ráda, že jste ochoten pomoci nebohé ženě jako jsem já," povzdechla si Julka směrem k Belanovi a jeho prosbě o zastavení se u přátel. Pochopitelně jí to nevadilo.
Pak už se elfka pouze zvela a když jí odlákal část skupinky jakýsi mladý klučík, jen se na něj podívala stejně podiveně jako ostatní. Bylo neobvyklé tu vidět někoho takového. Na Irviel pouze zavrtěla hlavou a pokrčila rameny, že neví, o koho jde. Dál už jen dotyčné, které neodvedl podivný klučík, odváděla pryč z hospody. Po cestě se k nim připojila i jistá kněžka, Geirný, která jim měla dělat podporu v jejich cestě. Slíbila pomoc Julce už před tím, než přišli.
Skupinka se tedy vydala potemnělým městem. Nebyla tma, ale od brzkého rána bylo už rozhodně daleko. Počasí jim svým způsobem přálo. Nepršelo, ovšem mraky nad krajinou se táhly jako by tvořily měkkoučký kobereček pro nebeské zámky. Jemně zašedlé mraky se však mohly rozpršet každou chvíli, nikdo by nemohl odhadnout, kdy se to přesně stane. Po cestě se zastavili tam, kde bylo potřeba. A jestli tam Belan nechtěl strávit příliš dlouhou chvíli, pak pokračovali dále, tedy směrem k lesíku, který na ně čekal tam opodál, chvíli cesty od Wyzimy. A když se ocitli na místě, Julka se zastavila a jen poukzala - "Tady, tady jsme sbírali býlí," povzdechla si a zatlačila další slzu nad tou tragickou událostí. Zde přítomní, tedy Belan, Irviel a Ife si mohli hodit na vnímání, případně smysly a pokusit se něco najít, ovšem bylo tu mnoho toho, co se dalo dělat.Takže fantazii se meze nekladly a pokud napadlo někoho dalšího, co by mohl dělat, pochopitelně to mohl udělat.
Vrátíme se však k naší čarovné skupince, která zůstala v hostinci, odlákaná tím prapodivným kloučkem. Jistě, nemohlo to být ani trochu jednoduché mu nerozbít hubu za ten jeho výstup, ale díky bohu, všichni si nechali reptání a rejpání jen na verbální úrovni. Jakmile vešli do pokoje, zjistili, že jde o zcela obyčejný hostinský pokoj. Tedy až na to, že všude kolem byly poházené pergameny, paíry, inkoust byl převržený na stole, jeden brk jím byl poliný, jiný byl naopak zcela čistý tak o pár stop dál. Takový obyččejný pokoj, ale bylo vidět, že zde nejspíš probíhalo nějaké koumání, pátrání..
Klouček se na ně podíval, když vešli dovnitř, většina nejspíše vrhala vražedné pohledy. Nevinně se na ně usmál a když koukl na tu spoušť co udělal, jen nadhodil "Ach, t... to se mi stává p.. pořád," zakroutil nad tím hlavou a odmávl to rukou, než dodal, "I... irelevantní, za ch...chvíli to určitě z... zmizí," podotkl ohledně té modré spouště, kterou natropil pouhým dotekem. Byla z něj cítit moc veliká, ale nevypadal nějak profesionálně. Možná zřídlo? Zatím byl jeho původ a momentální stav zcela zřejmě dost nejistý, ale jedno bylo jasné - vycítil jejich magickou moc, což mu pomohlo je kontaktovat. A díky bohu i zaujmout.
"J.. já potřebuju p .. pomoc, víte?" řekl a vytáhl jeden pergamen, na kterém byla jména pár podobizen se jmény. Všechny to byli děti. "T... ta holka n.. nebyla první, kdo se z...z...ztratil," řekl a ukázal na jména s podobiznami malých holčiček, jedna z nich byla zcela jasně detailněji nakreslená a její jméno bylo napsáno krásným, úhledným písmem, ostatní, ty už byli trochu odfláklejší. Ale to bylo nejspíše také irelevantní, hlavní bylo sdělení, které jim teď podával.
You know Irvi i adore ya - *Blub*
Na krku mu visí amulet ukrytí - nepoznáte že přechovává magickou moc.