Tak protože nám odpadl Herad, bude nám nahrazen Mantisem.
Mantisova smrt - v márnici se hrabal v lidských střevech, tekutiny mu stékaly po rukách a když poté do jedné vzal malý nůž, vyklouzl mu a zapíchl se mu do boty, on se lekl, spadl na záda, ale nůž v bot mu do nedovolil, tudíž se jen zlomil v pase a křupl si s páteří.
Platí pro tebe první začáteční odstavec, na který navodím, jen se to pokusím trochu zkrátit, budeš mít ale čas si to všechno sepsat, poodpovídat, srovnat si to.
"Ale, co jsem to za neotesance," prohodí, když vykročí ven z jeho pracovny obyčejnými dveřmi, které zčistajasna vedou do malebné vesničky. "Mé jméno je Gilbert a jsem tvůj průvodce po Dobrém místě. Věřím, že se ti tu bude líbit." Jaký to ale krásný výhled. "Vítej v naší malebné vesničce. Zatím jsem pro ni nevymyslel žádné jméno, je poměrně nová. Můj projekt. Ale tím tě nebudu zatěžovat. Hah, támhle máme hospodu, většinou se tam scházíme, když chceme probrat něco důležitého, aleee... neskončí to dobře, však víš. Štěstí, že já se opít nemůžu. No a támhle na tom paloučku opravdu řešíme důležité věci, joo. Ahoj Hale!" Hal. Osoba, jež vlastní stánek s párky zasazenými mezi chleby. Strašně špatně se jedí, ale všichni na ně chodí. Obzvláště když se nalijí v hospodě. A zvlášť když se za to neplatí. To je teprve něco. Nic jako peníze tu samozřejmě neexistuje. "Tak jak to jde chlape?"
Ah, Gilbert. Vedeš nováčka? Tak jak se ti tu zatím líbí?
"Teprve mu ukazuju město. Ještě neviděl ani kde bydlí. Ale tam dojdeme za chvíli. Určitě se těší, že ano, Mantisi?"
"No, nějak tak vesnice vlastně vznikla," promne si bradu, ač kouzelným proutkem by to nenazval. Tohle je Dobré místo, ne místo plné čarodějů s hůlkami. Tady jsou větší Mocnosti, než kouzelníčci s hůlčičkami. "No víš, my na Dobrém místě nejsme vlastně lidé. Nemáme lidské potřeby. Nemusím třeba jíst, chodit do lesíka vykonat jisté... potřeby, ehm. Nic takového. Ale pravda, vy už vlastně také ne," dodá s úsměvem a oplatí mu dřívější poplácání po rameni.
"Neboj se, tady se to brzy zalíbí. Není tu nic, na co by sis musel stěžovat," řekne k tomu své Hal. Hal je totiž jeden z oněch Mocností, jako je Gilbert. Ví toho o tomhle místě dost. Takový komrád Gilberta. "No jistě! Přece sis nemyslel, že by jsme tě nechali někde na ulici. Neblázni, Jethro, tohle je Dobré místo, je tu vše, na co si vzpomeneš," usměje se Gilbert, ten mu ale hned zase poklesne. "Ach Jethro... Není kam se vrátit. Tvoje tělo už zakopali do samostatného hrobečku. Bohužel tě našli tví kamarádi z cechu. Ale neboj se, byl to pěkný pohřeb. Můžu ti ho ukázat, jestli chceš," rozzáří se opět a vezme do ruky chleba s párkem, by ho jako malou útěchu předal Jethrovi. I když to vlastně žádná útěcha není, že. Pak ho vezme za ramena a začne si ho odvádět k jeho domu, jak už prvně říkal. "Podívej, připravili jsme pro tebe speciální místo - malý kutloch, ve kterém se budeš cítit dobře!" Jakmile se zastaví před malou budovou, vypadající spíše jako větší kadibudka, začne o ní básnit, jako by to bylo stavení roku. "Říkali jsme si, že budeš raději trávit čas v soukromém, nijak velkém příbytku, kde tě nebude nikdo rušit. Á, mám pro tebe ještě jedno překvapení." Ukáže ručkou do budovy, ať vejde. Něco tam na něj totiž čeká. Když vejde, upoutá ho jakýsi barevný podklad. "Tadáá! Chtěli jsme ti dopřát aspoň částečnou útěchu za tvé káně. To je páv, Jethro," dodá, kdyby to nebylo jasné. Páv mírně zaskřehotá. Strachy? Možná. Nu, tohohle ptáka zřejmě asi nevychová, ale určitě mu bude dobrým přítelem.
"Hmm, no, Dobré místo je už velmi, velmi staré, jen tahle vesnička je trochu... novější. Vesnice se časem zaplní a musí se vytvořit novém, aby se sem všichni vešli. No a já dostal šanci si vytvořit vlastní!" zajásá. Vypadá to, jako by z toho měl opravdu takovou radost. Že by to byl jen nějaký menší pracovník Dobrého místa? "Ano, ano, věřím, že by sis dal, ale pro teď to ještě musíme odložit. Je tu toho spoustu, co ti musím ukázat," usměje se s prstíkem nahoře. "No, vlastně nemůžete se tady opít nikdo, pokud nebudete chtít. Ale já nemůžu, protože jako Vyšší Mocnost nemám lidské potřeby. K člověku mám veeeelmi daleko, Berharte," ušklíbne se. Nepotřebuje to dávat na odiv, ale zeptal se.
"Ah, první, kdo se toho nebojí," ušklíbne se Hal a jeden párek s chlebem mu podá. Ano, velmi blbě se to jí, ale to je pravý účel. Kdo ví proč zrovna tohle tady vymyslely. Že by jen špatně odhadnutý a vymyšlený projekt? Gilbert se má ještě co učit. A to s tím měl tak dobré úmysly. Snad mu to prominou. "Vypadá to, že mu chutná," prohodí pak Gilbert po tom fiasku s padajícím párkem. "Oh ano, přece sis nemyslel, že by jsme tě nechali žít na ulici. Tedy, i tam by ses měl dobře, ale to nepatří k manýrům Dobrého místa. Pojď, pojď," chytne ho kolem ramen a už ho, klidně i s párkem v puse, vede k jeho domu.
"Tadáá!" zvolá, když se před ním objeví. Je to vila hodná šlechtice, se zahradou kolem ní. Má dvě patra a na každém je několikero pokojů, bazenék se studenou vodou a hned vedle horké prameny. Netřeba dodávat, že nic z toho nepotřebuje služebníčky ani přísun vody. Vše je tu, když na to jen pomyslíte. A hned u vchodu čeká jakási osoba, žena. Hezky se novému pánu ukloní. Služebná? Ale kde že, vždyť tu nic takového potřeba není. Tak co je ta žena zač? "Vítejte ve svém novém domě, pane. Jsem tu, abych vám pomohla se řádně zabydlet." Působila by opravdu jako skvělá služebná, kdyby jen na sobě neměla co nejméně oblečení a nedělala tak choutky každému lidskému jedinci.
Říkat tomu příbytek je opravdu vhodné. Není to vlastně ani pořádně dům. Je to jakási... nora? Jsou vidět dveře zasazené v travnaté kopuli, dokonce se znakem. Který někdo pořádně popletl. Je tam totiž Nilfgardská standarta. "Tak, zde budeš po novém bydlet! Líbí se ti to? A to jsi to ještě neviděl uvnitř!" zajásá a hned Azala vede dovnitř dveřmi, u kterých se musíte trochu shrbit. Ale to je drobný detail. Uvnitř to totiž je o něčem jiném. Za dveřmi jsou dřevěné schody, které vedou dolů, někam do podzemí. Dole se nachází jen dvě komůrky. Jedna velká, něco jako společenská místnost, dokonce i s barem a vedle druhá, kde se na zemi nachází skromná postel, takový slamník a v rohu stůl, kde se nachází alchymistické pomůcky. "No? Co na to říkáš? Není to přehnané bydlení, takové skromné, akorát pro někoho, jsi ty, hm? A když se podíváš tam do druhé místnosti, najdeš tam i alchymistické pomůcky. Tam si můžeš vyrábět a zkoušet, co je třeba."