V sálePáv se vzpouzel, ale ženich ho nepustil a když byl bezpečně dopraven do náruče nevěsty, jako zázrakem se uklidnil. Kdosi z davu, pravděpodobně otec nevěsty, vykřil něco o tom, že milující náruč se prostě pozná, a přihlížející spustili radostný potlesk, přičemž hned několika z nich spadl kámen ze srdce. A jen co potlesk dozněl, dav lidí odhalil hudebníky na malém podiu, kteří začali hrát k tanci nebo jen k poslechu jako podkres pro rozhovory přítomné smetánky. Páv byl nevěstě odebrán, aby se mohla i se ženichem připojit do
skupinového tance.
BartimeusSamozřejmě, že to byl dobrý plán. Jacob neměl špatné nápady a plány, ostatně kdyby ano, pravděpodobně by ho sem nikdo nepozval.
„Paola?“ Zamračil se nechápavě, než mu došlo, že mu Paola vlastně představoval. Omluvně se na zrzka usmál a ten jen mávl rukou.
„Myslím, že si dokážu poradit.“ Ujistil je námořník oba dva, načež se zaměřil společně s nimi na předávání páva. Na rozdíl od Barta nebyl moc pobaven představou, že by někdo dával nevěstě do péče paví pečínku, tak jen pokrčil rameny.
„Podívej, vždyť se už uklidnil.“ Usmál se, jakmile páva dostala do rukou nevěsta a bylo po drama. I Jacob se k nim otočil s úsměvem na rtech.
„Takže to víno? Nebo by si snad někdo chtěl zatančit?“ Povytáhl obočí na čelo, očividně bez obav z toho, co by na jejich případný tanec někdo mohl říct. Paolo jen zavrtěl hlavou.
„Já tančit neumím. A...“ Zarazil se, protože zbystřil Nádivku s kuřecím stehnem v hubě, a vyrazil za ním s omluvami, že se vzdálí.
ElaineKdyž čarodějka projevila zájem o její mladší sestru, Charlotte se smutně pousmála.
„Otci přišlo několik nabídek ke sňatku, všichni se teď chtějí vetřít do jeho přízně, a on očividně zapomněl, z jakých poměrů pochází. Ženicha pro Sisi si prakticky může vybírat a já se jen bojím toho, aby ji to nějak neranilo. Kdyby viděla, že já...“ Povzdechla si.
„Rupert a já se máme rádi. A ona ty své nápadníky ani nezná.“ Zamumlala, nicméně pak už musela opravdu odběhnout přebírat toho páva, a tak byla Elaine ponechána vlastnímu osudu. Inu, začala přeci hrát ta hudba a ona se rozmýšlela, jestli nezajít navštívit pana Lamarre, nebo si nakonec vybrala nějakou jinou oběť?
LorcanElizabeth si v duchu říkala, že by neměla být tolik nervózní, vždyť to nebyla její první recepce ani večírek, i když sestra se jí vdávala rozhodně poprvé a nejspíše i naposledy.
Jenže... Věděla, že otec právě v téhle chvíli jedná s mužem, který by se jí měl stát brzy tchánem a to i přes to, že jeho syna a tedy svého možného manžela nikdy neviděla. Jak Charlottě záviděla, že si mohla vzít někoho, koho ona sama chtěla a koho milovala. Ale bylo by neslušné se ztrácet v myšlenkách, když měla společnost.
„Diplomat? Ten by se mi zrovna hodil,“ usmála se pobaveně a na okamžíček se jí oči rozzářily jako hvězdy na bezmračné obloze. Pak ale úsměv trochu povadl a světlo hvězd pohaslo.
„Ale vy se asi obvykle nepokoušíte rozmluvit umíněnému otci hledání ženicha pro mladší ze svých dcer, hm?“ Broukl a upila vína, zatímco před ní se její sestra pokoušela chytit páva do svých dlaní. Byl to hezký zvyk, takový milý. A Charlottiny rozpaky nutily Elizabeth k něžnému úsměvu, i když jí do smíchu nebylo.
„Jaká je Temerie?“ Zeptala se, když nevěsta páva úspěšně udržela a potlesk v sále se stal pokynem hudbě, aby začala hrát.
DariaŽádný nápis se nekonal, jen chodba plná dveří, které vedly do útulných pokojů. A v pokojích velké postele s prachovými peřinami a povlečením tak jemným, že musela být radost pod ním spát. Samozřejmě se tu daly najít i skříně s oblečením a bylo jen na ní, jestli zneužije té možnosti, aby se oblékla a vkradla na večírek, nebo jestli si raději schrupne pod peřinkami až do samého rána. V obydlených pokojích totiž někdo rozdělal na noc oheň, aby místnost vytopil, neboť severní křídlo sídla se zdálo být i v letních měsících poněkud chladné.
Mimo herně:Poslední dva postíky před námi určené pro tlachání!