Večírek
Bartimeus„Samozřejmě, že jsem dospěl. Je ze mě hrabě.“ Odfrkl si s úsměvem.
„Dospět jsem musel, jinak by to nešlo.“ Pokrčil rameny a na další Bartovu otázku zavrtěl hlavou, přičemž si přihl z lahve.
„Nechce, ale to moc dobře víš,“ zadíval se na Barta s křivým úsměvem na rtech. Jak by to nevěděl, vždyť Jacoba po téhle stránce až moc dobře znal.
„Ale budu muset, kvůli pokračování rodu. Vlastně, tvůj bratr se velmi snažil mi dohodit svou budoucí švagrovou, ale obávám se, že její otec dává přednost poněkud tučnější kořisti, než je hrabě,“ povzdechl si Jacob, ale pak se usmál. Byl rád, že Bartimea zase vidí a tak nemělo cenu se chmuřit nad věcmi, které nikdy nezmění.
Když se dal do vyprávění mladý čaroděj, Jacob poslouchal a přikyvoval.
„Hrabě de Foix? Ach, ano tenhle. To jméno bylo poměrně dlouho zapomenuto ve vyšších kruzích, ale když máš za tchána Montylieta, nemůžeš být opomíjen dlouho.“ Uculil se Jacob.
„A tvůj bývalý mistr, to je Lennarteus aep Leandros, nemám pravdu? Má tu příbuzného, moc milý muž.“ Pokýval Jacob hlavou a pak se napil.
„Je to příšerný, kolik věcí si musíš jako hrabě zapamatovat, kolik jmen musíš nosit v hlavě a jak musíš neustále vědět, kdo je kdo. Za každou cenu, jinak ti to společnost dá sežrat.“ Ušklíbl se nespokojeně, ačkoliv ještě před chvilkou vypadal, že si to celé užívá. Věnoval Bartimeovi pohled a zjistil, že se jeho drahý přítel dívá směrem k nebi, kde zářily hvězdy.
„Hele, jedna padá!“ Ukázal na záblesk světla, který tak rychle jako se objevil, tak zase zmizel.
„Měl by sis něco přát, Mee.“ Uculil se hezky zblízka na čaroděje a předal mu lahev, kde už zbývalo jen na dně vína.
„A nemusí to být nutně další lahev, jednu ještě mám.“ElaineCosimo se ukázal jako milý společník, ostatně Jacob to o něm Bartimeovi přece také tvrdil, ale to Elaine nemohla vědět.
„Ochotně možná ne, ale každý z nás někdy někoho takového snášet musel. Neříkejte mi, že ohledně vás ještě nikdo nikdy nežárlil. To bych považoval snad i za lež.“ Usmál se a ladně čarodějku provedl otočkou.
„A ten souboj, to jsem velmi rád, v soubojích si nestojím moc dobře,“ ušklíbl se pak pobaveně a zapátral při tanci očima v davu.
„A kterápak to je, ta pramáti? Že bych ji také poctil tancem, aby se necítila ošizena.“ Navrhl rádoby vážně a jeho tvář si na chvíli i onen vážný výraz udržela, než se znovu usmál.
Krok-sum-krok a zase otočka, zachytit druhou rukou kolem pasu, promenáda, a znovu dokola. Pak k Elaine vyslal jeden soucitný pohled.
„Můžete si být jistá, že já s vámi víno ani trendy rozebírat nebudu.“I když mu přišlo, že mluvil dost, Elaine nelenila a přidala vlastní otázky, takové, které vyžadovaly zapojení většího počtu mozkových spojení. A také diplomatický úsměv, když došlo na Imperiální akademii.
„Ne, má rodina trvala na mém studiu ve Vicovaru, abych unikl negativnímu vlivu svého strýce. A také pokušení. Vicovaro totiž přijímá jako studenty pouze chlapce.“ Vysvětlil pobaveně a podtočil si ji pod rukou.
„Mimo jiné je tam vynikající lékařská univerzita, kde studuje má sestra. S přestávkami. Nemá moc ráda pravidla.“ Pokrčil rameny a došlo na další otázku z kategorie osobních. Cosimo však neměl problém s odpovědí.
„Ani jedno. Jsem tu na doporučení strýce, neboť... postrádají v domě někoho mého vzdělání.“ Že mají syna, který by to hravě zvládal, to zamlčel, netušil, jak moc byla Elaine informovaná. A hlavně nechtěl prozrazovat, že mladý čaroděj raději pracoval jinde než doma.
S Elaine tak Cosimo pravděpodobně strávil většinu večera v příjemném rozhovoru a pozorováním hvězd. Co si přál pod padající hvězdou on, to bylo tajemstvím.
LorcanElizabeth se při tanci usmívala, vlastně skoro zářila. Bylo vidět, že se jí v tomto ohledu dostalo patřičného vzdělání stejně jako ve všech ostatních záležitostech, které by měly náležet dobře vychovaným dámám z lepších rodin, ovšem na tom teď pranic nezáleželo. Lorcan si rozhodně získal její pozornost, neboť rozhovor o knihách dokázal stejně jako tanec rozechvět strunky jejího zájmu.
„Možná by bylo jednodušší vyjmenovat ty, které ráda nemám,“ připustila s uzarděním ve tvářích.
„Třeba kuchařky. Těm vůbec nerozumím.“ Broukla pobaveně.
„A rozečtenou mám, ale... asi se mi budete smát, je to hloupé. Je to příběh o jednom velmi ošklivém muži z Beauclair, kterého se jako malého ujal kněz. Žije ve zvonici a pozoruje život z výšky... je to smutné.“ Připustila.
„Doufám, že se to s dalšími stránkami o něco zlepší a on bude šťastnější.“ Nevzdávala se naděje, co jediné jí také zbývalo. Vždyť příběh toho muže jí byl až moc blízký, ona také pozorovala život jen z dálky a nesměla se k němu přiblížit. Nesměla oslovit, koho sama chtěla. A to ani nemusela být ošklivá a hrbatá.
A pokud její společnost Lorcana neodradila ani pak, ráda zůstala v jeho blízkosti, protože si jen málokdy mohla popovídat s někým, kdo se o ni zajímal, i když možná jen ze zdvořilosti.
Zatímco on zůstal, Elizabeth se s ním rozloučila, neboť čas byl neúprosný a ona musela poslouchat otce, ač se jí nechtělo. Ten se na Lorcana nedíval moc vlídně, ale Charlotte, která se už také měla k odchodu se ještě na poslední chvíli k Lorcanovi připojila v zahradě.
„Děkuju,“ šeptla jen s vděčným úsměvem, ale pak už zmizela. To aby si mohla něco přát pod tou padající hvězdou...
Pokud Lorcan zůstal po půlnoci a s nikým nepromluvil, nevšiml si ničeho zvláštního.
Ráno
VšichniKdoví, co si nevěsta pod padající hvězdou přála, ale její ráno se neslo v duchu velkého překvapení. Sotva otevřela oči a usmála se do ranních paprsků, přiletěl k jejímu oknu zpěvavý ptáček, který zněl poněkud více zpěvavě než obvykle. Charlotte nakrčila čelo a jala se ptáčka pozdravit, nicméně...
její slova vyšla ven melodicky jako píseň! A brzy do jejího pokoje vtrhl i sám Rupert s písní na rtech!A koho ještě něco podobného postihlo?
BartimeusŽe kapánek v noci přebral, o tom se nemuselo moc diskutovat, protože ho pekelně bolela hlava, když ráno rozlepil oči. Kupodivu se nějak dostal do svého pokoje i do své postele a dokonce ani nespal v tom, v čem včera pobýval na večírku, kdepak, byl dočista nahý! I přesto mu však bylo příjemně teplo, protože ho hřálo stejně nahé mužské tělo z jedné strany a... i z druhé?! Bart se probudil tváří v tvář pochrupávajícímu Jacobovi, který přes něj měl přehozenou ručku i nožku, zatímco z druhé strany Bart mohl jasně cítit teplo Paolových zad. Že by samým šokem začal zpívat?
ElaineTa se možná vyspala do růžova, ale brzy se na dveře jejího pokoje ozvalo naléhavé zaklepání, které měla na svědomí Beatrice.
„Elaine! Něco se stalo, pojď rychle se mnou.“ Začala tahat sestřenici z postele, zatímco za jejími zády se celá zmatená pohybovala babička a nakukovala Bee přes rameno.
„Doufám, že nikdo neumřel, protože jestli někdo umřel, tak by zůstal mrtvý do té doby, než bychom se probudili i sami.“ Zamručela nespokojeně. Ať už Elaine řekla cokoliv, rozhodně to bylo melodicky velmi líbezné.
LorcanLorcana nikdo nebudil. V celém sídle totiž navzdory tomu, co se dělo, bylo poněkud ticho, neboť nikdo z rodiny nechtěl vyvolat zmatek nebo snad dokonce paniku. Že někdo proklel nevěstu i se ženichem, to mělo zůstat tajemstvím, ale on nezpíval jen ženich s nevěstou. I z Lorcanova hrdla totiž měla slova plynout v rytmech písní.
DariaProtože si ji spletli s hostem, Daria v noci dostala vlastní pokojíček s postelí s baldachýnem, a mohla si vesele vychrupkávat třeba do odpoledne, ale tu vzbudilo něco daleko jiného než světlo nebo hluk, či kdosi, kdo by se dožadoval pomoci. Celý obličej jí oslintal rozkošný pejsek, korgi, který nakonec ještě hlasitě štěkl, protože si chtěl hrát. Co takhle mu vynadat hezky od podlahy a forte?
Mimo herně:Jakmile udeřila půlnoc, přestali jste mluvit normálně. Všechno, co chcete říct, od téhle chvíle zpíváte. Vaším úkolem tedy je najít písničku textem (jeho částí, větou, veršem) zhruba odpovídající tomu, co chcete sdělit. Tu část textu pak napíšete místo vaší přímé řeči a označíte jako odkaz na písničku, kterou jste použili. Psát můžete česky, anglicky, jakkoliv, ale důležité je, aby ostatní věděli, co chcete sdělit. Have fun :D