od Arleight Primm » 04 dub 2018, 23:05
Děvčata se uklidnila relativně rychle, když je uzemnil muž jiných sfér. Luna se na tmavé děvče mračila, zatím, co to se vesele usmívalo a vrátilo se zpět ke stolu s jídlem. Všichni nyní seděli u stolu a příchozí opravdu žádali vysvětlení - to bylo samo sebou očekávatelné, jak jinak. Luna se podívala na muže který je dříve uzemnil a pozvedla obočí, jestli chce vysvětlovat.
"Já.. jsem Luna, asi jste si odvodili. To naproti mě," kývla na muže s delšími vlasy, "To naproti mě je Dorian," poznamenala, "Je tu skoro stejně dlouho jako já," dodala ještě, než se obrátila k další osobě, veselé černošce, "Tohle je Bruxa, ne, ne ta Bruxa, rodiče ji ale patrně neměli rádi, ale už si na to jméno zvykla, nebojte se jí tak říkat. Jinak jí říkají jen její milenci, když jim to dovolí," protočila bledulka očky nad děvčetem, které bylo očividně velmi extrovertní a milé. Patrně mělo také velice zajímavé Móresy. A poté se otočila konečně i k zaklínači a koukla se na něj, než řekla "To je Gorrovick, strašný bručoun řeknu vám, ale říká Bruxe Lilinka." zavrtěla nad tím hlavou, poněvadž ani ona očividně nechápala, jak je to možné a tak se koukla opět na nové návštěvníky. Asi toho muselo být najednou hodně a dost zajímavé.. informace. Pak si uvědomila, že ještě jednu tichou osůbku vynechala, ta jí dávala vcelku vyčítavý pohled. "Tam to," pokynula ke krátkovlasému děvčeti a pokračovala, "Je Eluvienne, nejmladší z nás, kněžka Lebedova," podotkla nakonec, ale rozhodla se nevyhovět dívence v odnětí kocoviny z mnicha, poněvadž tušila, že se pak o něj dokáže postarat sama a lépe. Navíc to prohlubovalo vztahy a to v této chvíli bylo nanejvýš potřebné.
Když už Luna chtěla začít vysvětlovat to, kvůli čemu jsou od začátku tolik zmatení, přerušila ji Bruxa, která velice hlasitě zašeptala, s rukou nastavenou tak, aby se co nejméně dostalo k zaklínači, i když musela vědět, že slyší biť i tlukot srdce, "Před tím, než se zeptáš, vibruje i tam dole," co řekla trochu nešikovně, nebo spíše záměrně ne úplně přímo, bylo jediné a to to, že se dá zaklínačský amulet použít jako vibrátor. Zaklínač se na ni zděšeně podíval a chytil se s povzdechem za hlavu, neříkajíc raději nic, jinak by se celá situace mohla pouze zvrtnout. Dorian se na černošku podíval s pouhým "Vážně?" a zakroutil nad ní hlavou, i přes to, že ho to samotného svým způsobem pobavilo. "Už ti někdo řekl, že neděláš dobrý první dojem?" zeptala se Luna děvčete s pozvednutým obočím a povzdechla si nad ní.
V tu chvíli vrazil do dveří další mnich, poněkud nerudně vypadající, pokud to chceme říci jednoduše. Luna si povzdechla a začala ono představování jmen znova, nebavilo ji se opakovat. Ale nakonec mu ukázala, aby se přidal k podlouhlému, oválnému stolu, který byl nacpaný jídlem a všemožnými delikatesami.
"Posluž si," pobídla ho rovněž, než opravdu začala vysvětlování. Koukla se na Doriana, jestli náhodou nechce převzít štafetu, samo sebou se na ni podíval stylem já vůbec nevím, cos jim provedla! A tudíž Luna započala vyprávění. "Dobrá, tak tedy popořadě, dostaneme se i k tvé otázce," prohodila k zaklínačce a jala se pokračovat ve svém proslovu dále," Před dávnými lety, kdy jsem seznala, že lidé nedostávají pomoc, kterou si zaslouží a je jim mnohdy křivděno a zle, rozhodla jsem se založit Bratrstvo Úplňku a pomoci těm, kteří pomoc žádají s dobrými úmysly. V ty doby nebyla mnohá odvětví magie zakázaná a já se naučila.. mnoho. Co víc, opravdu jsem vymyslela magický rituál, který mne přivolá k těm, co pomoc žádají a nebojí se obětovat. Postupně naše bratrstvo získávalo slávu a prestiž. Nejdřív to bylo na ostrovech, poté v Redánii a nakonec i v samotné jižanské říši. Začalo se o nás zajímat více a více lidí. Tehdy jsme byli pouze já a Dorian, můj dávný přítel z čarodějné univerzity, která už dávno zanikla. Bylo jasné, že budeme potřebovat víc. Dva lidé nemohli sloužit pro dobro celého kontinentu, o ostrovech ani nemluvě. Naše sídlo bylo dobře zapečetěné, ale s tím, jak jsme začínali růst, přišla jistá.. nepříjemnost. Našel se zrádce, který císaři tehdejších věků prozradil, že na něj plánujeme úkladnou vraždu. Vojsko tehdy přišlo k našemu tajnému sídlu a já byla ráda, že jsem mohla evakuovat pouhou hrstku přívrženců našeho řádu. Vědělo se o nás a já musela udělat něco, aby se ta událost již nikdy neopakovala. Jakmile hrstka nás zmizela portálem do úkrytu, ostatní padli životem a lidé si odvodili, že Bratrstvo Úplňku zaniklo. Nemohli jsme jim dát naději, museli jsme vybudovat naše nové sídlo o jehož umístění budu vědět pouze já a Dorian a tím se stala tahle útulná dřevěná chatka s překrásným výhledem. Dlouhé časy uplynuly a na Bratrstvo vzpomínalo stále méně a méně lidí. Trvalo dlouho, než jsme vůbec mohli vyjít znova na povrch, ale před pár měsíci se to změnilo. Válka, která právě probíhá nám byla jedinečným rozptýlením myšlenek mocností, která nám umožnila se opět začít budovat. To děvče tedy provedlo rituál, který jsem v dávných časech spolu s Dorianem zaznamenala do knihy o našem Bratrstvu. Jak vidíte, stále exitují lidé, kteří tuhle pomoc vyhledávají a i když jste vy zachránili právě to malé děvčátko, jsou tu další. Další kteří potřebují pomoc. Vaši pomoc." skončila nakonec příběh, který plánovala zkrátit jak jen to šlo, ale byly to dlouhé časy a to zkrátka nešlo smrsknout do pár vět. "Chci abyste se rozmysleli, jestli chcete pomáhat lidem, jako to už od počátku dělalo naše Bratrstvo. Nechci odpověď teď, užijte si večeře, zjistěte co je vlastně naše skromná skupinka zač. Ale chci, abyste si to nechali projít hlavou a zítra přišli s rozhodnutím, zda opravdu chcete zůstat, protože to, že kývnete nebude vzhledem k naší minulosti stačit," řekla Luna a na konci proslovu se opravdu jen lehce usmála, než opustila stůl a zabrousila do svých komnat a nechala ostatní, ať se mezi sebou baví. Sama bez vysvětlení zavřela dveře a tak ukončila svůj výstup.
"Taky jsem ji prvně neměla ráda," poznamenalo tiché děvče, když ji vidělo odcházet. Vypadalo, že se na ni dívá dosti ustaraně, když za sebou zavírala dveře "Prožila toho hodně," bylo vše co řekla. Respektovala její tajemství a nehodlala dopustit, aby první věc, kterou sdělí cizincům byla něco velice citlivého na její osobu. Poté se podívala na mnicha rovněž poněkud starostlivě - tedy toho, co seděl přímo vedle ní.
"Mám ti ukázat tvůj pokoj?" optala se když na něm viděla tu únavu a touhu si zdřímnout. Asi mu nebylo příliš do mluvení. To stejné nabídla i později příchozímu, kdyby byl přesvědčen, že se raději prospí, ale jej mohla vcelku dobře probrat procházka po horách. Proto první věc, kterou udělala černovláska byla, že vzala jednu z teplých dek a přehodila ji přes něj, i když měl ještě stále to brnění.
You know Irvi i adore ya - *Blub*
Na krku mu visí amulet ukrytí - nepoznáte že přechovává magickou moc.