Ukázkové hry - hody na obtížnost a hody na konflikt

V tomto fóru si můžete zkrátit čekání na přijetí karty volnou zkušební hrou nebo si jen tak vyzkoušet systém kostek dříve, než ho "naostro" použijete ve volné hře či questu.

Re: Ukázkové hry - hody na obtížnost a hody na konflikt

Příspěvek od Admin » 01 kvě 2016, 17:18

Hod na konflikt - jedno kolo, proti NPC v questu

Situace: Postavy v questu se dostaly do situace, kde je okradl pocestný přestrojený za žebráka. Rozhněvaný kněz na něj chce uvrhnout Prokletí, hází si tedy na víru proti nepřítelově vůli. NPC postavy ovšem obvykle nemají vypracovaný seznam dovedností, místo toho Vypravěč na začátku questu určí, kolik si NPC postava či příšera háže na útok a kolik na obranu. Postavě žebráka určil vypravěč 1 kostku na útok a 2 na obranu.

Kněz: "Zatracený zloději!" Vykřiknu za utíkajícím darebákem, kterému jsme ještě před chvíli solidárně věnovali pár orénů. A teď zdrhá i se Zaklínaččiným měšcem! "Mor aby tě spral! Bolavé vředy na tebe, u Věčného ohně!"

Mimo herně:
Prokletí - bolestivé vředy
Hážu si 4 kostky na víru proti jeho vůli.
Admin hodil/a 4d6 a součet kostek je 19:
4, 6, 4, 5

Příspěvek od Admin » 01 kvě 2016, 17:47

Vypravěč: Prchající zloděj jen posměšně něco zavolá a běží dál.

Mimo herně:
Zloděj má obranu 2.
Admin hodil/a 2d6 a součet kostek je 7:
2, 5

Edit: Utíkajícímu muži se náhle stáhne obličej do bolestivé grimasy, když mu na těle vyskáče množství ošklivě vypadajících boláků. Sice běží dál, ale měšec leknutím upustil.

Příspěvek od Admin » 01 kvě 2016, 18:18

Hod na konflikt - více kol, mezi hráči

Situace: Obyvatelka se zaklínačkou se dali do hádky, která vyústila v to, že se obyvatelka rozehnala po zaklínačce pěstí. Začíná tedy mezihráčský konflikt na více kol. Každé kolo se skládá z útoku a obrany. Ten, kdo útok iniciuje, vždy útočí, druhý se brání. Útok v dalším kole začíná vždy ten hráč, který v prvním kole prohrál a utrpěl nějaké zranění. Ten, kdo v kole hodí menší číslo, si pro další kolo odečítá vždy - 1 kostku, které se sčítají. Souboj končí, jakmile už jedna ze stran nemá dostatek kostek, aby si na něco hodila, a prohrává. Hraje se vždy buď do bezvědomí, nebo na vzdání se, nikdy ne na smrt a mrzačení bez předchozí domluvy.

Obyvatelka: "Cos to řekla že jsem!" Vyprskla Obyvatelka, zatímco se jí tvář vzteky zbarvila do ruda. Náhle v ní vztek překypěl a ona se rozehnala po druhé dívce pěstí..

Mimo herně:
Začínám konflikt a hážu si na Boj beze zbraně (2).
Admin hodil/a 2d6 a součet kostek je 7:
1, 6

Příspěvek od Admin » 01 kvě 2016, 18:23

Zaklínačka: Zarazím se jako opařená, vůbec jsem nečekala, že se po mě Obyvatelka ožene. Rychle se pokusím úderu vyhnout.

Mimo herně:
Hážu si na uhýbání (3)
Admin hodil/a 3d6 a součet kostek je 10:
2, 5, 3

Příspěvek od Admin » 01 kvě 2016, 18:27

Obyvatelka: Když se Zaklínačce podaří uhnout, vztekne to dívku ještě víc a sáhne k pasu pro krátkou dýku. V afektu se Zaklínačce vrhne s dýkou po břiše.

Mimo herně:
Hážu si na Boj se zbraní - dýka (2), postih -1 z prohry, dohromady 1 kostka
Admin hodil/a 1d6 a součet kostek je 2:
2

Příspěvek od Admin » 01 kvě 2016, 18:36

Zaklínačka: Boj najednou nabral nečekaně vážné obrátky. Rychle složím prsty do znamení Aard ve snaze Obyvatelku zneškodnit odhozením.

Mimo herně:
Hážu si na znamení (2) + 2 bonus za účinek Petriho filtru
Admin hodil/a 4d6 a součet kostek je 15:
2, 2, 6, 5

Příspěvek od Admin » 01 kvě 2016, 18:42

Obyvatelka: Do dívky náhle udeří tlaková vlna, odhodí ji na zem a dýka s řinčením dopadne o kus dál. Jakmile se trochu vzpamatuje, usadí se a zrudne, zatímco si mne bolavé zápěstí, které si při pádu narazila. Co mě to napadlo? Doufám, že to nemám zlomené...

Mimo herně:
Už mám postih -2 kostky a nemám v dovednostech nic, čím bych zaútočila a měla tam 3 body nebo víc, takže končím konflikt... :)

Předchozí

Zpět na Pískoviště