od Arleight Primm » 28 dub 2016, 23:03
"Já žádnou moc neovládám," prolétl jí podiveným pohledem. Arleight totiž nevěděl, co tím míní. Tohle, co dělal, považoval za úplně normální vychcaný trik, který ho naučila stará známá, která se teď chuděra obrací v nebíčku. Magie? Magii se říká jinak, tohle bylo bránění se, před zákeřnostmi bělovlasých cácorek.
"Jak jsem to mohl tušit, hmm?" optal se a pozvedl opět obočí. Chápal jí čím dál míň a míň. A vůbec, vlastně tu chránil svoje ego a ne svou pověst, občas se zkrátka neudržel na uzdě a nechoval se tak, jak by měl. Tak či tak, nikdo o jeho magičnosti nevěděl a sám Arleight to tak toužil ponechat.
"Musíme být takoví," odsekl jí ukvapeně a pochmouřil se do svého naštvaného výrazu. Vůbec netoužil po tom, aby o něm mágové věděli, protože měl ještě stále ambice na to, že si prožije relativně normální život. A mnohem raději by opustil magii, než svou skupinu věrných. Dianě chtěl zprvu dát dobrou radu. Čarodějky přece vždycky mohly vypadat jinak ne? Nechápal ty jejich plastiky, ale vůbec se mu to nelíbilo. Nějaká nepřirozenost ať se jde vycpat, fialové oči ať jdou do háje a bílé vlasy ať shoří třeba na šibenici. Pokud byl doteď klidný, tak teď v něm pomyslná sopka chrlila dým a žár.
"Máš pravdu, slušnost ve mě teda vážně není. Ale v tobě není ani krapet rozvahy, poklade," řekl Arleight a na zpečetění svých slov vytáhl od pasu dýku a proklál ji rovnou skrze její dlaň. No, jeho pověst ho nejspíš provázela zcela oprávněně, protože když se naštval, s nikým se tedy nemazlil. A tak koukal, jak má přišpendlenou ruku mezi palcem a ukazovákem a až po chvilince vytáhl uzkou čepel z rány ve které se objevily krůpěje krve.
"Opovaž se po mě ještě někdy házet kouzla, ty vyumělkovaná magií přetékající...." zarazil se při hledání správného slova, ale skončilo to pouze nějakým tím "Nngh", protože to slovo nenašel. Možná se zmítal v takové slabé bezmoci, ale to si nedokázal připustit, poněvadž by si přeci nepustil čarodějku k tělu a nenechal by jí s ním takhle zacházet. Byl naštvaný na ní, že na něj házela kouzla, byl naštvaný na sebe, že se prozradil a také byl naštvaný na své intuitivní chování, které zahrnovalo dýku a krev. On na to nakonec koukl celkem překvapeně a povzdechl si. Teď si zařídil nejen dalšího nepřítele do řady těch ostatních, ale také vstupenku do nepříjemného deště, který se valil venku. No jo, když se chlapec chce prát s nevinnou holčičkou, musí si pospat na dešti. Z části to byla odplata osudu, z části Arleightova blbost. Já jsem vážně magor, počastoval se nadávkou a k hostinské hodil pár mincí navíc jako.... takové chabé spropitné za to co udělal, ovšem zmlkla, takže obnos jí asi stačil. Pak si už jen přehodil kapuci před hlavu a vydal se do deštivého počasí s mnoha nepříjemnými pohledy na sobě a pohledem zamyšleně sklopeným k zemi.
You know Irvi i adore ya - *Blub*
Na krku mu visí amulet ukrytí - nepoznáte že přechovává magickou moc.