Zkušební lokace: Krčma U Dvou krkavců

V tomto fóru si můžete zkrátit čekání na přijetí karty volnou zkušební hrou nebo si jen tak vyzkoušet systém kostek dříve, než ho "naostro" použijete ve volné hře či questu.

Re: Zkušební lokace: Krčma U Dvou krkavců

Příspěvek od Myrailla » 02 kvě 2016, 15:03

Déšť nedokázal Myru rozhodit a nadcházející svátek pro ni byl zhruba stejně důležitý, jako je diplom z astrofyziky pro průměrného mravenečníka. Do krčmy a lidské společnosti, která se k téhle návštěvě vázala, zamířila z daleko prozaičtějších důvodů. Totiž, při toulkách po lesích si většinu potřebných věcí seženete (a u těch, které neseženete, beztak časem zjistíte, že je vlastně až tak zásadně nepotřebujete) a v případě nouze dokázala Myra vyžít i z hmyzích larev a čaje z lišejníku. V tuhle chvíli měla ale zatracenou chuť na pivo a pivo ji prostě nikdo vařit nenaučil, čerti aby ty druidy vzali; k čemu jsou, když to jediné zásadní člověka nenaučí?
Hubená postavička zabalená v ošumělých šatech a zvířecích kůžích, stojící ve dveřích za nimiž dramaticky hučí déšť, prostě nějaký ten pohled přitáhne. V tomhle případě se jednalo o pohledy štamgastů a popíjejících cestovatelů, kteří se sem schovali před deštěm; pohledy, které přeletěly krčmu, odrazily se od Myrina přátelského a nesmazatelného úsměvu a mohly se leda vydat na krušnou cestu zpátky ke svým majitelům. Nic moc jiného jim totiž nezbylo.
"Ráčíte si přát?" zeptal se zamračeně hostinský, ke kterému Myra zamířila křepkým krokem a ani na okamžik se nepřestávala usmívat.
"Korbel vašeho nejlepšího piva, jinak přísahám, že žízní leknu."
"A máte čím zaplatit?"
"Ehm..., no jo, určitě."
Myra si byla naprosto jistá, že má někde schováno pár mincí pro ty vzácné případy, kdy došlo na směnný obchod s příslušníkem běžné lidské populace. Najít je ale byl jiný kumšt. Hostinský musel v následujících momentech chtě nechtě přihlížet čemusi, co připomínalo tanec choromyslného člověka a co zahrnovalo důkladné prohledání všech Myriných kapes a opakované prohrabání její osmidimenzionální brašny. Štěstí při ní ale přálo a na konci tanečního vystoupení se na dívčině dlani objevila mince.
"To bude stačit," zamručel hostinský a šel načepovat požadované pivo, aby se té divné holky konečně zbavil. Dost bylo na tom, že většina hostů její vystoupení sledovala s neskrývaným zájmem a někteří se začínali pochechtávat. Že by se některý z nich pokusil Myraillu obtěžovat? Ne, to nebylo pravděpodobné; zato si všichni, než večer skončí, takřka určitě poslechnou pár kousků z její sbírky sprostých vtipů. Myra měla talent na rychlé sbližování s lidmi.
"Smím přisednout?" zeptala se muže s havranem, který seděl u stolu vedle okna. Ne snad, že by jinde nebylo místo - i když úplně prázdná krčma taky rozhodně nebyla - ale havran jí připadal jako sympatický prvek u jinak zcela neznámého člověka a když už se jednou vydala do lidské společnosti, přišlo jí jako škoda sedět samotná někde v koutě. "Máte fakt parádního ptáka," poznamenala vzápětí bezelstně a bez nejmenší špetky taktu.

Příspěvek od Ren Hado » 02 kvě 2016, 16:41

Vychutnávaje si klidu, které mu dopřávalo odlehlejší místo u okna, si zpočátku ani nevšiml přísedící dívky, jejíž slovník, jak si později všiml, byl jedním slovem neortodoxní. Havran roztáhl svá křídla, poupravil letky zobákem a jen nepřítomně přešlápl z jednoho pařátu na druhý, nezdálo se, že by ho ruch krčmy jakkoliv vyrušoval či znervózňoval. To Ren mohl být z mladé dívky nervózní. Její poznámka vyzněla – no, přesně tak, jak by jí pochopil kdejaký muž. Pravda, muž pocházející z těchto krajin.
„Eh, díky. Odpověděl bych, že smíš, ale jak koukám, obsloužila ses sama.“ Pronesl klidným tónem. Další pohled však již věnoval korbelu, jenž netknutě stál před ním a přímo vybízel k tomu, aby se z něj z plna hrdla napil. Poslechl tak své choutky a teprve poté věnoval svou pozornost mláděti, které se zubilo před ním. „A co se týká toho ptáka, tak bych si dával dozor, ech, pozor na to, jak ho jmenuješ. Bývá dost nevrlý,“ pousmál se, načež se i zvíře rozhodlo, že by se mohlo předvést a tak se vmžiku objevil přímo před nimi, kde si hrdě vyšlapoval po desce stolu.
„A vůbec, máš nějaký důvod k tomu, rušit cizího muže?“ nemyslel to zle, ovšem odpovědi se dožadoval, není-liž pravda.
Obrázek

Příspěvek od Myrailla » 02 kvě 2016, 19:42

Chlapík s havranem zrovna dvakrát nadšením neskákal, ale ani nijak nahlas neprotestoval, takže se Myra oplývající naprostou společenskou ignorací ani necítila blbě, že se k němu takhle vetřela. A protože přešel na tykačku, vzala to jako výzvu k vzájemnému tykání, i když byla o něco mladší a nikdo jí nic takového nenabídl. A zase se ani nezačervenala.
"Bohové ať přejí těm, co čekají na svolení," zazubila se vesele a upila ze svého korbelu způsobem, za který by se nemusel stydět žádný dřevorubec. Taky jí na puse zůstal bílý knír z pěny, ale Myra si jen spokojeně pomlaskávala, protože jestli jí něco na lesním toulání chybělo, bylo to pivo. Přitom koukala na havrana, který seskočil na stůl a začal se tam promenádovat jako velký pán.
"To je dobrý, já už jsem jedla," poznamenala skoro nepřítomně na adresu poznámek, které by u havrana mohly vyvolat nelibost, čímž si ale nejspíš skóre moc nevylepšila. "Mimochodem, havran je super jen tak opečený nad ohněm. Jenom zajímavost." Popravdě, u Myri bylo všechno jídlo super jen tak opečené nad ohněm, protože v jakékoli jiné kuchyňské úpravě v jejím podání automaticky ztrácelo atribut super. Naštěstí se nijak nehrnula do vdávání a člověku, který dokázal sníst skoro všechno kromě podrážek od bot, tenhle nedostatek beztak nemusel nijak zásadně vadit.
Chlapíkova otázka byla trochu zvláštní, ale Myra se v žádném případě nenechala rozhodit. "No, pít pivo vestoje by bylo asi docela hloupý, takže jsem si sedla. A kdybych si chtěla sednout sama, mohla jsem si sednout na pařez. Kromě toho mi takhle pěknej pták prostě přišel neodolatelně sympatickej." Úsměv na Myrině tváři a jiskřičky v očích jasně prozrazovaly, že tentokrát použila narážku zcela vědomě a úmyslně; na druhou stranu chlapík s havranem si o podobný typ humoru prakticky říkal a kdo byla Myri, aby se takovému nutkání vzpouzela? No, kdo?
"Kdyby se mi ten cizí muž představil, tak už by taky nebyl tak úplně cizí. Já jsem Myrailla, libovolný zkratky přijímám." A přátelský úsměv navrch, proti tomu by protestoval snad jen úplný škarohlíd.

Příspěvek od Ren Hado » 02 kvě 2016, 22:06

Ač nerad, musel uznat, že ta holka má své kouzlo. Jeho společník sice nevypadal, že by s ním jeho názor sdílel – nejednou na něj pohlédl s výrazem, který by vypadal nedůvěřivě i na člověku, na tož na havranu – přesto se zdálo, že nebude mít nic proti, aby spolu nějaký ten čas strávili. Její úsměvné poznámky, které mohly popudit havrana, jemu však nechtěně vykouzlily úsměv na tváři, přešel a raději se věnoval až poslední větě, která vyšla z jejích, z etiky nic si neříkajících, úst.
„Než se ti, tedy spíše, pokud se ti cizí muž představí, nejsi náhodou na to pivo lehce mladá? Tam, odkud pocházím děvčata, jako ty ještě tahají panenky a ne korbele.“ Byl rád za hodiny cizích jazyků, kterými musel projít, v tuto chvíli mu totiž znalost zdejší mluvy přišla opravdu vhod. Ono totiž držet krok s dívkou sedící naproti němu, nebylo příliš jednoduché.
„Ale, dobrá. Aby si neřekla, že jsem avarut, jak je to slovo, u všech ďasů, á, nezdvořilý, tak jsem Ren a tenhle neodolatelně sympatický havran, je Peta.“ Jakmile utichl, natáhl k dívce ruku, přesně tak jak si etika žádá, pokud jde o seznámení dvou, naprosto cizích lidí. Peta, jak byl havran představen, poskočil na místě a k překvapení všech udělal něco, co se podobalo úklonu. Teprve poté se vrátil zpět na místo náležící jen jemu. Rameno jeho „majitele“.
„No, když už tu tedy tak příjemně sedíme a povídáme si. Co tě sem, kromě dobrého piva, přivedlo? Neutíkáš snad před někým, že ne? To poslední, co bych potřeboval, abych se stal ochráncem nějaké zbloudilé děvečky,“ pousmál se, s lehce nadzvednutým obočím, ovšem později neodolal úplného smíchu, neboť vzápětí dodal suše, „ale ne, na děvečku opravdu nevypadáš.“
Obrázek

Příspěvek od Myrailla » 03 kvě 2016, 15:47

"Lepší moc mladá než moc stará; z toho druhého už vede jenom jedna cesta pryč," mrkla Myra a znovu se pořádně napila. Doufala, že se její společník nepustí do nějakého moralizování, protože na to neměla ani v nejmenším náladu. Kromě toho měl Edanir rád pivo, takže i ona měla ráda pivo a jelikož by její druidský učitel asi jako příkladný rodič vystupovat nemohl, prostě to takhle dopadlo.
Chlapík se ještě chvíli cukal, ale nakonec přece jenom přestal dělat drahoty a představil se. Jméno měl úplně normální, nic jako třeba Radek, prasečí zadek a ani žádné jiné sprosté slovo se s ním nerýmovalo, takže si mohl to zdržování veskrze odpustit. Myra ale byla v dobré náladě, takže ona všechny štiplavé poznámky vynechala a namísto toho se zvedla ze židle a vysekla ukázkové pukrlátko. Vypadalo to trochu, jako když se zakrslý medvěd pokouší o taneční kroky.
"Moc mě těší," usmála se a ani nelhala. Stejně jako nemusela lhát v odpovědi na následující otázku.
"Vlastně se jen tak toulám sem a zase tam a jestli mě honí někdo, před kým bych měla utíkat, ještě jsem to nezjistila. A kam mají namířeno vaše kroky, Rene a Peto? Teda jestli to není tajemství. Protože jestli jste na nějaký super tajný výpravě a potom, co byste mi to řekli, byste mě museli zabít, tak si to radši nechte pěkně pro sebe."
A zase se napila. Mimoděk ji napadlo, že by k tomu pivu nebyl špatný dušený králík - nebo havran, haha - ale hledat v tomhle počasí králíka by byl běh na dlouhou trať a beztak by si ho musela uvařit sama, při kteréžto myšlence ji preventivně přešla chuť.

Příspěvek od Ren Hado » 03 kvě 2016, 18:25

Musel uznat, ač možná zčásti nerad, že si přítomnost té upovídané, lehce drzé dívčiny začínal užívat. Bylo to příjemné zpestření nevlídného večera, přeci jen sedět u dobrého pití s někým, je příjemnější, než sám. Poslouchal ji, párkrát přikývl, jeho tvář však krom občasného, jakoby úsměvu, zůstávala strnulá. Ani v okamžiku, kdy pronesla svůj, lehce očekávaný dotaz, nezměnila svou pozici.
„Naše kroky? Jsme na tom stejně jako ty. Rozhodl jsem se, že poznávat kraje a zákoutí je mnohem zábavnější, než sedět doma u krbu. Nebo se mýlím? Mimochodem, to mě přivádí k myšlence, že i tak by se nějaký ten krb hodil. Nepletu se, že jsi zdejší? Nevíš, kde by se na noc dala složit hlava…“ Svou pozvedl, aby pohlédl dívce do tváře, neboť prozatím ho více zajímaly zvláštní letokruhy na dřevěné desce, než ona sama. Taktéž korbel piva, jenž pomalu ztrácel na objemu, byl doposud zajímavějším objektem. Přeci jen, takto mladá dívka nemohla muži, jako byl Ren cokoliv nabídnout, ne, že by v jejich zemi byl tento věk považován za nízký, ovšem jak by sám řekl, on sebe za obyvatele své země nepovažuje.
„Nemyslel jsem si, že to řeknu, ale jsem rád, že sis přisedla, pískle.“ A přeci se na jeho tváři objevil úsměv, tentokrát vřelý, bez přetvářky, kterou mistrně ovládal. Zda to dívce zalichotilo, či muže začala považovat za chtivého starce, již nechal plně na ní.
Obrázek

Příspěvek od Jana Mlynářka » 28 dub 2018, 15:39

Po dlouhé a úmorné cestě se Jana a členové Modrých pruhů do Redánie a protože je přepadlo deštivé počasí, zastavili se na noc v Krčmě U Dvou krkavců. Posadili se k prázdému stolu a zatím mlčky si objednali pivo. A pak druhé.
První, kdo prolomil ticho byla Jana.
"Víte, kdysi jsem se chtěla vydat do Wyzimi a stát se vojákem u krále, jako můj děd. Možná zkusit dostat se k vám, ale teď nevím. Byli to temerští, kdo zabili mou rodinu a matku předtím znásilnili. Ani otcův učedník nepřežil. A mlýn shořel. Chtěla jsem vás zabít, když jsem viděla znak Temerie a vy jste mě přesto ušetřili."
Následovalo ticho a Jana čekala na odpověď.
Jana Mlynářka

"Meč osudu má dvě ostří, jedním si ty..." "Kecy, osud si tvoříme sami."

Příspěvek od Sygnia » 02 kvě 2018, 10:38

Mimo herně:
Jano, zkušební hru doporučujeme hlavně pro testování kostek a či vyzkoušení si psaní příspěvků, ale není potřeba na nic čekat a rovnou můžeš do volné hry :)

Příspěvek od Belan » 19 pro 2021, 21:20

Tréninkový souboj v krčmě
Ochmelka vs. Zaklínačka
Ochmelka se cítí uražen a dostatečně silný (a posilněný alkoholem) na to, aby ji zkusil udeřit
Mimo herně:
Facka
Útok (3)
Belan hodil/a 3d6 a součet kostek je 7:
3, 3, 1

Rukavice téměř nikdy nesundává a zástěru má sbalenou ve vaku.
Belan momentálně vypadá jako v avataru.

Obrázek
Obrázek

Příspěvek od Eleonor Lindsey » 19 pro 2021, 21:25

Podívám se na muže, který vydává celkem uražený, protože jsem ho odbyla. Dopiju pivo a podívám se na něj ve chvíli, kdy mi chce jednu vrazit. Pokusím se mu jeho útoku vyhnout.
Mimo herně:
snažím se uhnout
obratnost (2)
Eleonor Lindsey hodil/a 2d6 a součet kostek je 8:
5, 3

Uhnula jsem, a pokusila jsem se mu vrazit na oplátku jednu, když to zkoušel na mě.
mimo herně:
síla (2)
snažím se ho praštit
Eleonor Lindsey hodil/a 2d6 a součet kostek je 4:
1, 3

PředchozíDalší

Zpět na Pískoviště