QUEST: Sněžný vítr - D

Re: QUEST: Sněžný vítr

Příspěvek od Silas » 14 srp 2016, 15:02

Bylo dobře, že odstoupila. Nevím, co by se dělo. Rozhodně bychom se asi nedomluvili a těžko říct, kam až by to zašlo. Kolegyně zaklínačka se před odchodem smutně podívala na kostky. Kdysi by to ve mě vyvolalo pocity viny, smutku, soucitu... Teď to byl spíše pocit zadostiučinění a výhry. Člověk se totiž musí umět radovat i z malých věcí. Být v její situaci si asi jdu lehnout nějak ven, na trávu, opřít se o strom, než ležet na nějakém prohnilém starém slamníku někde ve stáji. Rozdíl by nakonec nebyl až zas tak velký, jen o pár blech méně.

Při pohledu na zbytek piva v korbelu jsem si vzpomněl, že to sušené maso v brašně určitě nebude tak chutné, jako cokoli co by uvařili tady. Dobrá, minimálně stejně výživné. Vstanu a dojdu k hospodskému.
"Chtěl bych poprosit něco k jídlu. To víte, s prázdným žaludkem se loví špatně." Pronesu s úsměvem mě vlastním, čili samolibým.

Snad s plným žaludkem jsem se poté sbalil a vyrazil do pokoje. Nedá se říct, že bych věřil vesničanům, vlastně občas nevěřím ani sám sobě. Než usnu, jeden krátký meč si opřu o postel k ruce a do druhé vezmu dýku. Někdo by mě nazýval paranoidním, já jsem ale jen opatrný. Už jednou se mě snažili ve spánku podříznout, jen aby byli ubodání a sami okradeni na oplátku. Co dodat, sever umí být barbarský.

Ráno vstanu poněkud, osvěžen spánkem v posteli, ale všechno by asi bylo lepší, než další den spánku na kameni, či v sedle. Obleču se, vezmu vše, co potřebuji, meče, dýku, vybavení a vyrazím. Otázka je, zda se rozdělit, jeden by šel za sedlákem, druhý omrknout stopy. Obojí bych si chtěl ohlédnout sám, protože v obou případech mi bude tvrdit, že to byla wyverna.. "Prvně bych zašel z a sedlákem a potom obhlédnout les."
A to počasí je, jako naschvál. Být člověk, asi lov rovnou vzdám, ale my zaklínači z toho něco dostaneme.
ObrázekObrázekObrázek

nemá zaklínačský amulet; pokud pozorně posloucháte a víte, co hledat, odhalíte slabý nilfgaardský přízvuk

Příspěvek od Zenn » 04 říj 2016, 08:03

Zaklínačku zřejmě opustila její sebejistota, nebo se jí příliš nezalíbil její noční apartmán nebo parťákova nátura. Ať už tomu bylo jakkoliv, Silas na ni ráno čekal marně a nakonec nezbylo, než se na hon za tajemným tvorem vydat sólo.
Návštěva sedláka byla docela rychlá a hodně otravná, neb ač chlapisko jak hora, tak zmínku o té potvoře regulérně obrečel. Ztráta zvířat, na kterých stojí celá jeho živnost, ho očividně vskutku bolela a i přes slzy koulející se z očí, spolupracoval tak ochotně, že se to vážně jen tak nevidělo.
Nicméně návštěva pastviny rozhřešení nepřinesla. Vodou nacucaná zem se změnila v mazlavé bahno, a veškeré důkazy nešťastných incidentů se vytratily v hlubokých šlápotách zbývajícího dobytka. Ani mrtvé zvíře k ohledání tu nenašel, protože si ho okřídlený pytlák odnesl vždy s sebou. Co však bylo pravdou – žádné ohořeniny tu nebyli. Rýhy po drápech, vryté v dřevěném hrazení nebyly dvakrát směrodatné, sedlák příšeru nepopsal o nic lépe než předchozí vyslýchaní a nezbylo, než se posunout dál.
Kolik toho prozradí les a jeho okolí, to bylo ještě ve hvězdách…

Mimo herně:
Poprosim o hod 3 kostkama, podle čísla se rozhodne jak velkou nápovědu dostaneš :)
Tahle má výpomoc je domluvená s Áťou, kdyby chtěl někdo dštít oheň :P.
Upozorňuju, že sem předchozí posty nečetl úplně pozorně, takže jestli budou nějaké nesrovnalosti, skousni to. Thx.

PS. nemrkejte na mne ;)

Příspěvek od Silas » 18 říj 2016, 22:57

Na sedláka jsem jen koukal... mě nezáleželo ani na lidech, natož na zvířatech. Na druhou stranu, když vás to živí, asi to zabolí, ale rozhodně se s ním dalo spolupracovat asi nejlépe z lidí, co jsem tady potkal. Buran vedle burana a najednou milý, leč smutný chlápek.
Celkově mám opravdu štěstí. Zaklínačka zmizela, na jednu stranu mám o starost méně... na druhou se mi do toho samotnému zas tak moc nechce. Mohl jsem mít nějakou návnadu, popřípadě co za sebou nechat při útěku, holt budu muset trochu více improvizovat, kdysi jsem to minimálně uměl.

Jak lovit drakovitého... bomby, střelné zbraně... Aard, rozsekat na kaši, pozor na ocas a tlamu... i křídla. Dobrá, to by šlo. Ale rozhodnu se, zda s tím bojovat až podle toho, jak velké to bude. Nehodlám umřít jen protože mě to zašláplo, nebo spoklo celé. Možná tuhle práci nemám dělat, pořád si stěžuju, ale právě to mě na tom baví, člověk musí mít nějaké to svoje malé štěstí a lovit lidi je nuda. Žadonějí, brečí, uplácejí a pak brečí i jejich rodiny, vesnice...

Vzhledem k tomu, že od sedláka, ani okolí toho moc nedostanu, nemám jinou šanci, než pokračovat do lesa. Kde sice může číhat cokoli jiného, než drakovitý, ale právě ten se v určitých oblastech zase ke mě nedostane. Podle velikosti soudím, že ne, pokud nebude zrovna lámat stromy. Mám víc, než dost času, můžu si dovolit jít pomalu a všechno pečlivě prozkoumat.

Mimo herně:
Silas hodil/a 3d6 a součet kostek je 8:
3, 4, 1
ObrázekObrázekObrázek

nemá zaklínačský amulet; pokud pozorně posloucháte a víte, co hledat, odhalíte slabý nilfgaardský přízvuk

Příspěvek od Zenn » 19 říj 2016, 10:03

Kraj lesa toho zase tolik neprozradil, když však Silas vstoupil hlouběji, narazil konečně na první pořádnou stopu. Povoz, přirozeně dosti zdemolovaný drápanci, klíčové ovšem bylo tažné zvíře – mrtvý volek, ze kterého toho už moc nezbylo, ale pár věcí se zjistit dalo. Třeba to, že nikde ani jeden otisku zubu, ačkoliv byl v mnohých místech ožraný až na kost. Spíš jako by ho něco bezzubého po kouscích odtrhávalo.
Pod příkrovem stromů navíc zůstalo docela sucho a tak Silas našel i pár stop, ve kterých by běžný smrtelník moc smysl neviděl, neboť se tu do sebe motali otisky tříprstých spárů s vratiprstem a otisky tlap podobné s trochou nadsázky kočičím. Obojí bylo nesmyslně velké, ale ne zas tolik, aby patřili tvoru velkému jako dům. Ostatně o velikosti pachatele trochu vypovídalo i to, že nebyl schopný si svůj úlovek s povozem odnést a vešel se mezi stromy.

PS. nemrkejte na mne ;)

Příspěvek od Silas » 07 lis 2016, 02:40

Bylo to lepší než nic. Povoz a mrtvý vůl. Dostal jsem víc stop, než jsem doufal, že najdu. Rozohdně v tomto počasí.
Osahávat a prohledávat mrtvoly mě vždycky bavilo, člověk se toho hodně naučí... a já ještě mívám potěšení z nechutě ostatních, pokud nejsem na lovu sám. Když si vás objendá někdo zámožnější a chce být u všeho a taháte z těla orgán za orgánem, je pohled na ostatní lidi vtipný. Jak špatně jim bývá, někdo rovnou omdlí. Nechápu proč.

Prohlédnout zbytek mrtvoly, okolí vozu a dám si to všechno dohromady. Tedy, až poté co se na vůz usadím. Styl ožrání je zvláštní, buďto to někdo odřezal, nebo to byl zobák. Lidský faktor ale hned vyloučím, byly by tady stopy a pochybuji, že jsou ti vidláci tka chytří na to, aby tohle všechno nastražili jen aby zabili zaklínače, to by zvládli v noci. Draka bych taky vyloučil hned. Mantichora to taky nebude, nesouhlasí stopy a chybí otisky zubů. Na.... malého gryfa by to sedělo, až na ty druhé "kočičí" stopy. To samé kurolišek. Buďto lovím dvě věci, nebo jsou prostě sedláci... sedláci. Přehánějí to co vidějí, protože jim to připadá tak cizí a jsou v šoku. Což se dá pochopit, ale... ne, já to nechápu. Děsí mě na tom jen jedna věc. Nevím, co to je. Pořád to nevím. Trošku jsem si upravil povědomí o velikosti, podle stop by to nemuselo být tak strašné, mělo by to jít zvládnout. Vlastně jsem se moc neposunul, až na ujištění zvládnutelnosti zakázky. S většinou létavých příšer se bojuje poměrně stejně, takže by to taky neměl být problém, ale hodilo by se mi ji vidět, abych se připipravil. Bez přípravy je hloupost bojvovat s čímkoli.

Zatím tedy hledám letavce menšího vzrůstu, už ne jako stodolu, ale lepší než nic. Nezbývá mi než se pokusit sledovat stopy, ať už polámané větve, stopy v zemině, krev roztaženou z vola. Minimálně musím zjistit směr. Ale musím uznat jednu věc... lovení lidí mému malému bestiáři v hlavě moc nepomohlo. O čem jsem věděl málo vím ještě méně, tohle nebyl nikdy moc můj obor, raději mám... menší věci, nekrofágy... prokletí. Zabíjet majestátní zvířata jako jsou gryfové mě nikdy moc neoslovovalo, pokud jsem nedostal patřičnou odměnu. Ale občas je nějaká odměna lepší než umřít hlady. A minimálně tady chci zjistit, co to je, čistě z profesní zvědavosti.
ObrázekObrázekObrázek

Příspěvek od Zenn » 10 lis 2016, 09:14

Vzhledem k tomu, že pohyb v lese je pro každého letce většího než sokol dost obtížnou věcí, bylo sledování stop destrukce velmi snadnou záležitostí i pro člověka, natož pro zaklínače. Trochu větší výzvou by se to běžně stalo v okamžik, kdy se tvor vymotal z pod korun stromů a v méně husté části lesa se prosmekl zpět na oblohu. V tu chvíli ovšem stopaři přálo štěstí a vzduch proťal vysoký skřek, tolik podobný zavřeštění dravého ptáka, že by mu i patřit mohl. Bílí stín, který se ovšem mihl po obloze, těsně pod těžkými mračny, ale nenechával na pochybách.
Vzhledem k tomu, že dost splýval s podkladem, nebylo ještě možné poznat, o co tu kráčí, ale táhlo to sebou mrtvého osla, tudíž letěl táhnut váhou své kořisti docela nízko a pomalu. Tak akorát k následování. Byla to ovšem dlouhá procházka, znepříjemněna navíc tím, že se z nebe začali snášet vločky. Tvor vyvedl Silase z lesa až k horám, které se rýsovali na obzoru. Tady se mu mezi skalami a díky nepřízni terénu tvor ztratil, stále však mohl díky dobrým zaklínačským smyslům sledovat pachy. Tvorův, pach krve jeho kořisti. Stačilo si vybrat.
Nakonec stanul velmi vysoko v horách, téměř pod vrcholem jednoho z těch vyšších monumentů, u vstupu do jeskyně, jejíž přilehlé okolí bylo tolik zvrásněné drápanci, že nemohlo být pochyb, že právě zde tvor přebývá… Než se však stihl nějak víc zamýšlet nad dalším postupem, ozval se za ním lidský hlas. „Přišel si je zabít?“ Zjizvená tvář mužova a žlutá zář jeho očí hned prozradili, jak se tak snadno dokázal přiblížit blíže, aniž by si ho Silas všiml.

(Sry za hrubice :P)

PS. nemrkejte na mne ;)

Příspěvek od Silas » 21 lis 2016, 00:17

Sledovat všechnu tu destrukci tvora nebylo zas tak těžké. Což mi docela zpříjemnilo den, žádné těžké plížení po zemi a stopování, hledání každé stopy, vracení se zpátky. Tohle bylo docela příjemné. Nakonec to i uslyším. Donutilo mě to přidřepnout a tasit meč. Zaklínačský reflex se nezapře, ale jako malý jsem to dělal i když zařechtal kůň. Gryf? Takhle moc příšer nevřeští a přerostlý orel to asi nebude.
S gryfem jsem nikdy nebojoval. Teoretickou znalost samozřejmě mám, ale praktická část řemesla trošku chybí. Hlavně je bílý, což z něj dělá zajímavý exemplář. Na druhou stranu, pokud to není dospělé, nebo přerostlé, jak popisovali sedláci, nemusela by to být taková práce... ta sto korun. To by šlo.

Začalo sněžit, lepší než déšť, ale když sledujete bílou příšeru, není to zrovna to, co chcete. Jakožto jižanovi mi ale sníh nevadil. V Koviru jsem pobyl dlouho a dost z toho u hor, kde je sněhu požehnaně. Ale není nic lepšího, než dojít k cíli.
Stačil jsem sotva zlehka nahlédnout dovnitř, než bylo potřeba tasit meč znovu, tentokrát stejným reflexem, ale jiným pohybem od pasu ocelový, zatímco levou rukou jsem napůl sahal po druhém na zádech. Pokud by chtěl, tak mě možná mohl zabít, ale já umím uhývat... možná by mě škrábl.

Neudělám tu chybu, abych před cizincem přestal dávat pozor. Meč pořád držím připraven k obraně, nebo rychlejšímu útoku. "Prvně se podívám a pak se rozhodnu." Nesnáším konkurenci. Sice se může hodit, ale i tak raději pracují sám. Hlavně, pokud jde o někoho, koho znám. "Na kolik tě ti burani usmlouvali?" Chci vědět, kolik nabízejí a hlavně kolika nabízejí. Samozřejmě může jít o náhodně procházejícího kolemjdoucího zaklínače, co se jen tak rozhodl se podívat na to, co tady žije. Nebo viděl i mě. Těžko říct. Mimo hlídání jeho pohybu děla se snažím očima najít jeho amulet, abych věděl, z jaké školy je. O někom vám to řekne dost... já mám ten svůj naštěstí schovaný pod košilí. Jen tak pro jistotu, protože nemáme nejlepší pověst.
ObrázekObrázekObrázek

Příspěvek od Zenn » 21 lis 2016, 21:57

Nečekaný návštěvník nejevil sebemenší náznak toho, že by chtěl Silasovi nějak ublížit. Sledujíc jeho napjatost, dokonce založil své paže na hrudi, aby bylo jasné, že tasit nehodlá a vrhl po očividně mladším zaklínači i mírný úsměv. Trochu děsivý, ale vědmáci to prostě o moc lépe neumí. Oči a zjizvené obličeje jim to neumožňují. Na krku se mu líně pohupoval přívěsek znázorňující hlavu gryfa. Náhoda? Možná ani ne.
„Mě nikdo na nic neusmlouval, já je tu strážím.“ odtušil s pohledem upřeným na vchod do doupěte, ze kterého zrovna pomalu vykráčel pomlouvaný tvor. Byl to skutečně gryf. Menší než obvykle, ale pořád docela macek. Přední polovina těla byla velmi podobná orlu, ale celá sněhově bílá a zadní část víc než cokoliv jiného připomínala irbise. A to včetně vzorování a huňatého ocasu. Nepůsobil zdaleka tak divokým a bestiálním dojmem jako jeho běžnější bratranci. Zvlášť když se líně uložil na skalní převis a s táhlým zívnutím znaveně přivřel oči v odpočinku.
„Je to dost možná poslední pár toho podruhu ve známém světě.“ osvětlil rovnou Silasovi, a aniž by se zajímal, zda chce vědět více, pokračoval v monologu. Zřejmě si už dlouho s nikým nepopovídal. „Najali mne na ně před pár lety. Že prý vraždí ve velkém. Ale já v doupěti našel jen zvířecí kosti, takže jsem se to rozhodl trochu prošetřit. Nakonec se ukázalo, že všichni nezvěstní byli zakopaní na dvorku mého zaměstnavatele.“ Při tom se maličko ušklíbl, ale víc to nerozváděl a místo toho pohlédl na zvíře, které poklidně leželo opodál. „Bylo mi líto zabíjet je bez důvodu. Jsou impozantní.“ Trochu zvláštní přihlížet tomu jak zabiják monster z povolání obdivuje krásu něčeho takového, ale bylo tomu tak. „Za celé ty roky co je sleduju, ani jednou nesestoupili z hor. Živili se jen zvěří, ale letos se jim povedlo vyvést mladé. Zrovna když nebyl pro zvěř moc dobrý rok.“ Tady se odmlčel, odepnul z opasku mrtvého králíka a bez jakéhokoliv varování hlasitě hvízdl, vyčkal, až se tvor pod nimi podívá jejich směrem a mršinu po něm hodil. Ten jen letící kus flákoty popadl do zobáku, jedním hltem spolkl a zas oba dvounohé ignoroval.

PS. nemrkejte na mne ;)

Příspěvek od Silas » 22 lis 2016, 19:01

Zmateně zamrkám, když řekne, že je stráží. Na druhou stranu, taky mám co povídat, takže to očividně u zaklínačů není zas tak neobvyklé. Sám vím moc dobře že rozdíl mezi člověkem a ghůlem je občas jen nepatrný. A taky řekněme, že Gryfové byli z té normálnější ze zaklínačského cechu.
Pak začne vyprávět dál a docela jej chápu, ta jeho povídka není vůbec neuvěřitelná, je naopak až moc uvěřitelná. Lidé jsou zvířata.

Také jsem sem šel s úmyslem se rozhodnout až na místě. Jednak to dělám za almužnu a taky... no, za ty peníze je to moc práce. Navíc, jak řekl zaklínač, je víc důvodů je nechat žít, než zabíjet. Vrátím meč na jeho místo, ale stále držím jílec, tak trošku... síla zvyku. "Takže ty tady s nimi žijet, lovíš pro ně...pro sebe." Je zvláštní jak zvládne zvíře zaklínače přesvědčit, aby jej nezabíjel, ale lidem se to moc často nedaří. Úplně jsem to nikdy nepochopil. Ale taky bych nešel zabít pár věcí... bůžky, lešije, draky a pár dalšcíh. Jednak mě tihle tvorofé fascinovali a taky je to s většinou z nich až moc práce.

Asi nemám moc na výběr. Ani se mi nehce do této zakázky. Navíc, bych musel zabít zaklínače a potom ty jeho gryfy a vzhledem k tomu, jak na něj reagují by mě rozsápali ještě než bych ho zvládl zabít. Pokud by to tedy dokázal. Ale i na mě reagují poměrně klidně... zatím. "Nebojíš se, že se prostě naštvou, vezmou vidle a přiřítí se ti sem?" Nebylo by to poprvé, co bych srovnal vesnici. Sice jsem si už jednou řekl poprvé a naposled, ale tady bych udělal výjimku. Štěstí, že mám jen pár brašen v pokoji a koně. Můžu to odůvodnit, proč všechno beru pryč. Sice bych nedělal zaklínačům dobré jméno, ale na to jsem zvyklý.. a pochybuji, že mě tady ještě někdy někdo uvidí.
ObrázekObrázekObrázek

Příspěvek od Zenn » 23 lis 2016, 17:49

Bezejmenný pokývl hlavou. Vypadal být spokojen s tím, že ho mladík poslouchá a schoval svou zbraň, ačkoliv ruce z ní úplně nedal. To byl schopen akceptovat, sám by na jeho místě byl opatrný. „A hlídám je před lidmi. A lidi před nimi. Přísahal jsem, že až je uvidím zaútočit na nevinného člověka, zabiju je já sám.“ doplnil ještě trochu Silasova slova a pobaveně se ušklíbl. „Bojím. Nebojím. Na něco umřít musím. Pokud to má být pro mou věc, tím lépe.“ Položit život pro pár potvor. Asi zněl jako velký podivín, ale to jak živelně mu při tom sdělení zablýsklo v očích, značilo, že by mu to nikdo nevymluvil, ani kdyby mu modré z nebes snesl.
„Takže je necháš být?“ Nijak se s tím nepáral a přešel rovnou ke kameni úrazu. Zdálo se mu, že tomu tak je, dokud to však neslyšel ze Silasových úst, nemohl si být zcela jistý. A jako by si chtěli vyslechnout odpověď z první ruky i neobvyklý tvorové, z jeskyně se v tu chvilku vykutálela i dvě polokoťata-poloptáčata o dost roztomilejší, než by kdo asi čekal a jejich matka prakticky totožná s tím, jež na římse polehával po celou dobu rozhovoru.

PS. nemrkejte na mne ;)

PředchozíDalší

Zpět na Archiv