Na sedláka jsem jen koukal... mě nezáleželo ani na lidech, natož na zvířatech. Na druhou stranu, když vás to živí, asi to zabolí, ale rozhodně se s ním dalo spolupracovat asi nejlépe z lidí, co jsem tady potkal. Buran vedle burana a najednou milý, leč smutný chlápek.
Celkově mám opravdu štěstí. Zaklínačka zmizela, na jednu stranu mám o starost méně... na druhou se mi do toho samotnému zas tak moc nechce. Mohl jsem mít nějakou návnadu, popřípadě co za sebou nechat při útěku, holt budu muset trochu více improvizovat, kdysi jsem to minimálně uměl.
Jak lovit drakovitého... bomby, střelné zbraně... Aard, rozsekat na kaši, pozor na ocas a tlamu... i křídla. Dobrá, to by šlo. Ale rozhodnu se, zda s tím bojovat až podle toho, jak velké to bude. Nehodlám umřít jen protože mě to zašláplo, nebo spoklo celé. Možná tuhle práci nemám dělat, pořád si stěžuju, ale právě to mě na tom baví, člověk musí mít nějaké to svoje malé štěstí a lovit lidi je nuda. Žadonějí, brečí, uplácejí a pak brečí i jejich rodiny, vesnice...
Vzhledem k tomu, že od sedláka, ani okolí toho moc nedostanu, nemám jinou šanci, než pokračovat do lesa. Kde sice může číhat cokoli jiného, než drakovitý, ale právě ten se v určitých oblastech zase ke mě nedostane. Podle velikosti soudím, že ne, pokud nebude zrovna lámat stromy. Mám víc, než dost času, můžu si dovolit jít pomalu a všechno pečlivě prozkoumat.
Mimo herně:Silas hodil/a 3d6 a součet kostek je 8:
3, 4, 1