Beatrice by jistě ráda Silasovi odporovala, že si přeci nemůže být jistý, že bude jejich malý zlodějíček dál krást a ztrpčovat lidem život, ale bylo jí z toho všeho trochu mdlo. Doppler nevypadal, že je na tom o moc lépe a pokud to na ně hrál, tak si s hraním na lady Adele nedal vůbec ale vůbec práci, protože si rozhodně mohl vést o moc lépe, což si nevedl. Vlastně to spíš v některých chvílích vypadalo jako odbytá práce malého školáka, co se snažil prolézt zkouškou s odřenýma ušima.
„Já jsem... já nevěděl, že se to odnýst nedá, to mi nikdo neřekl!“ odpověděl zoufale Rokytce a svěsil ramena, což bylo asi to jediné, co mohl při té paralýze končetin udělat.
Tak jako tak, na doppleřím krku přistál vskutku krásný kousek šperkařského umu, a zatímco mezi přítomnými začínala bublat horlivá diskuze o rasové snášenlivosti a druhové rozdílnosti, ke skupince s výtržníkem dokráčel ostrým pochodem sám pan hrabě. Nevypadalo to, že by si během té doby, co bědoval nad svým osudem, stihl vytrhat všechny vlasy, ale mračil se pořád stejně, i když teď už měl jeho hněv konkrétní cíl a kupodivu to nebyl Damjan, který se tak familiárně choval k jeho dceři, což nejvíc překvapovalo snad sira Aclassiho a lady Charlotte. Zbytek si toho moc nevšímal, Sophie po očku koukala na udatného Doriana, který bránil zájmy dětí, Adele se stále ještě vzpamatovávala z toho šoku, kterým si prošla, a služebnictvo se stihlo vypařit, aby mohlo informovat hraběte o výsledku pátrání. Andreas dorazil i se dvěma strážnými, kteří si po dohodě se Silasem doppleřího darebu převzali do své péče, a bylo na čase, aby si celou záležitost vyříkal s falešně obviněnými sám hrabě.
„Děkuji vám,“ začal, což nebylo špatné, ale rozhodně to nebylo dostačující po tom, co jim předvedl v knihovně. A i když si to možná nemysleli, Andreas byl sice vznětlivý, ale dokázal uznat vlastní chybu.
„A omlouvám se, že jsem se nezachoval jako správný hostitel, a postavil vás do pozice obviněných z činu, který jste nespáchali. Ať už mne k tomu vedlo cokoliv, nebyl jsem v právu a měl jsem předpokládat vaši nevinu.“ Neusmíval se, byl si jistý, že shovívavým úsměvem by některé mohl ještě více rozčílit.
„Prokázali jste mi velkou službu a rád bych se vám za to odměnil. Pokud byste někdy potřebovali mou pomoc, vynasnažím se oplatit vaši laskavost svou vlastní.“ V závěru jim hodlal přidat ještě pár mincí navrch jako odškodné za to, že si nesměli jít po svých, ale taková schovaná laskavost u někoho, kdo měl peníze a jistou, i když ve světovém měřítku zanedbatelnou, míru moci, to nebyla malá odměna.
Andreas se pak nechal poinformovat o zjištěné skutečnosti, že doppler nejednal ze své vůle ale jako prostředník, který měl svůj lup předat dalšího večera na rozcestí, což kupodivu nevedlo k žádnému unáhlenému vyhlášení války sousednímu vinaři, asi že se horká hraběcí hlava dnes už rozčilovala nadmíru.
„Pokud by vám to nevadilo, sire Rufusi, dopplera bych s vaší asistencí ještě rád vyslechl, než se kamkoliv pohrneme stínat hlavy,“ odtušil k Silasovi a pak se teprve zahleděl na Damjana, který mu ochmatával dceru. Komentáře této skutečnosti se zdržel, ale bylo vidět, že se musí velmi přemáhat.
„Vaši pomoc bych později taktéž ocenil, hrabě.“ Ale klidně mohl říct taky pouliční kryso, znělo by to skoro stejně tím tónem, co si Andreas dovolil použít. Že Elaine zůstane, to bylo celkem jasné, takže jeho další slova mířila k dvojici Dorian a Rokytka.
„Ještě jednou se hluboce omlouvám a připomínám, že zde máte dveře otevřené, kdybyste se někdy ocitli v tísni. Pokud se chcete zdržet na brzkou večeři, budete vítáni, ale pokud nechcete, můžete samozřejmě hned odejít, nikdo vás zdržovat nebude. Albert vám zabalí něco na cestu a pokud byste potřebovali cokoliv dalšího, obraťte se na něj.“ Nespecifikoval, co by si mohli navymýšlet, asi jim byl ochoten splnit cokoliv. Jak už ale bylo zmíněno, v balíčku na cestu mohli oba najít i váček s jistým obnosem mincí za své strádání.
Konec bodované části questu.
Mimo herně:Děkuji vám za účast a za zábavnou hru, snad vás to bavilo stejně jako mě.
Body:
10 základ pro všechny + X za aktivitu
Damjan - 10+2
Silas - 10+2
Elaine - 10+2
Dorian - 10+2
Rokytka - 10+1
Herní odměnou vám budiž nějaké ty mince a laskavost do budoucna od pana hraběte. Navíc pokud si řeknete o šaty, zbraně, etc. na cestu, bude vám to v rozumné míře darováno.
Kdo chce, může si cokoliv dohrát dle libosti, jsem vám na takové dohrávání k dispozici cca do 11.11., pak bych to uzavřela celkově.
Co se týče rozcestí, pokud by někdo chtěl, můžeme to už bez bodů dohrát tady nebo si to můžeme dát v rámci osobky (Silas, Damjan, ... + NPC?) nebo to těm, kteří to potřebují vědět pro další hru do budoucna, můžu nějak obecně shrnout.