QUEST: Trochu jiný ptáček - ND

Re: QUEST: Trochu jiný ptáček

Příspěvek od Sygnia » 22 bře 2018, 10:30

Světlomila:

Čím více se dvojice blížila k lazebně, tím víc Torik působil nervózně a jako by váhal. Konverzaci o kuroliškovi se však nebránil.
"No víte, není sklep jako sklep. Já se na Hamonově farmě starám o dobytek, tak se do sklepa moc nedostanu, ale je to takový ten sklípek co není jen jedna velká místnost, ale dvě. A to víte, že se tam chodí často, ale v tuhle dobu se tam tak sotva odnesou vajíčka od slepic. Hamon řekl, že jednou když tam přišel, musil od nich odehnat ropuchu. Vůbec mu to nepřišlo divné, dokud dnešního rána neotevřel sklep a nespatřil podivně tvarované tělo a hlavu se zobanem - no kdo by měl čas zkoumat, co to je a kde se to tam vzalo. Prostě zabouchl dveře a zatarasil je a od té doby zburcoval půlku farmy, ať mu co nejdříve najde zaklínače." pokrčil rameny. "Vlastně měl štěstí, že stihl zareagovat dřív, než se ta potvora dostala ven. Ale já slyšel že takové potvory rostou stráášně rychle. Musí se ho zbavit co nejdříve, než mu třeba ty dveře vyrazí - a taky samozřejmě nechce přijít o všechny své drahocené zásoby," dovysvětlil. A když už se tak hezky rozpovídal, cesta jim alespoň rychle utekla. Zastavili před lazebnou, a do mladíkova výrazu zase pronikla ta silná nervozita. Na sucho polkl.
"Víte, já vás musím o něco požádat. Ona totiž tetka mě neuvidí ráda, tak jestli byste.. jestli b-byste prosím s ní mohla promluvit, ať vám půjčí to zrcadlo," řekl a trochu se začervenal. "Prosím, milostivá, já počkám tady venku," řekl.
Lazebna to byla malá, nic, co by jste viděli v Novigradu. V podstatě jen jeden z řady předměstských domů s malou, nenápadnou vývěskou.

Příspěvek od Světlomila » 25 bře 2018, 11:21

Světlomila pečlivě naslouchala Torikově vysvětlování, že vůbec nepostřehla, jak si začal hoch pomyslně tahat za límeček, který sice neškrtil, zato přibližující se prekérní situace mu ubírala dechu.
"Hm, hm, hm," přikyvovala za každým sdělením, jež více osvětlilo pro kněžku jinak naprosto mlhavou situaci ohledně kuroliška. Sklep, kam se sice moc často nechodilo, ale přesto netrpěl zapomenutím. Takže mohl být ten tvor ještě mládě? Vyděšené malé mláďátko, kterého se všichni bojí a touží po jeho smrti! Stejně jako takové rozkošné vlčátko! A nebo pouliční štěňátko. Nikdo neměl rád životem zkažené rodiče, proto odsuzovali na smrt nevinná, sotva se na svět prodraná miminka!
Světlomile začalo být kuroliška líto. Obzvlášť, když si pro něj Hamon vymyslel krutý osud v podobě Zaklínačské čepele. Musí mu pomoci! Vypustit ho do přírody! Tam, kam patří. Daleko od lidských obydlí, aby ho zase někdo nechtěl nechat zabít. Tady se hrálo o čas! Melitelé! Ať nikdo tomu nebožátku neublíží! A milosrdenství jistě bude oplaceno milosrdenstvím.
"Och!" vydechla překvapene Světlomila na Torikovo vysvětlování, proč nemůže sám požádat o zrcadlo. "Když to musí být. Ale pokud vás tetka nevidí ráda, asi byste se jí měl omluvit," vztyčila mentorsky ukazováček, protože spory mezi lidmi také neviděla ráda. Vždyť, proč by se všichni nemohli mít rádi čistou láskou? Achich, tady bude ruka Melitelé potřeba víc, než jen kvůli kuroliškovi.

Tak kněžka vstoupila do lazebny. "Pěkného dne vám přeji!" Upozornila na svojí přítomnost hlasitějším zvoláním. "Přišla jsem v prosbě za nebohého pana Hamona, kterého prý kurolišek sužuje a dle tvrzení místních jedině spatřením vlastního odrazu v zrcadle dá se porazit. Mohla bych být tedy tak smělá a požádat o zapůjčení zrcadla? Které samozřejmě vrátím." Začala Světlomila vysvětlovat svojí přítomnost zde, neboť si museli pospíšit.
Světlomila

Růžena: #FF3366

Aktivita/herní tempo: Žádný štrés. Poklidné psaní, hraní, žehnání. Žádné fretkování :|

Příspěvek od Sygnia » 28 bře 2018, 11:53

Světlomila:

Kněžka mohla vidět, jak se Torik červená a klopí zrak, když mu začala vyčítat jeho neduhy. Bylo jisté, že před Světlomilou nechtěl působit jako nějaký darebák či nezdvořilec a styděl se.
"O-omluvím, jistě omluvím. Ale teď na to n-není čas," vykoktal, než se dívka vydala do lazebny.

"Pěkný den i vám mladá dámo, copak si přejete?" ozval se hlas ženy středního věku, nicméně když ji člověk spatřil, mohl si být jistý, že Tetka dělá vše pro to, aby si na svém vzhledu nějaké ty roky ubrala. A to je pro lazebnici celkem příhodné. Skoro jako chodící reklama: Přijďte k nám a my se o vás postaráme tak, že vrásky vám dají ještě pár let pokoj a vy se budete cítit jako znovuzrozeni. Vyzkoušejte také naše zázračné masti pro vláčnou a zářivou pleť. A tak dále, a tak dále. Místnost byla plná nějakých serepetiček, kartáčů, nůžek a břitev, nechybělo samozřejmě pár kádí na koupele a falešných stěn, až se člověk divil, kolik se toho vešlo do nepříliš velkého obydlí. A zrcadla by jste našli rovnou dvě - jedno obrovské, hnedka při vchodu, a jedno příruční na stolku.
"Tak Hamona, říkáte," zamyslela se. "Takže to je pravda? Slyšela jsem něco o potvoře na farmě, ale přišlo mi to jenom jako výmysl," řekla. Dívku si pořádně prohlédla, snažíc se odhalit nějakou lest. Ale na nevinně vypadající Světlomile jednoduše nic nenašla. Zadívala se na své zrcadlo na stolku.
"Víte, ráda pomůžu vám i Hamonovi, přeci jen spoustu surovin bereme od něj," zamyslela se. "Ale takové zrcadlo něco stojí. Budete mi muset tady něco nechat za zálohu," řekla nekompromisně.
Copak to asi bude?

Mimo herně:
Griffo byl upozorněn, jestli se nepřidá do konce týdne, jedeme bez zaklínače.
Mimo herně:
Přidán záznam o Tetce.

Příspěvek od Světlomila » 31 bře 2018, 20:17

Světluška našpulila překvapením rtíky, když se jí ujala tak charismatická žena, div jí nezačala obdivně opěvovat pěstěnou tvářičku. Určitě by se nechala velice ochotně hýčkat místními procedurami. Rozhodně jí zde nečekal šok v podobě nahatých mužských. Tedy, jednoho konkrétního. Dost ale bylo výletů do pohnuté minulosti, takže...
"Určitě to pravda je," zakývala horlivě hlavinkou. "Kdo by si vymýšlel potvoru ve sklepě a jen tak by si najímal zaklínače a dožadoval se pomoci široké veřejnosti?" Světlomila neviděla ani ždibíček důvodu, proč by si kdo měl vymýšlet? Hloupost.
"Když já ale nic nemám!" Vyhrkla bez rozmyslu nešťastně. Majetek? Co to je? Žije z toho, co jí kdo z vlastní vůle dá. A mimoděk zabloudila ručkou ke svému přívěšku. Melitelé... "Oh!" Napadlo jí najednou. "Nechám vám tu v zástavě svůj řetízek. Je to to nejcennější, co mám," a prvotně zabodnutý pohled do země teď stočila zpět k tetce a vyzařovalo z nich odhodlání. Prosím, prosím, prosím, ať to stačí. Vždyť to zrcadlo vrátí!
A pokud lazebnice skutečně povolila, tak se hlásila spíš k tomu menšímu, ručnímu zrcadlu. To nástěnné, inu, bylo pomalu větší, jak ona sama. S tím by daleko nedošla.
Světlomila

Růžena: #FF3366

Aktivita/herní tempo: Žádný štrés. Poklidné psaní, hraní, žehnání. Žádné fretkování :|

Příspěvek od Sygnia » 01 dub 2018, 12:06

Tetka se na ni přívětivě usmála. Pozitivní tón Světlomily byl nejspíš nakažlivý. "Hmm, máte pravdu. Musí to být opravdu zvláštní nešťastná událost," okomentovala kněžčino vysvětlování. Když řekla, že nic nemá, dáma povytáhla obočí. Tohle by mohl říct každý. Ale než stačila něco namítnout, Světlomila si uvědomila, že něco cenného u sebe přeci jen má. Hodná holka.
"To bude stačit," přikývla a řetízek si převzala. Zběžně si jej prohlédla - Tetka rozhodně byla typ ženy, který dokázal podobné věci ocenit.
"Bude tady na vás čekat," ujistila ji a nechala ji si vzít zrcadlo. "Hodně štěstí!" zvolala ještě než kněžka opustila lazebnu.

Venku už čekal stále nervózní Torik, kterému se však očividně ulevilo, když Světlomilu spatřil se zrcadlem. "Výborně, výborně! Sláva Melitelé! Pojďme, rychle!" pobídl ji. Teď už jim nic nebránilo v tom se vydat rovnou na farmu.

Na farmě pořád čekal malý dav místních zvědavců. Několik z nich pozdravilo Torika, jiní stáčeli udivené pohledy ke kněžce nesoucí zrcadlo.
"Konečně někdo dostal rozum," ozvalo se někde z davu.
"Hamon je stejně nepustí," řekl někdo jiný.
Ne všichni však tušili, že Torik, pověřený samotným Hamonem, aby našel zaklínače, měl od farmy zapůjčený klíč.

Příspěvek od Sygnia » 02 dub 2018, 20:12

Mimo herně:
Quest dočasně pozastaven!

Griffo se omluvil, že nemá přístup k pc.
Předpokládané obnovení Q: 9.-15. 4.

Příspěvek od Sygnia » 11 dub 2018, 06:49

Mimo herně:
Quest obnoven!
Začíná Griffo.

Příspěvek od Griffo z Dilligenu » 12 dub 2018, 12:35

Mimo herně:
Tak se ještě jednou omlouvám a jsem zpět.:)

No, ten trpaslík Grymon měl asi pravdu. Farmář Hamon by asi nebyl rád kdybych mu proluftoval stodolu petardama. Budu to muset vymyslet nějak jinak. Odklonil jsem zrak od davu, který se stále o něčem dohadoval a vydal jsem se svojí cestičkou pěkně ke stodole.
Budu muset vymyslet jiný plán, jak na toho Kuroliška dostat. Nechci aby se dostal ven a napáchal škody v okolí.Teď je krásně zavřený vevnitř ve sklípku.Nejlepší bude když se s ním zavřu ve stodole,kdyby se náhodou dostal ze sklípka. Sešlu na něj Aard, aby byl chvilku mimo, a pak si to s ním vyřídím pěkně po stříbru. V hlavě se mi začali tvořit plány, zatímco jsem šel ke stodole. Pro lidi to zřejmě byla opravdu kuriozita, přicházelo jich stále víc a sebíhali se do několika hloučků kolem Hamonovi farmy. Toho bych taky mohl využít. Kdyby se nedej bože něco zvrtlo a Kurolišek se chystal opustit stodolu a dařilo se mu, tak by pár lidí mohlo krýt stodolu zvenku a popřípadě Kuroliška sestřelit k zemi. Už jsem byl téměř u farmy.hned u stodoly stál farmář s něšťastným výrazem na tváři. Zřejmě to byl Hamon

Příspěvek od Sygnia » 12 dub 2018, 16:02

Mimo herně:
Opět poprosím Griffa začít, a pak se může znovu připojit i Světla :)

Farmář si všimnul už z dálky, že přichází zaklínač. Hamon byl statný muž, holohlavý a starší, ale podle všeho pořád ve výborné kondici. Vypadal nekompromisně, jako by mu celá situace už pěkně lezla na nervy. Když se Griffo přiblížil, důkladně jej sjel pohledem. "Zaklínač, výborně," řekl věcně, ani se nepředstavoval. "Pojďte prosím dovnitř, zavedu vás ke sklepu," vyzval zaklínače. "Odměnu dostanete hned po tom, co se s netvorem vypořádáte. Slyšel jsem, že pro zaklínače jeden kurolišek nebude problém, zvláště když je ještě mladej," pokračoval. Mluvil jako by ho to celé hrozně otravovalo. Skoro jako kdyby si místo vědmáka volal zedníka, aby mu zalátal díru ve zdi.

Hamon odemkl dveře a když vešli dovnitř, zase je zamkl. "Pro jistotu," vysvětlil. Poté Griffa vedl ke dveřím ke sklepení. Nebyly daleko. Hamon se zadíval na Griffův zaklínačský medailon a velmi pozorně si ho prohlížel. Medailon detekoval přítomnost monstra a začal se mírně chvět. Hamon se tomu lehce pousmál, asi takovou hračičku viděl poprvé. Potom začal mluvit, o poznání tišeji. "Dveře jsem zablokoval, ale až je otevřu, budete muset být rychlý. Divil bych se, kdyby potvora vyskočila hned, jak jsem řekl, asi ještě ani nedorostla. Ale pořád je to potvora a sám si netroufnu, a neriskoval bych ani životy spoluobčanů, když si s tím může poradit profesionál," vysvětloval rozvážným hlasem. "Dveře hned zavřu. Až bude po všem, třikrát hlasitě zaklepejte," řekl. "Samozřejmě budu rád, když mi z toho sklepa něco zbyde," dodal. To byly všechny potřebné instrukce. Hamon nicméně počkal, jestli Griffo nebude mít ještě nějaké otázky - chtěl přeci aby to proběhlo hladce. A pokud mu Griffo naznačil, že je připraven, odblokoval dveře a vpustil zaklínače dovnitř. Dveře se zabouchly a Griffo mohl slyšet, jak Hamon znovu dveře blokuje. Opravdu po něm nic nevyskočilo, ale medailon se stále chvěl.

Uvnitř byl chlad a tma, a také ticho. Něco tady určitě bylo, ale Griffo ještě nevěděl co. Nejspíš to tu bude muset trochu prozkoumat.

Mimo herně:
Zápis o Hamonovi bude, ale přidám ho o něco později (nestíhám).

Příspěvek od Griffo z Dilligenu » 13 dub 2018, 14:24

Tak a jsem tady, sám v temném sklípku, s monstrem a bez uníku pomyslel jsem si. Medailon se mi stále chvěl ale já stále nic neviděl.Koukám kolem sebe a poslouchám každé šustnutí kolem mě. Slyším jak se okolní dav přiblížil ke stodole a bedlivě čeká co se bude dít. Hamon zabouchl dveře a taky zřejmě radši opustil stodolu a bude vyčkávat co se bude dít.

Mimo herně:
Jdu poprvé házet kostkami, tak snad se to povede.
hod na smysly
Griffo z Dilligenu hodil/a 1d6 a součet kostek je 3:
3

PředchozíDalší

Zpět na Archiv