Mimo herně:Opět poprosím Griffa začít, a pak se může znovu připojit i Světla 
Farmář si všimnul už z dálky, že přichází zaklínač. Hamon byl statný muž, holohlavý a starší, ale podle všeho pořád ve výborné kondici. Vypadal nekompromisně, jako by mu celá situace už pěkně lezla na nervy. Když se Griffo přiblížil, důkladně jej sjel pohledem.
"Zaklínač, výborně," řekl věcně, ani se nepředstavoval.
"Pojďte prosím dovnitř, zavedu vás ke sklepu," vyzval zaklínače.
"Odměnu dostanete hned po tom, co se s netvorem vypořádáte. Slyšel jsem, že pro zaklínače jeden kurolišek nebude problém, zvláště když je ještě mladej," pokračoval. Mluvil jako by ho to celé hrozně otravovalo. Skoro jako kdyby si místo vědmáka volal zedníka, aby mu zalátal díru ve zdi.
Hamon odemkl dveře a když vešli dovnitř, zase je zamkl.
"Pro jistotu," vysvětlil. Poté Griffa vedl ke dveřím ke sklepení. Nebyly daleko. Hamon se zadíval na Griffův zaklínačský medailon a velmi pozorně si ho prohlížel. Medailon detekoval přítomnost monstra a začal se mírně chvět. Hamon se tomu lehce pousmál, asi takovou hračičku viděl poprvé. Potom začal mluvit, o poznání tišeji.
"Dveře jsem zablokoval, ale až je otevřu, budete muset být rychlý. Divil bych se, kdyby potvora vyskočila hned, jak jsem řekl, asi ještě ani nedorostla. Ale pořád je to potvora a sám si netroufnu, a neriskoval bych ani životy spoluobčanů, když si s tím může poradit profesionál," vysvětloval rozvážným hlasem.
"Dveře hned zavřu. Až bude po všem, třikrát hlasitě zaklepejte," řekl.
"Samozřejmě budu rád, když mi z toho sklepa něco zbyde," dodal. To byly všechny potřebné instrukce. Hamon nicméně počkal, jestli Griffo nebude mít ještě nějaké otázky - chtěl přeci aby to proběhlo hladce. A pokud mu Griffo naznačil, že je připraven, odblokoval dveře a vpustil zaklínače dovnitř. Dveře se zabouchly a Griffo mohl slyšet, jak Hamon znovu dveře blokuje. Opravdu po něm nic nevyskočilo, ale medailon se stále chvěl.
Uvnitř byl chlad a tma, a také ticho.
Něco tady určitě bylo, ale Griffo ještě nevěděl co. Nejspíš to tu bude muset trochu prozkoumat.
Mimo herně:Zápis o Hamonovi bude, ale přidám ho o něco později (nestíhám).