QUEST: Zkažená nevinnost - D

Re: QUEST: Zkažená nevinnost

Příspěvek od Sygnia » 11 čer 2016, 14:38

Dívka stále působila vylekaně, ale po tvých slovech jí došlo, že se jí nechystáš zabít, a ocitla se tak v pozici, kdy sama mohla klást otázky. Neměla v plánu se vyvlíkat - stejně neměla kam utéct. "Vysvětlím. Jen mi řekni, zavolal tě někdo do naší vesnice, nebo jsi jen projížděl? Kdo tě poslal za mnou, ví o tom Ida?" zeptala se. Mohl sis všimnout, že si tě při tom intenzivně prohlíží, přestože z tebe musela kvůli tmě vidět jen málo. Odevzdaně svěsila ramena a začala vyprávět.

"Pravda je taková, že já si.. nemůžu pomoct! Mít dvojí život - to je jediné řešení, jak být v téhle zatracené vesnici sama sebou!" začala svou obhajobu. "Jako jedna z mála tady dokážu číst, studovat. Vím, co je to za nemoc - říkají tomu Nymphomania. Většina.. postižených končí jako kurtizány, ale to já nechci! Nemohla bych takhle zahanbit sebe ani svého otce," mluvila se sklopeným pohledem, a kdesi pod tom maskou pokory bublal vztek.. těžko říct, jestli ho měla sama na sebe, na to do jaké situace jí osud dostal, nebo na tebe - protože jsi odhalil její převlek a ona neměla na výběr nic, než přiznat barvu. "Normálně bych si to asi nechala pro sebe i kdybys mi vyhrožoval smrtí, ale ty nejsi zdejší. Musíš vědět, že ne všude to chodí tak jako tady. Já to vím. Ten hrozný fanatismus v Rožnicích před pár lety... nikdy nevíš, kdy povstane znovu. Kdyby se provalilo, co dělám, skončila bych přinejlepším se zmrzačenými prsty a nadoživotí bych musela mýt nohy všem počestným v klášteře," slovo počestným spíše vyplivla, než vyřkla. Sama věděla, že na počestnost si stejně většina obyvatel jen hraje. Ožírají se, šoustají, hrají hazard a lžou. Tak to vždycky bylo a bude, a žádný fanatický kněz to nezmění. "Když jsem narazila na svazek o netvorech, sukuba mi vnukla nápad. Když jsem se stala monstrem, jehož samotnou podstatou je rozkoš, je to jiné. Monstrum lidé berou takové, jaké je. Neptají se, zda je pannou, zda je cudné a věrné svému muži. Neříkají mu, koho si musí vzít, protože je to důležité pro rodinu. A pro Rodrika, hořce se uchechtla, když vyslovila jméno Idiného muže. "Pro toho jsem byla jako zjevení. S Idou není spokojený ani za mák!" dívka znovu zvedla zrak a zaryla do tebe svůj pohled. Její vůle musela být mnohem silnější, než se kdy předtím jevila. "Tak mi teď řekni, zaklínači, co s tím uděláš. Řekni mi, zda skutečně jsem... monstrum?"

Příspěvek od Atraen » 12 čer 2016, 15:09

Vypadalo to, že dívka vycítila možnost se taky na něco zeptat ačkoliv byla přesně v té pozici, kdy by měla spíš odpovídat. Mladý zaklínač proto ani trochu nezměnil pozici a se stále chladným hlasem odpověděl.
"Jen jsem náhodou projížděl. Ve vesnici se o tobě hodně mluví."
Samozřejmě nechtěl prozradit, že to byla právě Ida kdo mu tuhle "zakázku" dal, protože by z toho měl beztak hodně problémů, ale je pravda že šlo o čistou náhodu. Pokud si správně pamatuje, tak nikde nebyla vyvěšená přesně taková práce a jelikož sledoval každou vývěsku kolem které jel, určitě by si toho všiml.

Nicméně poté se dala dívka do vyprávění. Ze začátku z ní byla cítit sebelítost, která však brzy přešla ve vztek vůči snad celé vesnici, což bylo překvapující pro někoho, kdo celý život cestoval a nikdy nezažil to pohodlí domova, které tady určitě musí mít. Celou dobu dívku soustředěně poslouchal a vlastní postřehy si nechal pro sebe, aby ji nijak nevyrušoval a mohl si na to udělat trochu objektivnější názor. Samozřejmě tady nebyl proto, aby rozvrátil celou vesnici a křehce vybudované vztahy mezi lidmi tady zpřetrhal, ale i on potřebuje peníze a ty dostane jedině za to, že tohle vyřeší. A když přišla konečně možnost něco říct, rychle se jí chopil.
"Nejsem tady abych soudil. Je mi jedno jaké jsi měla důvody, ale poslechni si tohle. Pokud to dneska neukončíme a tahle praktika bude pokračovat, tak se brzy manželky mužů tady složí na odměnu a zavolají zaklínače. A ten už nemusí mít takovou trpělivost."
Během toho začal přemýšlivě chodit kolem dokola se zamyšleným výrazem na tváři. Rozhodně ji nemůže zabít, tuhle možnost zavrhl už od začátku. Je to přeci jen člověk, který se kromě morálních věcí nijak neprovinil. To by si nikdy neodpustil. Navíc cítil, že tohle půjde vyřešit i jinak než krveprolitím.
"Napadá mě jedno řešení. Nechej toho a odcestuj do nějakého města na studia. Můžeš v ... tomhle pokračovat tam a unikneš trestu, který na tobě visí. Sama jsi říkala že umíš číst. Třeba ti tvůj otec díky tomu dovolí cestovat."
Nervózně si olízl rty na navrhl další věc, která ho napadla.
"A pokud se bojí o nebezpečí na cestě, můžu tě tam doprovodit. Stejně tam mám namířeno, takže by to nebyl žádný problém. Takže buď tohle, nebo bolest a při nejhorším i smrt."

Berte prosím na vědomí, že i když nemám moc rozdělených bodů ve fyzické konstituci a podobných věcech, stále jsem jako zaklínač mnohem silnější a mám mnohem více výdrže než běžný člověk. Odolnost proti nemocem a jedům je samozřejmost.

Příspěvek od Sygnia » 12 čer 2016, 21:37

Když jsi zmínil, že se o dívce ve vesnici hodně mluví, nevěřícně se na tebe podívala. Vždyť to měla pod kontrolou! Nebo ne? Stála za tím mužská ješitnost? Nebo.. že by zaklínač blafoval? To asi těžko zjistí - co si však díky tomu uvědomila bylo, že její převlek jí nemůže ochránit navždy. Když přemýšlela nad možnostmi které má, zamyšleně se mračila do země. Potom, co si tě pečlivě vyslechla, byla dlouhou chvíli ticho. Potom konečně odpověděla.

"Máš pravdu," řekla neochotně. "Nemůžu v tom pokračovat, pokud se to už rozšířilo ve vesnici," uznala. "Přesto... jak bych mohla opustit svého otce? Mám smluvený sňatek. Nevím, jak..." rozhlížela se, jako kdyby jí snad okolní krajina měla dát hledané odpovědi. Přela se v ní ryzí láska k rodině s touhou po změně prostředí, po životě, který si může řídit sama. Toužila po tom, o tom nebylo pochyb. Pravděpodobně doteď nikdy nezvažovala možnost odejít. Znovu se na tebe podívala s nadějí v očích. "Ale mohu to zkusit. Zítra... setkejme se zítra v poledne na tomhle místě. Pokud můžeš, buď připravený vyrazit z vesnice," nakonec se na tebe usmála.

Zdálo se, že jsi zatahal za přesně tu správnou strunu, která vedla k oboustranné spokojenosti. Ale byla to jen záležitost dvou stran, nebo jich bylo více? To jsi se měl dozvědět až ráno. Mohl jsi se vydat do hospody, kde jsi narazil na opilého Fracka. Buď jsi mohl znovu využít jeho přehnané pohostinnosti, nebo si zaplatit pokoj - podle toho, co ti bylo milejší. Tak či tak, ve výsledku přišlo ráno a s ním velké pozdvižení. Polovina vesnice vypadala, že zapomněla na práci a ty jsi mohl spatřit hlouček okolo muže, o kterém jsi již věděl, že se jmenuje Rodrik. Vypadal značně podrážděně a zničeně, a rukou si neustále třel zátylek. Ida stála kousek od něj a hlasitě o něčem diskutovala s vypadalo to, že všichni na něco čekali. Zrzavý hubeňour, který stál včera poblíž pekárny se tlačil za Rodrikem s knihou v ruce a ukazoval na jednu ze stránek: "Vypadala takhle, říkáš?" zamumlal. "Jo, navlas tak," přikyvoval Idin manžel.

Podle střípků vět, které jsi zaslechl všude kolem sebe sis poskládal příběh dohromady. Rodrik se v noci nevrátil domů a Ida se o něj začala strachovat. Nejspíš se bála, jestli jsi jejímu muži něco neprovedl, tak řekla ostatním všechno, co věděla. Skupinka obyvatel se rozprostřela do nejbližších křovisek a lesů. Rodrika našli zanedlouho, když se teprve probíral. A protože už stejně všichni všechno věděli, nijak se nesnažil zapírat. A teď všichni čekali na tebe, zaklínače, abys jim vysvětlil, proč jsi nechal Rodrika v bezvědomí a co se vlastně stalo s tou sukubou. Na scéně se objevili i Fracek, Oldřich s jeho dcerou po boku a Luďka - zkrátka všichni, koho jsi za tu krátkou dobu stačil poznat, nebo jsi o nich slyšel. "Už je tady!" zamumlal někdo, když tě spatřil na kraji toho všeho dění. Celý zrak vesnice se stočil na tebe.

Mimo herně:
Přidán záznam k NPC o Rodrikovi.

Příspěvek od Atraen » 12 čer 2016, 22:43

Teď stačilo jen doufat, že si vezme jeho vážnou radu k srdci a skutečně toho zanechá, nebo s ním odcestuje do Oxenfurtu. Skutečně měla štěstí, že to skončilo takhle. Stačilo jen kdyby se tady dostal nějaký zaklínač dříve a klidně mohla být o hlavu kratší, nebo veřejně ponížena přesně tak, jak předtím popisovala. Teď měla jedinečnou a poslední šanci z toho vykličkovat tak říkaje nedotčeně. Tedy ano vymění na pár let klid venkova za rušný život ve městě, ale když se to tak vezme ... tak každá zkušenost je dobrá ne? Třeba nakonec zjistí jak pomalý a nudný tady život je. Někomu to sice může vyhovovat, ale mladé krvi určitě ne.
A když s tím nakonec víceméně souhlasila, bylo slyšet jak úlevně si černovlasý zaklínač oddechl, než přikývl na domluvený čas a ještě dodal. "Tvůj otec vypadal jako moudrý muž. Určitě své dceři neodepře možnost vzdělání." Sice toho o něm a o zvycích téhle vesnice věděl pramálo (o lidech ještě méně), ale věděl jak ceněná a vzácná je právě možnost vzdělání na vesnicích, kde umí číst jen každý desátý ... průměrně. Když se tedy dohodli, nic nebránilo tomu aby mohl konečně zaklínač opustit ten les a zamířit někam jinam, aby si konečně odpočinul. Jako první se nabízela krčma, ve které tohle vše začalo, tak tam po chvíli rozhodování zamířil. Dobré pivo je přesně to, co teď potřebuje.

Tam na něj už čekal zase opilý Fracek, který vypadal že celý den jenom popíjel, takže k němu poněkud neochotně přisedl a poddal se tomu otravnému zvyku klábosení, který byl spíš ve Frackově případě monolog občasně přerušený nepřítomným přikývnutím nebo zamumláním ze strany společníků. A k této zjevné tradici se brzy přidal i mladý zaklínač. A jelikož mu Fracek i předchozí noc nabídl pohostinství, očividně se k tomu měl i teď. A možnost ušetřit docela nemalou částku za ubytování nemohl černovlasý jen tak odmítnout, takže spokojeně přijal i druhou nabídku na přespání. Nebyl to sice kdovíjaký luxus, ale na člověka co většinu svého života prospal pod širým nebem je každá postel jako boží dar.
Pak přišlo ráno a s ním i velké pozdvižení ve vesnici. Vždy ostražitého zaklínače tak s východem slunce probudil všeobecný halas, který se ve vesnici odehrával. Většina lidí měla teď pracovat, takže to bylo opravdu zvláštní. A jen co se oblékl, vyrazil za zdrojem toho hluku. Středobodem toho všeho byl Rodrik, na kterého při tom všem úplně zapomněl. Vždyť ho včera hodil Aardem na strom! Měl se alespoň ujistit, že mu nic není. No vypadalo to, že opravdu nic. Mladý zaklínač rychle sklopil zrak a co možná nejnápadněji pokračoval dopředu, aby zjistil co se to děje.
Neslyšel toho mnoho, ale i tak si dokázal udělat docela dobrý obrázek o tom, co se stalo. Rodrik se nevrátil domů (což je pochopitelné) a Ida očividně zazmatkovala a všem ve vesnici řekla, co se stalo. To bylo nemoudré. Kdyby žena držela zobák, mohlo to skončit krásným happy-endem a všichni by byli spokojení. Očividně chtěl ale osud jinak a ho teď pravděpodobně čeká nepříjemné zúčtování. Byli tam všichni. Fracek, Luďka, Oldřich ale hlavně jeho dcera, kolem které se to celé točí. A když na něj všichni stočili své zraky, přestal s veškerou nenápadností a s chladným výrazem zvedl hlavu. Nemělo smysl zapírat, to je zřejmé, ale zároveň nehodlá dávat nic zadarmo. Založil proto ruce na prsou a tichým hlasem pronesl. "Zrovna odjíždím, co chcete?" Na peníze může asi tak jako tak zapomenout, ale pro jistotu Idu sjel tázavým výrazem. Nezaplatit zaklínači se může pekelně vymstít. Zvláště, když splnil to, co se po něm chtělo.

Berte prosím na vědomí, že i když nemám moc rozdělených bodů ve fyzické konstituci a podobných věcech, stále jsem jako zaklínač mnohem silnější a mám mnohem více výdrže než běžný člověk. Odolnost proti nemocem a jedům je samozřejmost.

Příspěvek od Sygnia » 13 čer 2016, 08:29

"Můj otec? Jak - jak víš?" zeptala se ještě zděšeně. Netušila, že za tím může stát obyčejná rozprava v krčmě. A taky vlastně pěkná shoda náhod. Komu se jen tak poštěstí přijet do cizí vesnice a hned začít popíjet s místním starostou?

Co chcete? To myslí ten zaklínač vážně? Jen tak si přijede a už tu máme nezvěstného, a ještě se povídá, že tu běhá potvora! Vidle na něj, vědmáka jednoho! Takové myšlenky na tebe přímo křičely. Když ses blížil k Rodrikovi a Idě, mohl si zaznamenat, že Adelheit tiše rozmlouvá se svým otcem, krátce a naléhavě. Poté se vytratila ze scény. "Co - co ta sukuba?" pobouřeně zakřičela Ida. Rodrik se zeptal zděšeně. "Zabil jsi ji?" Ida zase pokračovala. "A co můj muž, nechal jsi ho ležet v bezvědomí v jakýchsi křoviskách... copak nemáš ani špetku citu? Čekáš, že ti za tuhle... špinavou práci zaplatím?" osočila tě. Očividně byla celá rozrušená tím, jaký to všechno nabralo neočekávaný spád a potřebovala si na tobě vybít vztek. Přeci jen jsi byl... zaklínač. A cizinec.

Příspěvek od Atraen » 14 čer 2016, 21:12

Ach tak, o co jiného by asi mohlo jít. Pokud měl černovlasý zaklínač předtím nějaké pochyby o tom kvůli čemu se na něj tak nepřátelsky mračí, tak teď to bylo naprosto jasné. Tohle pozdvižení je jenom kvůli té "sukubě"? Ale no tak, vždyť se nic hrozného nestalo. A tady tenhle Rodrik to přežil, takže by se mělo spíš slavit, že zbavil vesnici nebezpečného tvora ne? Podrážděně si odfrkl, s tímhle se setkává pořád. Buď se začnou lidé vymlouvat že peníze nemají, nebo začnou žadonit že potřebují nakrmit děti. No a nebo na něj poštvou celou vesnici. Neměl by být tak překvapení, lidé jsou ve své podstatě stejní, když jde o peníze. S tímhle měl bohatou praxi, takže věděl docela přesně, jak na to.
Když na něj Ida pobouřeně zakřičela co je se sukubou, upřel na ní ostrý zaklínačský pohled a se stále chladným hlasem odpověděl. "Postaral jsem se o ní přesně podle dohody. Už vás nebude otravovat." Bylo více než jasné, že on svou část splnil a teď by měla vysolit peníze, pokud nechce mít velký problém s mistrem meče. Jo jistě vidláci mají vidle, ale k čemu jim jsou proti meči a kouzlům? A pokud je ta dvojice mečů na zádech neodradila, tak minimálně Rodrik by mohl dosvědčit, jak nepříjemná mohou být znamení. A když žena pokračovala, nezúčastněně pokrčil rameny a odpověděl. "Nejsem jeho chůva abych ho vodil za ručičku. Kdyby se mě nepokusil napadnout, nemusel skončit v bezvědomí. Příště by sis měl rozmyslet, s kým změříš síly." Zkusil do toho dát trochu hrozby pro ostatní.

Rodrik možná nebyl nejsilnější chlap ve vesnici, ale už jen fakt že ho složil do bezvědomí by mělo ostatní držet v obezřetnosti. Ida pak ale zašla hodně daleko když zmínila, že mu ani náhodou nezaplatí. Opět byla propálena ostrým pohledem, než černovlasý výhružně zašeptal směrem k ní. "To si piš že zaplatíš." Nic víc. I kdyby ho z vesnice vyhnali, pod rouškou noci se může vrátit a ji by čekal mnohem větší trest, než veřejné ponížení, které právě zažila. Ono jedna věc je nezabíjet lidi, ale druhá je takové zrádné úskoky. A on ty peníze potřebuje, takže v tomhle případě by udělal i výjimku ve svým zásadách.

Příspěvek od Sygnia » 14 čer 2016, 23:44

Když jsi pevným hlasem sdělil, že jsi splnil vše, co se po tobě žádalo, mohli jsi vidět, jak se zvedly tázavé pohledy obyvatel vesnice směrem k Idě. Rodrik jen poraženě sklopil zrak, pravděpodobně mu už pramálo záleželo na tom, jak se situace vyřeší - tahle událost nabrala směr, který si ani nedokázal představit. Když se ozvaly udivené hlasy po tom, co jsi řekl, že tě Rodrik napadnul, pravděpodobně se chtěl tak akorát propadnout do země. Dokonce Ida po něm střelila rozezlený pohled. Situace se vyhrocovala, ale k většímu konfliktu nakonec nedošlo, protože do dějiště vstoupil starý známý Fracek.

Chlapík, kterému byste jen těžko smazali úsměv z tváře, se naprosto klidným krokem vydal k Idě a položil jí ruku na rameno. "Ido, holka moje" začal. "Copak takhle chceme, aby nás cizinci viděli? Aby přijeli, dostali zakázku a nedostali zaplaceno? Copak jsme taková humpulácká vesnice, hm?" apeloval na ni. "Jen se podívej na toho zaklínače. No není to sympatický chlapík? Já jsem věděl už od první chvíle, že je to čestný muž. Buď taky čestná holka," mrkl na ni. Zatímco zaskočená Ida neměla slov, Oldřich ucítil, že přišla jeho chvíle pro využití autority starosty, a rozhodl se ještě přiložit do ohně. "Fracek má pravdu, Ido. Není žádný důvod, proč bys mu neměla zaplatit, co jsi slíbila." řekl. Ida naposledy zaváhala, a Fracek, který se vítězně zaculil, ji rozpustile poplácal po zadku. "Tak šup, zaplať," řekl. Zatímco Rodrik mlčel, Ida zahambeně vytáhla měšec a předala ti jej. Nebylo to moc - ale vzhledem k povaze zakázky ani málo. Mohl sis tedy oddechnout, že to odpadlo dobře, a nemusel jsi podnikat žádné další kroky k získání více či méně zasloužených peněz.

Zvláštní chlapík, tenhle Fracek. Pravděpodobně jeden z těch mála, kdo nikdy neztráceli iluze o dobrém světě, a díky tomu dělali svět okolo sebe lepším - i přesto, že to někdy stálo utrpení poslouchat jeho dlouhosáhlé monology. Tak či tak, slunce už se dostalo vysoko nad hlavy všech shromážděných, a proto byl nejvyšší čas říct sbohem a vyrazit na místo smluvené se starostovic dcerkou.

Adelheit na tebe již čekala. Bylo skoro k nevíře, jak moc se teď ve dne lišila od své "sukubí" formy. Její hladké zlatavé vlasy spadaly ve vodopádech podél jejích útlých ramen, modrošedé oči zářily jako studánky. Oděv, který měla na sobě podtrhoval její andělský vzhled - bílý, vrstvený šat se lehce nadouval ve větříku. S sebou měla jen relativně malou brašnu, zato napěchovanou k prasknutí. "Jsem připravená vyrazit," oznámila ti s mírným úsměvem.

Když jste se vydali na cestu, zjistil jsi, že dívka dokáže být poměrně příjemnou společnicí - jednak se na holku z vesnice vyznala ve spoustě věcech a dokonce nebyl problém se s ní bavit například o monstrech. Mohl jsi zjistit, že některé informace má mylné - očividně rukopis, který koloval vesnicí, nepocházel z úplně důvěryhodného zdroje - Adelheit například netušila že pravé sukuby mají kopyta, neboť ilustrace z její knihy v sobě nic takového zaznamenané neměla. Dívka také měla narozdíl od Fracka výborný cit poznat, kdy se v konverzaci umírnit a dát přednost sladkému klidu.

Dostat se do většího města vám mělo zabrat několik dalších dní. To znamenalo přespat někdy také pod širým nebem. Když jste se poprvé utábořili, mohl sis v rudém světle ohně všimnout, jak dívce po tvářích stékají slzy. Snažila se, ať ji nevidíš plakat, ale - zkuste něco skrýt před zaklínačovými smysly. Litovala snad Adalheit svého rozhodnutí?

Mimo herně:
Poslední aktualizace npc....a máme před sebou poslední kolo! :)

Příspěvek od Atraen » 18 čer 2016, 10:35

Tohle je snad první vesnice, kde skutečně dali na jeho slova a neodsoudili ho hned jen za to, že na někoho z nich pozvedl ruku. Tedy minimálně v tomto případě se po jeho slovech všichni obrátili na Rodrika, který vypadal že by se nejraději propadl do země hanbou. Černovlasému zaklínači ale na tom co udělal nepřipadalo nic hanebného. Bránil někoho, koho měl očividně rád ne? Ano jistě, zahýbal tím manželce ale alespoň bylo vidět, že se umí za své milé bít. A to by mělo být ceněné. Ovšem současně cítil, že ve své momentální situaci by neměl všechny ještě více dráždit, takže držel jazyk na zuby a jen čekal, jak se celá situace vyvine. Už už to vypadalo, že se skutečně něco semele, ale pak celou situaci zachránil Fracek, od kterého byste to čekali ze všeho nejméně.
A jen co se pustil do řeči, upřel na něj zaklínač nanejvýš překvapený pohled. Padli si sice do oka, ale rozhodně nečekal, že se ho tady bude takhle před celou vesnicí zastane. Očividně se nebál všem tady sdělit svůj názor a bojovat za něj, za což se mu pokusil minimálně poděkovat vděčným úsměvem, pokud něco takového samozřejmě umí. Určitě to vypadalo, jakoby ho bolely zuby. Ohledně sympatičnosti jeho maličkosti ... no sice se pokusil vypadat co nejvíce nevinně, ale to se zkrátka k jeho cechu nehodí. Silně pochyboval o tom, že by se jevil jako sympatický chlapík, ale pokud to dopomůže k jeho slíbené odměně, tak ať mu tak klidně říkají. Stejně už tady pravděpodobně nezavítá. A poté se k tomu přidal i Oldřich, tedy očividně autorita téhle vesnice, aby se ještě on pokusil Idu přesvědčit, kdyby náhodou Fracek selhal. A tihle dva očividně oplývali takovým smyslem pro přemlouvání, že z ní skutečně vytáhli zmíněné peníze. A když mu je trochu zahanbeně podala, krátce kývl jako na poděkování a rychle jej schoval do sedlových brašen, kdyby snad některý z vesničanů zatoužil po tom připravit ho o nový výdělek. Těm dvěma ale věnoval o něco vřelejší úsměv, než Frackovi nabídl ruku na drsné potřesení (jak se to dělá u zaklínačů) a doprovodil to slovy. "Díky za tohle, i za pohoštění. Byli jste tady oba první, kdo se ke mě nechoval jako ke zvířeti. Čas ale ubíhá a já bych měl vyrazit zase na cestu." A jak řekl, tak také udělal. Jen co se s nimi rozloučil, vyškrábal se na koně a zamířil na smluvené místo, kde na něj měla čekat "sukuba".

A jen co tam dorazil, málem mu vyrazila dech. Předtím v lese neměl moc možnost si ji prohlédnout, ale teď vypadala naprosto jinak, jak si ji tam představoval. Když ji viděl, bylo těžké si představit, že to ona byla tou sukubou a .... no teď vypadala rozhodně více nevinně, než předtím v lese. "Já taky, tak jdeme." Pro jistotu překontroloval, že mu meče pevně sedí na zádech, než oba vyrazili.
Už během cesty zjistil, jak moc bystrá a chytrá je .. tedy na holku z vesnice. A jakmile zjistil, že ji zajímají monstra, okamžitě se dal do profesionálního výkladu a prakticky nedal dívce moc prostoru k mluvě, jelikož měl konečně možnost někomu vysvětlit, jak se ty potvory dělí a že nemálo z nich je i inteligentních, jako například právě sukuby, které ji očividně zajímali nejvíce. "Co tvůj otec? Protestoval moc?" Začal ještě téma, které ho také velmi zajímalo, než se po delší době konečně odmlčel a dal prostor i dívce na to, aby něco řekla.

Během prvního táboření černovlasému zaklínači došlo, že to musí být asi poprvé, co takhle spí pod širým nebem daleko od své vesnice. Pro něj to bylo už samozřejmostí, svůj pravý domov nezná a zaklínačskou pevnost tak nikdy nebral, takže mu něco jako stesk po domově opravdu nic neříká. Překvapeně proto zamrkal, když si všiml v záři rudého ohně, že dívka kousek od něj brečí, i když se to před ním snažila skrývat. Po chvíli přemýšlení si k ní přisedl, aby se zeptal. "Stýská se ti po domově? Tohle není nadobro konec, uvidíš že budeš mít brzy možnost se vrátit." Na tohle nebyl moc dobrý.

Příspěvek od Sygnia » 18 čer 2016, 12:15

S Frackem a Oldřichem jsi se rozloučil za dobře a lidé z vesnice se pomalu začali rozcházet ke své každodenní rutině. Ida se na tebe raději už ani nepodívala, kdežto Rodrik tě ještě dlouho pronásledoval smutným pohledem. Kdyby jen tušil, kdo byla jeho milenka - těžko říci, jak by zareagoval. Bylo dobře, že tohle tajemství zůstalo jen mezi tebou a Adelheit.

Když jsi se zprvu zeptal, co otec, zlatovláska zavrtěla hlavou a rychle změnila téma. Rozpovídala se o svém domově, ale nikdy přímo neřekla, jak proběhlo rozloučení s otcem. Teprve až když večer slzy smáčely její mladý obličej a ona pochopila, že před tebou nic neskryje, prozradila ti, jak to bylo. "To není tím," začala a pokusila si utřít slzy. "Ráno za mnou otec přišel, že už ví, kdy bude svatba, a už to všem rozhlásil," odkrývala, co ji tížilo. "Pochopila jsem, že bych nemohla... jen tak najednou odejít studovat. Jsem starostovic dcera, jeho chlouba. V jeho světě není místo pro změny plánů," vzlykla a pak chvíli mlčela, než se emočně srovnala s tím pokračovat. "Díky tobě jsem dostala příležitost mít život podle sebe, a i přes to jak moc otce miluji... život v Rožnicích, s tím, jaká jsem... není pro mne. A tak jsem tady," řekla. ještě pořád zbývalo dovysvětlit, jak k tomu vlastně došlo.

"Nechala jsem otci na stole beraní roh. V něm je zapečetěn vzkaz... o cizinci, do kterého jsem se zamilovala. Se kterým jsem opustila vesnici. Bude trvat pravděpodobně pár dní, než jej objeví. Nevím, jestli kdy bude schopen si vyvodit, jak moc to souvisí s historkou o sukubě, pravděpodobně nikdy," sdělila ti bez okolků. Potom se její hlas zlomil, když tiše řekla: "Promiň, Atraene." Adelheit cítila vinu, ale nemohla si pomoci. Raději otci nabídla lež, která jí přišla milosrdnější, než přiznat, co dělala a že není vůbec tou nevinnou dcerkou, za kterou ji má. A že chystaný sňatek je její největší noční můrou. Když spolu tehdy ve vesnici rozmlouvali, její otec neměl nejmenší tušení, že se chystá utéci. Už neplakala, jen doufala, že ji za tuhle kličku, do které tě navlékla, neodsoudíš. Pokud bys snad někdy plánoval znovu zavítat do Rožnic, nebo jen projet, bylo jisté, že tam na tebe žádná přátelská tvář Fracka a Oldřicha čekat nebude. Na druhou stranu, Adelheit teď byla volná. Zatím sice taky smutná, ale pravděpodobně ji ve městě čekal šťastnější život. Nejen v tvém zájmu bylo, abyste společně cestovali v rámci možností za dobře a nebyli na sebe zbytečně uražení.

A pokud jsi ji skutečně nezavrhl s tím, že spolu nepromluvíte ani slova, pro Adelheit nebylo zrovna náročné obměkčovat mužská srdce. Když jste se jiného dne znovu chystali na nocleh, překvapila tě na první pohled nevinnou žádostí. Ale vy, čtenáři, víte, že její nevinnost je už dávno zkažená. Adelheit na tebe upřela velké modrošedé oči: "Atraene, pojď blíž, je mi taková zima..." ...a přesně v tu chvíli bys mohl přísahat, že tě ta dívka pozoruje pohledem skutečné sukuby...

KONEC

Mimo herně:
Tak jsme se úspěšně dobrali konce! Budu ráda, když napíšeš ještě poslední závěr (herní i mimoherní), nicméně Quest máš oficiálně úspěšně za sebou a už si můžeš promýšlet, kam investuješ získaných 7 bodů! Do svého posledního příspěvku prosím uveď, kam sis kolik bodů rozdělil (můžeš použít i kolonku nerozdělené body, pokud by sis chtěl šetřit na později) a rovnou si to rozděl do profilu a karty - já už to potom jen zkontroluji. Děkuji za udržení rychlého tempa po celou dobu Questu! Co bych ráda řekla k ději je, že díky tvému štěstí v kostkách byl průběh nakonec vlastně trochu jiný, než byl původně v plánu (konkrétně oficiální odhalení Adelheit přišlo v ději o den dříve, což je nakonec asi dobře) a doufám, že tě příběh bavil - budu ráda za jakýkoliv feedback :) Děkuji!

Příspěvek od Atraen » 20 čer 2016, 21:16

Sice byl černovlasý zaklínač víceméně bez emocí a nějaká hlubší mezilidská interakce mu stále unikala, i tak si ale všiml že téma otec asi nebude zrovna nejlepší a když dívka rychle změnila téma a rozpovídala se o domově, nijak na ní nenaléhal a v tichosti poslouchal. Jednak protože ho jednoduše zajímali životy jiných lidí, aby je mohl porovnat s tím svým a jako vždy zjistit, jak mírumilovný život všichni okolo vedli a vedou. To se nedá se životem zaklínače vůbec srovnávat.
Ovšem své odpovědi se dočkal až k večeru, kdy na dívku očividně dolehli všechny emoce z celého dne a jelikož nebyla zbavená všech citů, šly rychle ven. S mírně zaujatým výrazem se proto posadil vedle ní, aby si mohl vše v tichosti vyslechnout a nějak si v hlavě ujasnil vše, co o ní doposud ví. Takže se z počestné dívky vesnického starosty vyklubala nejdříve nezbedná sukuba a teď ještě navíc běhna, která utekla s cizákem a opustila všechny, které znala. Když navrhoval, aby odešla studovat, nečekal že se toho chopí až s takovou vervou. Nejdřív chtěl uznale přikývnout, ale na poslední chvíli se zarazil a zkusil místo toho vykouzlit cosi jako soucitný úsměv (haha nope), než neurčitě pokrčil rameny a pronesl. "Není se za co omlouvat. Stejně není moc velká pravděpodobnost, že bych do té vesnice ještě někdy zavítal, takže mě to tak netíží. A pokud ti to pomohlo utéct a zachránit si kůži." Opět pokrčil rameny. "Tak jsem vlastně i docela rád. Jsem rád, že jsem tě nemusel zabít."
Pokud se o zaklínačích říkalo, že jsou to nelidská stvoření vraždící netvory a lidi pro zábavu, tak minimálně o tomhle případu se to říci nedá.

Ale ani tímhle to nekončilo. Ano musíme přiznat, že mladého zaklínače zajímali jisté .. přednosti sukuby už dlouho a doslova hořel nedočkavostí si je také ověřit na vlastní kůži a Adelheit taky nevypadala zrovna špatně (co si budeme povídat), ale rozhodně nečekal, že na to skočí hned první noc. Takže jen co zavětřil prochladlou ženu v nesnázích, nemusela ho pobízet dvakrát aby vyskočil jako zajíc a ihned k ní přiskočil s rychlostí tolik známá zaklínačům. Čas si ověřit, kolik toho v sobě ze sukuby vážně má. A můžeme jen předpokládat, že to v podobném duchu probíhalo celou cestu až do Oxenfurtu.

Mimo herně:
Už to končí? :confused: uběhlo to strašně rychle. Nicméně musím říci, že mě to neskutečně bavilo a jsem rád, že jsem to vyhrál zrovna já. Výborný děj, měli jsme tam detektivní prvky, pátračku a i trochu akce na závěr, takže si z hráčského pohledu nemůžu na nic ztěžovat. Vlastně naopak, chrochtal jsem si jako prase v blátě.
Co se týče bodů, tak věnuji dva body vylepšení Alchymie na 2. úroveň a čtyři body na vylepšení boje se zbraní na třetí úroveň. A zbylý jeden bod prozatím nechám jako nerozdělený.
Na závěr snad říci ... VÍC TAKOVÝCH QUESTŮ!

PředchozíDalší

Zpět na Archiv