"Díky...Mohu ještě vědět, kde to bylo?" To byla jediná věc, na kterou jsem se obtěžoval zeptat. Naučil jsem se, že cokoli páčit z lidí nemá cenu. Už tak nás nemají dost rádi. Potom jsem se i s pivem přesunul trošku dál od lidí Ne zas moc daleko, prostě tak, abych nebyl přímo na ráně, kdyby se rozpoutala nějaká rvačka. Poklidně jsem si sundal meče , opřel je o stůl, jak mám ve zvyku. Dva co jdou vidět a třetí pěkně po ruce. Začal jsem přemýšlet, jestli prostě nezmizet. Pokud je to drak... možná bych ho zvládl trošku zranit, ale zabít? Vím o jednom zaklínači, co zabil draka.. prý... je to pověra. Draci ale lidi neloví. Nemají důvod... většinou. Spíš lidi loví je, kvůli pokladům co hromadí. A kdyby ho nějak vesnice naštvala, tak jsem přijel do doutnajícího kráteru.
Jsem po cestě unavený, takže si u pár piv, která jsou překvapivě lepší, než v té díře v Oxenfurtu odpočinu, možná si dám něco k jídlu a potom se vyspím, než se zítra dám do práce. Jak si tam potichu sedím, přemýšlím co by to mohlo být. Nejsem chodící bestiář, i když to o sobě tvrdím. Vzácné, či domněle vyhynuté druhy si většinou nemám důvod pamatovat a tohle je mi záhadou. Musel bych příšeru vidět na vlastní oči, ale žádný drakovitý mi nepřipadá na mysl. Ale nemám důvod nad tím přemýšlet. Chci si odpočinout, možná se trošku připít, ale s rozumem, aby mě ti burani neoškubali když budu spát. Po chvilce jsem se rozhodl nastražit své obohacené smysly, abych trošku začal vyzvídat, jaké drby tady kolují. Jaké je nejoblíbenější téma u piva, když už je tady hromada lidí. Vždycky mě zajímalo, o čem se normální lidé baví. Rolníci, horníci, hospodští... nomrální lidé jsou někdy dost zajímaví, ačkoli se to nezdá. Ale asi bych to nezvládl. Možná nejsem dokonalý zaklínač, ani dokonalý lovec lidí... ale dělám, co umím.
Mimo herně:
Házej na smysly.
1
protože proč ne že
Seděl jsem tam dlouho do noci. Dávno se setmělo a já začínal být ospalý. Akorát čas se zeptat hostiského na pokoj, pokud nějaký mají, když už mi má být k dispozici. Nechci spát ve stáji, nebo někde venku.
Nešlo ale přehlédnou, když do hostince vstoupil další zaklínač. Nikdo to nepřehlédne, pokud není slepý samozřejmě. A dokonce zamířil ke mě. Na druhou stranu to možná budu mít na koho hodit. Zatím mi to připadá, jako sebevražda. Po chvilce jsem se obtěžoval mu věnovat pozornost. "Třeba to jen nikdo nestihl stáhnout?" Stejně tak, co ho vede k tomu, že zakázku beru? Je jeden z těch, co bere všechno, co se mu postaví do cesty? "Dám ti hádanku... co je bílé, jako sníh, vraždí dobytek, napadá lidi, a je větší než tahle celá hospoda." Protože mě už dávno došly nápady, co by to mohlo být.