od Bandele Jefi » 29 lis 2016, 10:24
Souhlas s Perunovým nápadem projevila dosti neurčitým pokrčením ramen, objevené vlasy už si ovšem vysloužily více pozornosti - alespoň natáhla krk jako želva, aby si je mohla pořádně prohlédnout. "Hmm, hmm," prohlásila svým detektivním hlasem, promnula si bradu a zhoupla se na patách. Jednoduše řečeno, tvářila se jako velký myslitel, ačkoli vlastně jenom matně tušila, koho tím označením "dáma" Perun myslel. "Já jsem si jistá, že si nás nějaká další nápověda najde sama," zazubila se tak široce, až by se jeden bál o její koutky, a otočila se k mýtině zády. "Každopádně je to aspoň zábava, ne?"
Nedalo se říct, že by Bandele neuvažovala nad tím, jestlipak ji náhodou někdo nezabásne jen za to, že se k činu přimotala, stejně jako potichu kritizovala zbohatlické synáčky, co peníze nudily natolik, že je to hnalo k okukování zločinů. Ona na to koneckonců měla právo, moc jiných věcí na práci neměla, ale blonďáček? Ten si přece zrovna teď mohl nacpávat břicho - Bandele jednoduše vůbec nerozuměla jeho motivům. Podezírala ho z lecčeho, jen z té vraždy ne - zas takový intelekt mu nepřipisovala.
Ovšem u zrzavé ženštiny ho očekávat dovedla, nebylo tedy divu, že si ji zpoza Perunových zad měřila dost výmluvně. Zvláště její kštici, pochopitelně. "Vykuchanýho nahatýho chlapa bych si pamatovala i já," broukla dost hrubým hlasem a povytáhla na zrzku obočí - bylo by přeci jen fajn, kdyby jí to mohli přišít. Pak by přeci nikdo nepodezíral ji, ne? "Anebo ho umlátí pánví," dořekla s úšklebkem, ačkoli jí bylo celkem jedno, jestli tam blonďák vrazí nebo ne. Nebyla přece jeho matka.