od Reginald » 20 kvě 2018, 20:34
Cyrriel
A slečinka se červenala dále, kdoví, jak by tomu bylo, kdyby Cyrrimu zpod klobouku vykoukla jeho špičatá ušiska. „Snad po lady Brieanne taky netoužíte?“ zadívala se na mladíka vyčítavě a byla by ho praštila vějířkem, kdyby ho zrovna držela v ruce. „To byste se musel postavit do hodně dlouhé fronty, mladý pane, ale ona by to stejně neocenila.“ Rozhodla se mladá dáma lady Brieannu maličko pomluvit. Víc by se neodvážila, lady byla ve vymýšlení odplat neskutečně vynalézavá. „Temperamentního? Ten kůň je ďábel sám.“ ušklíbla se. Na její vkus se hezounek o lady nějak moc zajímal. „Peníze vyhraje. A slyšela jsem mladého pana du Maase tvrdit, že mu lady slíbila soukromou večeři.“ To už se slečinka začala pošklebovat opravdu hodně. Kdyby jí mohl číst myšlenky, pravděpodobně by se dozvěděl něco takového: Kráva, nacpe jim všem výstřih až pod nos, a oni jí do něj začnou slintat jak na povel. „Je támhle, u toho koně.“ mávla pak nespokojeně rukou směrem, kde se nacházela lady, její kůň, podkoní a Leto.
Leto
Lady Brieanna nebyla naivní husa. Popravdě byla všechno možné, jen ne naivní. „Brieanna de Broch, dcera barona de Broch, otcovo velmi cenné zboží k manželskému smlouvání.“ Oplatila Letovi jeho vyčerpávající odpověď, aniž by v tom byla kapka ironie. Neudělala způsobné pukrle, spíš si ho prohlédla zkoumavým a odhadujícím pohledem od hlavy až po paty. Když se rozmluvil, vystoupala pohledem nejdřív k jeho ústům a pak i očím, do kterých se bez zaváhání zadívala. Vážně se tomu koni hodně podobala, podle té vzpurnosti v očích, kterou s ním měla společnou, bylo asi hodně těžké ji zkrotit, pokud se to vůbec někdy někomu povedlo. „Ptejte se,“ povolila mu otázku, samozřejmě by se tak asi nestalo, kdyby nenabízel něco obratem. Jeho otázka u ní vyvolala jen malou reakci, jedno její perfektně tvarované obočí se vyklenulo výš na čelo, rty se zvlnily do letmého pousmání. „Otci se ztratila ta jeho herka? To je ale nemilé,“ odfrkla si, teď už byla v jejích slovech ironie jasně patrná. Znovu si Leta prohlédla od hlavy až po paty a kousla se do rtu. „Možná jsem něco viděla,“ pokrčila rameny, zatímco Leta pozorovala pohledem šelmy na lovu. „Ale řekněme, že má informace by mohla být odměnou za to, že na mém koni zvítězíte v závodě jako můj šampion.“ Věnovala mu široký úsměv někoho, kdo se svých cílů jen tak nevzdává a umí příležitost chytit za pačesy. „Nejdřív si ho ale budete muset zkrotit.“ Ohlédla se do ohrady a pak se znovu zadívala na Leta. „Kromě toho, že vám prozradím, co jsem viděla, je odměnou za závod ještě nemalý obnos peněz a večeře se mnou.“ Pokrčila rameny a zadívala se na Leta, co on na to. V tu chvíli už se k nim blížil Cyrri, ale ona si ho zatím nevšímala.
Arleight + Elaine
Tom s pobavením přeskakoval pohledem z jednoho na druhého, jak se dohadovali, zda má cuc na špejli vliv na milostné preference člověka, a při chůzi si několikrát poskočil. „Stejky budou dneska taky, pan baron má rád stejky.“ pokýval hlavou. Pan baron byl pořádný chlap, o tom nemohlo být pochyb. Jeho veselí ale přerušilo cosi, co by se dalo nazvat začervenáním. Tom si v duchu zanadával sám na sebe, že nedokázal udržet tajemství, ale zase si říkal, že ti dva ho určitě nikomu neprozradí. Až poznají jeho Agní, určitě si ji zamilují a neřeknou nic, co by jí mohlo ublížit. „Já bych si teda na Agneis vsadil. Vždycky na ni sázím, i když jede na jiném koni. Pan baron taky, on mi toho totiž o koních hodně řekl a vyzná se v nich. Tak sázím na ty samé, co on.“ Pochlubil se jim prcek hrdě. To už ale měli na dohled ten stan a za chvilku byli u Agneis.
Elaine toho neviděla ve stanu o moc víc než Tom nebo Arleight, mužské oblečení přehozené přes lavici, opodál šaty v barvě temně modré oblohy zdobené drobnými perličkami, pár truhel, jinak nic zvláštního. Agneis se uculila na Toma, který se hned vyhoupl na stůl u lavice a spokojeně žužlal sladkou lahůdku. Její úsměv však brzy zmizel, když se Arleight optal, jak se těší do sedla a hned na to poznamenal, že se Jacqueline ztratila. Lady s copem ustala ve svém zavazování, takže se jí šňůrky košile mírně povolily, ale zdálo se, že je jí to jedno. „Jak víte...?“ zeptala se nejdříve zmateně, ale jeden pohled na provinile se červenajícího Toma jí jako odpověď stačil. Teď ale neměla čas se tím zabývat, pokud byla klisna pryč, znamenalo to potíže. „Otec to ví?“ Vypadlo z ní, zatímco bylo poznat, že v hlavince se jí rozeběhla všechna kolečka na plné obrátky. „Těžko, to bych to už věděla, zuřil by tak, že by o tom věděli na míle daleko...“ poznamenala spíš pro sebe, zatímco začala přecházet sem a tam po stanu. Při Elainině otázce jí utekl pobavený úšklebek, ač jí do smíchu nebylo. „Jak usilovně? Toho koně musíme najít, Tome, skoč mi pro věci.“ Odeslala kluka okamžitě, ten na ni jen mrkl, a pak pelášil pryč. Agneis vypadala opravdu znepokojeně. „Vy jste ta čarodějka, co ji zná matka, že? Viděla jsem vás na tribuně,“ zadívala se na Elaine a pak přesunula pohled k Arleightovi. „Co se vám stalo?“ kývla k pásce přes oko. Měli trochu času, než se Tom vrátí, ideální doba na otázky a nezávaznou konverzaci...