od Zenn » 11 črc 2018, 15:49
Angus a Drema
Amarene se s odchodem Quit zase celá rozzářila, což na její vrásčité tváři vypadalo vskutku roztomile. Nicméně stihla ještě vrhnout pár starostlivých pohledů za nastydlou jižankou, přičemž Inně kladla na srdce, ať té chudince v pokoji pořádně zatopí, nahřeje jí cihly a zásobí teplým čajem. Pak se ale už plně věnovala dvojici, co se rozhodla zůstat s ní. Angusovi, který na ni dokonce mluvil, především.
"Ale samozřejmě, přece nebudu nutit umělce hrát na nástroj, který by se mu snad jakkoliv nezamlouval," usmívala, našla si svou hůlku a začala se šourat kupředu, takovým tím klasickým stařeckým tempem, takže je to možná stálo trošku nervů, ale nakonec nešli nikam daleko. Vlastně jen do další vedlejší místnosti. "To je naše skromná sbírka," prozradila a pak je vpustila do velké místnosti, která byla od podlahy ke stropu zaplněná hudebními nástroji. Byly jich plné police i vitríny. Od malých píšťaliček, po dvě překrásné harfy,... A nikde ani smítko prachu. Pravděpodobně se to tu uklízelo každý den, aby výstavka neztratila na svém lesku. Kdyby to všechno prodali, dost možná by pak mohli opravit celý dům. Ale některé věci mají pro jejich majitele hodnotu, co se nedá vystihnout čísly a tohle byl asi ten případ. "Ach, kdepak jsou ty časy, kdy jsem na ně mohla hrát. Teď už na to nemám dostatečně čilé prsty. Ani to pletení mi nejde," zasmála se, zatímco něžně pohladila pár strun na jedné z harf a ručkou, ve které svírala svou hůl Anguse popohnala k místům, kde byly ty jeho loutny. "Jen si vyberte mladý muži," vyzvala jej a rozhodně bylo z čeho vybírat. "A vy na něco hrajete Dremo?" Stočila se zvědavě za copatou lovkyní. Bylo jasné že i ona má svolení po čemkoliv sáhnout a předvést se.
Quit, Vivi a Regie
Inna trojici zavedla již známou cestou zpět do křídla, kde se prve koupali. Umývárnu ovšem tentokráte minuli a místo toho se jim otevřely jiné dveře a každé vedly do útulného pokojíku. No. Spíše pokoje, kam by si sebou mohli vzít i povoz tažený párem koní. Těžké závěsy a postele s nebesy jako by tu byli samozřejmostí. Jen nutno podotknout, že tu bylo trochu více prachu, než v ostatních částech domu. Prostě bylo znát, že se tu pro nečekanou návštěvu uklízeli narychlo.
Když na to však došlo, zatvářila se služebná mírně bezradně. "Pánové si přejí se slečnou sdílet pokoj?" Zeptala se rozpačitě. Ve vší počestnosti, aby bylo jasno. Ale to morální dilema tu bylo. Každopádně vzhledem k tomu, že v pokojích byla i křesílka a celkově byly plně vybaveny, nebyl problém, aby si ustlali nějak kolem. Šlo o to, jestli jim má nanosit peřiny, nebo si s tím nemusí dělat starosti...
Ať už tak nebo tak, jen co bylo vše vyřízené, se na ně na všechny příjemně usmála. "Když budete něco potřebovat, stačí zatahat za tu stuhu u postele. Mám nad postelí zvonečky, takže budu vědět kdy a kam," informovala své dnešní ovečky a poté co Vivi dopřála všechen ten luxus, který měla nařízený, se vytratila tak tiše, jak to umí jen špičkové služebnictvo. Ponechávajíc jim soukromí a klid na cokoliv, co chtěli dělat.
PS. nemrkejte na mne