A protože po cestě nebyly žádné markantnější překážky či úkoly, dostaly se do první vesnice celkem brzy. Zde bylo očividně veselo, protože se slavila nějaká svatba, nebo to byla nějaká osada kočovníků? Těžko říct, to byl spíše nezajímavý fakt, který mohl a nemusel být brán v potaz. Zde měl na ně údalně někdo čekat. Někdo, ale kdo? Kdyby měli na vybranou ze zdejší populace, pravděpodobně by si ani nevybraly, protože všichni vypadali pochybně, měli ale štěstí, protože se k nim přihlásil někdo sám a ten někdo byl právě již jmenovaný Bertram, vysoký mládenec mladšího věku s tmavší pletí a dlouhými vlasy, které pojímaly jedinou barvu a tou byla havranní čerň.
"Jů, vy máte tu obrchótku? Teda, vy tomu říkáte asi truhlice, nebo nějak tak. Já jsem Bertramónik, ale všichni mi číkají Bertram nebo Berty, budiž tak tedy i u vás jasný?" vykukl na ně zpoza jednoho vozu a udělal ukázkovou popklonu, protože před ním stály dámy a on si byl tohoto faktu samo sebou vědom.
"Ták co, už jste to otevřeli?" optal se jich a vzal si truhličku od malé druidky, aby se na ní trochu podíval. Začal jí zkoumat úplně ze všech stran, ale nic zajímavého nenašel, takže ji patrně neotevřeli.
"Hmm, to je jedno, já vás mám dovést do Oxenfurtu, protože veverky prej nejsou úplně příjemná záležitost," pověděl a při tom slově střihl pohledem po elfce a zářivě se na ní usmál, aby se neměla čeho bát. Přece jí rozumí ne? Přece to pro ní musí být strašně těžké a on s ní soucítil.
"Tak pojďte, mám tu pro vás vůz a vidím, že máte koně, tak nebude třeba si žádné půjčovat, to je fajn," poznamenal všímavě a pokynul jim, ať mu podají uzdu, aby mohl zapřáhnout ty zvířata do povozu. Sice netušil, jak jen tak nenápadně projedou lesem s těma šatama, ale bohužel neměl po ruce žádnou sestru nebo sestřenici, kterou by dokopak k tomu milostpaní převléci.
" Zatímco to tady budu připravovat, můžete se kouknout kolem, je to tu celkem sranda," pobídl dívky a poukázal tak na ohniště s horlivě se hádajícími lidmi okolo. Jak se zdálo, pravděpodobně byl poblíž nějaký bard, protože byla všude kolem řeč jen o nějakém příběhu o statečných duších ve válce a o Falce, velké prakrálovně elfů. Asi si to někteří trochu zkomolily, ale dívky mohlo spíše zajímat, od koho že takové povídačky mají. Mohou se po bardovi porozhlédnout, než se vydají na cestu, nebo si vybrat jinou zábavu z všemožných variací od stánku s uměním až po akrobatské kousky na okraji tábora.
Mimo herně:Příští příspěvek v Pátek večer. Budu psát zase až takhle pozdě, abyste měli čas celý den odpovědět. Jinak všimnutí je v cajku, Elvírko.