Tribuna
Elaine + Ninette + jeden šarmantní rytíř :|
Ninette na tribuně dlouho nezůstala „sama“ a věnovala své neteři nefalšovaný vřelý úsměv. Elaine samozřejmě během chvíle přistála v ruce sklenka vynikajícího vína z rodinných vinic a také židle s polštářkem hned vedle hraběnčina křesla, aby se Elaine mohla pohodlně usadit. Že dvorní dámy nezačaly remcat, to jim hraběnka připsala jako bezvýznamné plus, než se k nim po Elainině otázce otočila. „Myslím, že jste mne nudily dost dlouho, zmizte.“ Utrousila k nim bez náznaku přívětivosti, i když jí na rtech hrál lehký úsměv. Společenský. Teprve až když si s rudnoucími obličejíky milé dámy daly odchod kamsi do útrob trhů, Ninette se otočila ke své neteři s pobaveným výrazem ve tváři. „Má drahá, tvůj strýc by je všechny do jednoho rozcupoval na kousky. Ještě štěstí, že už jsem dávno vdaná, protože z tohohle bych si vybírat nechtěla.“ Ušklíbla se a pohlédla na probíhající souboj zaklínače s hrabětem. „Tenhle ale vypadá docela zajímavě, doufám, že mu tvůj doprovod neupraví zevnějšek ještě víc, než už se to povedlo někomu před ním. Pozvala jsem ho na dnešní večeři.“ Ninette přišel docela sympatický a i proti zaklínači se statečně držel, jen ji trápilo, že z toho stejně nejspíš nic nebude. Byl to hrabě, svatbou s Beatrice by nezískal kromě dalších pozemků a zaběhlého vinařství nic, co by ho mohlo motivovat k tomu, aby si ji vzal i s tím problémem, který před okolím tak pečlivě tutlali. To sir Nicholas měl velkou motivaci, kromě té, že by získal půvabnou a chytrou ženu - toužil po šlechtickém titulu, který mu scházel k naprosté dokonalosti, a Ninette si byla jistá, že by ten drobný nedostatek jejich dcery přehlédl. No a pak tu byl Rupert... „Sir Aclassi, paní hraběnko.“ Ohlásil Albert příchod toho hříšníka, který musel být vyveden z kolbiště po svém zcela neférovém jednání. Ninette se zatvářila přísně, když před ně sir předstoupil a poklekl na jedno koleno, aby si pak ukradl hraběnčinu ruku a políbil ji. „Můj drahý Ruperte...“ povzdechla si Ninette a káravě se na muže před sebou zadívala. Ten povstal a přiložil si ruku, stále ještě v rukavici, na srdce. „Ninette, odpusť mi mé neurvalé chování.“ Zaprosil a pousmál se na hraběnku, která už několika gesty dala najevo sloužícím, že mají siru Aclassimu obstarat židli a sklenku s vínem. Drahý syn její nejdražší přítelkyně byl sice chorobně cholerický a občas výbušný, ale jinak to byl příjemný společník a vynikající šermíř. Tak trochu jí připomínal jejího muže v době, kdy si ho brala. „Nemáš se za co omlouvat, Ruperte, kdybys to neudělal ty, musela bych to udělat já a to by se k dámě mého věku a postavení nehodilo,“ odmávla celou aféru s Nicholasem, jehož účast na večerní hostině stále ještě zvažovala. „Mimochodem, má neteř Elaine,“ poukázala na světlovlásku vedle sebe a koutkem oka pohlédla na ty dva v aréně, než se pousmála jako kočka, co právě slízla smetanu. „Je u nás na návštěvě a jsem si jistá, že by ocenila, kdybys jí, než odjede, ukázal vaše cizokrajné sbírky.“ I když hraběnku lákala vyhlídka na to, že si Beatrice vezme Ruperta za muže, za současné situace od toho spíš opouštěla. Toho chlapce měla ráda, i Beatrice ho měla ráda, a snad právě proto by mu ani jedna nepřála, aby se musel vypořádávat s tím problémem, který by mu naservírovaly jako hotovou věc. A že si Ninette byla jistá, že kdyby chtěla, Rupert by si Beatrice vzal, aby ji ušetřil ostudy. „Elaine, Rupert umí půvabně hrát na loutnu, škoda, že ji nemá zrovna po ruce. Ale...“ naoko se zamyslela nad něčím, co ji napadlo už před drahnou chvílí. „Co kdybys přišel na dnešní večeři a oblažil nás svou hrou?“ Mazaná tetička, jen co je pravda. A sir Aclassi ochotně padl do nachystaných sítí. „Velice rád, Ninette, myslím, že mám ve svém repertoáru velmi příhodnou baladu pro podobné příležitosti.“
Trhy
Dorian + Rokytka + tři NPC bosorky
Trojice dvorních dam po tom nehezkém vyhazovu z hraběnčiny přízně za doprovodu pomlouvačných řečí vplula mezi stánky, kde už byly samý smích a špitání, zatímco zvědavě ohlížely ofírské šátky a sem tam sezobly něco z místních pochutin. Samozřejmě, že došly až k soutěžím s vínem, kde postával Dorian s Rokytkou, a protože Rokytka se chystala zřejmě soutěžit a Dorian byl pohledný mužský, dál už se nešlo. Ta se zrzavými vlasy navrch pozorovala Doriana s opravdovým zájmem. „A vy soutěžit nebudete? Třeba se mnou ve šlapání hroznů? Nebo byste radši závodil s vajíčkem na lžíci?“ Zabroukala zpěvně a nelenila, aby se svlékla jen do spodničky a korzetu, což druhé dvě trochu šokovalo a pobouřilo, nicméně skočila do kádě s hrozny a vyčkávala, jestli se k ní Dorian nebo ta malá přidají. „Sophie, zbláznila ses? Okamžitě se obleč!“ Sykla na ni tmavovláska a cpala jí do náruče šaty, které po ní zrzka hodila. To světlovláska se jen smála. „Jen ji nech, když je neporazí ona, zkusím to já.“ A takové prohlášení tmavovlasou šokovalo snad ještě víc. „Že se do toho pohrne ona, to ještě pochopím, ale ty?!“ No, očividně svou kamarádku nepoznávala.