QUEST: Hromada zlatých - D

Re: QUEST: Hromada zlatých

Příspěvek od Irviel » 17 kvě 2016, 08:05

Mimo herně:
Pardon za přeskakování, večer asi nebudu moct napsat.

Jen co se černovlasá elfka dostala do davu, přilepila se na ni Myra. Irviel si vzpomněla na chybějící peníze a slíbila si, že si bude dávat větší pozor na vlastní věci, takže teď byla natolik v pozoru, že ani nemohla stihnout vnímat všechnu tu nádheru kolem. Když ji dívčina upozornila na akrobaty, podívala se tím směrem, ale poté se rychle ohlédla a zjistila, že něco není, jak má být. Poblíž dvou dívek, které se s nimi vydaly splnit tento úkol, se najednou objevili dva chlapi a vůbec nevypadalo, že mají dobré úmysly. Irviel drcla do druidky a rychlou gestikulací naznačila, že se musí schovat. Obešla jeden z domů tak, aby byla na straně, kde se nevyskytovalo tolik lidí a pak vykoukla. Okamžitě si připravila luk a šíp. "Střílet noha," špitla na vysvětlenou. Teď možná mohla střílet relativně ze zálohy, ale příští střela už asi nebude jen tak. Střílet na končetiny jí přišlo nejlepší, protože zraněný člověk není tak pohyblivý a to jí dává mnohem větší šance, když je nepřátel více. Taky byla šance, že mine a šíp se zarazí do tenké nožky Elviry, neboť ten chlap, na kterého mířila, stál velmi blízko. Musela zkusit své štěstí. Taky doufala, že až půjde od tuhého, Myri nevezme nohy na ramena a bude alespoň házet kameny... nebo něco.

Hod na střelbu z luku (2)
Irviel hodil/a 2d6 a součet kostek je 5:
2, 3

Edit: +Hod na inteligenci
Irviel hodil/a 1d6 a součet kostek je 2:
2
Obrázek

Irviel aep Savinne

Lukostřelkyně a šípařka
Bývalá Veverka, teď prostě rebelka
~"Yeááá!"~

Kostkový poker | Elder speech

Příspěvek od Myrailla » 17 kvě 2016, 14:42

Kdyby Myri tušila, že si ji Irviel drží na očích kvůli těm ztraceným penězům, asi by se jí to pěkně..., ále, co je to za nesmysly, absolutně by se jí to nedotklo. A protože se obrnila obvyklou hradbou ignorace a v současné chvíli se soustředila jen na akrobaty a mmm, co to tu tak pěkně voní? Tak jí to bylo beztak úplně fuk.
Taky proto to byla elfka, kdo si všiml podezřelého dění u zbytku skupinky a ona také strhla Myru do zákrytu. Druidka se po ní nejdřív dotčeně otočila a už už chtěla protestovat, když si všimla, že nějací chlapi se zřejmě pokoušejí..., unést Visiu a Elviru? Málem se plácla do čela, tohle jí přišlo jako pěkně pitomý nápad - zvlášť potom, co po ní Elvira posledně bez nějakých větších obtíží mrskla paralýzu. Kdyby to bylo na ní, asi by zůstala schovaná a dobře se bavila, ale Irviel nechtěla ponechávat osud jejich kolegyň náhodě, tak tedy budiž.
"Co se mě týče, klidně jim střílej na hlavu," doporučila elfce a sama se rozhlédla kolem. Pátrala po..., ááno, tamhle se válel nějaký pěkný klacek. Jako obstojná bojová hůl nejspíš neposlouží, vypadalo to na dost chabou zbraň, ale lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše a tak dále. A jak se k nim blížili chlápci, kteří je měli nejspíš taky unést - a Irviel po nich pravděpodobně mezitím střílela šípy - Myri se ve svém úkrytu skrčila a požádala anonymní božstva aspoň o docela maličké požehnání. Načež se zvedla a pokusila se sejmout aspoň jednoho ze záporáků dřív, než tou samou holí sejme sama sebe. O vlastní iniciativě záporáků ani nemluvě.

Mimo herně:
Požehnání (na bodíky k boji)
Myrailla hodil/a 4d6 a součet kostek je 17:
6, 3, 2, 6

Kamikadze s klackem (+1)
Myrailla hodil/a 2d6 a součet kostek je 7:
3, 4

Inteligence
Myrailla hodil/a 1d6 a součet kostek je 5:
5

Příspěvek od Visia Englert » 17 kvě 2016, 20:14

Mladíkova poznámka o jejím koni na grilu jí dokázala docela vytočit. To se ale dalo nějakým způsobem akceptovat, narozdíl od událostí v následující minutě. Drzost toho kluka byla neakceptovatelná v okamžiku, kdy se ukázalo, že je vlastně kumpánem těch dvou a hodlá je unést.
Já říkala, že se tu nemáme zdržovat. Zavrčela si pro sebe Visia v hlavě, ale bylo pozdě, protože truhlička jí momentálně mizela z dosahu. Elvíra si očividně neuvědomovala vážnost situace, protože se jen začala smát a ostatní dívky Vis zahlédla jen letmo skryté za domem.
"Také si myslím, že se nějak domluvíme," pronesla výhružně k mužům nedbaje na to, že se k nim přidal už i Bertram. Momentálně byla docela bezbranná, oproti přesile, takže musela doufat, že Myri s Irviel situaci nějak vyřeší, protože ona sama nic moc nezmohla a fiflenka se taky angažovat nehodlala, radši by jim dobrovolně padla do rukou.

Příspěvek od Arleight Primm » 18 kvě 2016, 20:30

Zajaté dívky se poznenáhlu ocitly v nepříjemné situaci. Byly obě svázané a ostatní bouřící se lidé už už hledali Myri a Irviel. Ať už bylo v té truhličce cokoli, mohli o tom jen vésti podivené myšlenky. Kdo by se pral o takovou maličkou truhličku? A co v ní vlastně bylo? No, každopádně teď se jí zmocnil Bertram a dívky měly co dělat, aby se pobouřených chlapů zbavily.
Irviel, ač se snažila jak jen chtěla, bohužel ve svém osvobozování neuspěla a tak se musela později spojit s Myri, se kterou s malou pomocí od bohů, co si Myri naklonila na svou stranu, zvládla osvobodit obě čarodějky. Ovšem truhlička a Bertram utíkali jiným směrem a byl ten tam. Tohle byla asi práce čarodějek, které se nyní mohly dohodnout na spolupráci a pokusit společnými magickými silami provést Vyhledání, což bylo asi mnohem jednodušší, než se uhánět za ním.
Pokud se ale nehodlaly angažovat v magickém smyslu, nikdo neupíral pozbyvším osobám hledání takřka z fleku. Bertram vlastně mohl utéct kamkoli, ale mohly se vydat všechny jeho směrem.

Mimo herně:
Pokud si budete házet na Vyhledání společnými silami, počítají se kostky obou čarodějek a sčítají se v celek který určí, zda se kouzlo podařilo.

Příští post možná příští úterý, možná ve středu ;)
Obrázek
You know Irvi i adore ya - *Blub*
Na krku mu visí amulet ukrytí - nepoznáte že přechovává magickou moc.

Obrázek

Příspěvek od Elvira de Vrie(s) » 20 kvě 2016, 05:31

Byla jsem zklamaná. A to hodně. Vždyť to zajetí za nic nestálo. To nebyli ani lapkové, ale troubové, když je dokázaly zahnat dvě holky bez pořádných zbraní. Ačkoliv jsem si myslela, že by v truhličce mohlo být něco zajímavého, tato událost mne přesvědčila o opaku. Kdyby v ní něco pořádného bylo, tak by si ten únosce nenajal takové budižkničemy. Byla jsem přesvědčená o tom, že nejednali z vlastní iniciativy. Na to ti lupiči byli moc hloupí. Kdybych někoho měla přepadnout já, tak využiju terén, nadělám zmatek a hlavně, provedu to beze svědků a ne ve vesnici plné lidí.
"Můžu pomoct," nadhodila jsem trošku líně. Ne že bych stála o doručení té hloupé truhličky, ale zlobila jsem se na ty zloděje za to zpackané zajetí. Vůbec jsem si to neužila.
"Možná bych je mohla najít, ale nezvládnu to sama. Nebojte se, není v tom nic magického, ehm, trošku jsem si odkašlala, protože čarodějky se tu upalují, ale zase... co jsem asi měla dělat? Sama to nezvládnu, až zas tak silná nejsem.

Mimo herně:
Vyhledání
Elvira de Vrie(s) hodil/a 3d6 a součet kostek je 16:
4, 6, 6
Minimálně do prázdnin snížená aktivita. Do volné hry nebudu moc vstupovat. Děkuji.
Na questy se ovšem těším.

Příspěvek od Visia Englert » 22 kvě 2016, 11:56

Následující události byly více než překvapivé. Zatímco elfce se příliš nedařilo, malá druidka rozehnala celou skupinu víceméně jen pomocí klacku. Což bylo fajn, protože se Vis - i ta druhá - dostala ze zajetí (které sice připomínalo spíš amatérský pokus, ale to neměnilo nic na tom, že se jim to mohlo vymstít). Zároveň jim ale zmizel Bertram a co bylo horší, zmizela s ním i truhlička. To bylo něco, co se čarodějky dost dotklo, protože byla zvyklá dotáhnout všechny své činnosti do konce.
Otočila se ke svým zachránkyním a usmála se. "Díky za pomoc." Řekla a došla k názoru, že teď je čas na to, aby trochu přispěla ona. Než se ale na cokoliv zmohla, dala se do hovoru Elvíra a překvapivě chtěla pomoct. Visia se podivila, jak by tahle holka asi chtěla pomoct, nebo spíš, co by zrovna ona mohla udělat, ale po další větě jí došlo, že to asi bude čarodějka. Tím ani nebyla moc překvapená, ostatně většina čarodějek byly přesně takhle namyšlené. Jen Elvíra na ní působila poněkud naivně a hloupě.
"Jistě, nic magického," pronesla jízlivě a přiblížila se ke své čarodějné kolegyni, "dovol mi ti trochu zaasistovat." Vyhledání bylo kouzlo, které by Visia sama nezvládla, ale ve dvou by nemělo být zase tak složité. Takže měly slušné šance, na rozdíl od možnosti hnát se za nimi na vlastní pěst, kdy by ho ani jedna z výpravy pravděpodobně nenašla.

Mimo herně:
Vyhlédání (Magie 3)
Visia Englert hodil/a 3d6 a součet kostek je 10:
5, 3, 2

Příspěvek od Irviel » 24 kvě 2016, 07:58

Irviel si připadala, jako kdyby nad ní visel velký černý mrak, který jí pršel smůlu na ruce. Naštěstí ji to však nemuselo tolik mrzet, vzhledem k tomu, že Myri dala zajatcům co proto klackem. V duchu si však stejně zanadávala za to, že raději měla mířit na toho Betrama, neboť zmizel i s jejich cennou zásilkou. Co v ní asi mohlo být? Vzácné spisy, či drahokam? Starý rodinný klenot? Co mohlo mít takovou cenu, že je kvůli tomu přepadla organizovaná skupinka? Bylo to snad něco tajného?

Ať to bylo jakkoliv, Irviel se prostě přikradla zpátky k ostatním a byla zvědavá, co teď asi budou dělat. Sama by se nejraději rozeběhla po stopě, ale ta vyfintěná přišla z jiným návrhem. Elfka zprvu nerozuměla, co se snaží naznačit, ale když poté viděla, jak spolu s Visiou vyvolávají kouzlo, bylo to dostatečně výmluvné. Irviel z magie měla celkem respekt a rozhodně by za ni nikoho neupalovala. Potažmo, bylo jí vcelku jedno, jestli byl mrtvý Dh'oine čaroděj, nebo ne. A čarodějky, které měla s sebou rozhodně potřebovala zrovna nechat naživu.

A tak čekala na výsledek, aby se mohla rozeběhnout tím správným směrem. Slíbila si, že pokud nebudou mít zajatci, tak příště bude mířit rovnou na srdce. Stejně se jí ten...Bertramónik.. ani trochu nelíbil.
Obrázek

Irviel aep Savinne

Lukostřelkyně a šípařka
Bývalá Veverka, teď prostě rebelka
~"Yeááá!"~

Kostkový poker | Elder speech

Příspěvek od Myrailla » 25 kvě 2016, 12:57

Bylo to až k neuvěření, ale mocná síla klacku skutečně zabrala a Myri dala těm dvěma zlosynům na řiť. Přitom zvládla pomlátit i pár náhodných kolemjdoucích a dvakrát v zápalu boje praštila i sebe, ale konečný výsledek je to, co se počítá, no ne? A co si budeme nalhávat, bez pomoci bezejmenných božstev by to taky jen tak neprošlo.
"Koukám, že jsem si zase vybrala blbý povolání; měla jsem se stát zaklínačem," nadhodila druidka vesele, jakmile už si nehrála na zuřivého berserka, a dala se do osvobozování dvou spoutaných kolegyň, v čemž jí Irviel pravděpodobně pomohla. A protože všichni vypadali, že jsou v pořádku, ustoupila maličko stranou a přenechala pátrání po truhličce jiným. Nějaká kouzla, zcela upřímně, byla Myri srdečně ukradená, protože kdyby došlo na lámání chleba, ji by do toho ohně dost možná hodili taky. Někteří lidé zrovna dvakrát nerozlišovali mezi čarodějkou a druidkou, protože někteří lidé byli prostě pitomí.
"Tak co? Našli, moji rádcové, našli?" zajímala se aktivně, protože trpělivost nikdy nebyla její silnou stránkou. "Už bych jim docela ráda zabavila tu truhličku, i kdyby v ní bylo jen pár shnilých brambor - čistě pro princip. A taky by mi nevadilo jim znova nakopat zadek, protože na můj vkus zdrhli až podezřele brzo."
A byla to pravda, protože ani s pomocí bohů nebyla mocná síla klacku až tak mocná...

Příspěvek od Arleight Primm » 29 kvě 2016, 12:33

No, bylo zkrátka absolutně neuvěřitelné, že Myri zvládla něco takového, jako přetáhnout všechny klackem. Teda samo sebou, v tom bojovém hledisku, druhé bychom snad ani nezjišťovali. Každopádně se blýskla společně s Irviel, které dohromady zvládly dívky vysvobodit. Ale to už byla dávno historie. Nyní se prý měly blýsknout čarodějky, které po nálezu princeznina střevíčku.. Tedy spíše Bertramovy boty, mohly provést vyhledávací kouzlo a když spojily své síly, opravdu je kouzlo zadařilo. Proto je také mohlo dovést k Bertramovi a jeho jeskyní skrýši v lese. Teda, ne že by se jednalo o něco víc než ohniště uvnitř kulochu, který možná někdy patřil medvědovi.
"Cože, jak jste mě našly?! Zpropadené děvky," zaklel ustrašeně a loupl pohledem po truhličce a potom po dívkách. On ten teplý kejklíř asi nebyl úplně nejlepší nápad. Každopádně, jakmile se objevila v jeskyni nějaká jiná duše, než teplý Bertramónik, začala jakási dívka přes roušku vydávat zvuky. Mohly si všimnout svázaného stínu v rohu jeskyně. Ne, že by s ní teplouš něco dělal, ale tak kdo ví, co jsou jeho kumpání zač, že ano?
"Zmlkni ty zlodějko jedna špinavá!" okřikl ji Bestram, ale to asi nestačilo, protože se ta kulička kývala a ostentativně na sebe strhovala pozornost.
Bertram byl v tuto chvíli v úzkých už tak jako tak a rozhodl se jim truhličku vydat, aby mu nic neudělaly. Ale nikdo nemohl vědět, co se dívky rozhodnou mu udělat, vlastně teď mohly zabít, omráčit, zneužít, použít. Vlastně cokoli, co chtěly, Berty byl jejich. A pokud se rozhodly osvobodit dívku, mohly se dozvědět, že to je jakási trpaslice. Předpokládejme tedy, že se tak stalo a dívky trpaslici osvobodily a Bertram se sklidil z cesty, aby se Quest moc dlouho neprotahoval.
"Čéče, děučíce, já som myslevala, že tu už zkejsnu na porád," vydechla si holčina, když už jí vysvobodily z té šlamastyky do které se dostala. Tu si všimla nižší společnice té truhličky, kterou teď třímala jistě některá z dívek.
"DŽJOOVA, poklad! Kam ho vodiváte, holčeny?Já pajedů svama." optala se znova trpaslice. Když dívky pokračovaly v cestě, úplně bez okolků si to s nima začla štrádovat směr Oxenfurt. Berme to tedy tak, že už se dívky úspěšně vydaly na cestu pro dobro neprotahování zbytečností, aby vůbec mohly dojít na místo a nesekly se v nějaké vesničce mimo.

Mimo herně:
Jede se do Oxenfurtu! (konečně!) Tak, příští post očekávám tak do úterního večera(31.5).
Obrázek
You know Irvi i adore ya - *Blub*
Na krku mu visí amulet ukrytí - nepoznáte že přechovává magickou moc.

Obrázek

Příspěvek od Elvira de Vrie(s) » 31 kvě 2016, 06:28

Já nevím, pořád jsem z toho měla divný pocit. To přepadení bylo tak strašně špatně naplánované a ještě hůř provedené (nehledě na to, že tři chlapy zažene jedna holka s klackem), že se mi to celé nezdálo. Buď nás přepadla banda slintajících idiotů, nebo to celé byla nějaká kamufláž.
„Vyslechnu ho,“ suše jsem oznámila svým kolegyním, trpaslice si příliš nevšímaje. Rozhodně jsem se nikoho neptala na svolení a musely by mne fyzicky od Bertrama odtáhnout, abych se svého úmyslu vzdala.
„Rozděláme oheň a rozžhavíme nějaké železo,“ podívala jsem se na holky, byť že jsem se k činu rozhodně neměla. Ono to rozdělávání ohně, shánění dřeva a vhodných mučicích nástrojů, přece není hodné šlechtičny. Na tak nízkou práci jsou tu ty tři cácory.

Mimo herně:
A já se omlouvám za rychle psaný post, ale nic lepšího ode mne momentálně čekat nemůžete :)
Minimálně do prázdnin snížená aktivita. Do volné hry nebudu moc vstupovat. Děkuji.
Na questy se ovšem těším.

PředchozíDalší

Zpět na Archiv