Besnard

Postavu lze v případě zájmu původního hráče obnovit.

Besnard

Příspěvek od Besnard » 19 úno 2019, 20:45

Jméno: Besnard

Rasa: člověk

Povolání: kněz

Věk: kvapem se blíží k již pětadvaceti letem (příliš mnoho na člověka, co v tomto světě zatím ničeho nedosáhl s přihlédnutím taktéž ke všem těm řádícím nemocem)

Vzhled: dle vybraných představitelek něžného pohledu velmi líbivý - dále bych zřejmě zabíhat neměl vzhledem k zastávanému povolání. Nemíval jsem nikterak vyhraněný styl odívání, leč od doby, co mě mé kroky zavedly dál od domova, prakticky nesundávám svůj krátký černý kabát (barvy mých vlasů) s taktéž krátkými rukávy, pod nímž nosím hnědou kazajku (tu zas v barvě mých očí), která mi halí celou délku paží a zahřívá po těle při mých cestách. Některým můžu uvíznout v paměti díky nápadné hnědé pokrývce hlavy, i když upřednostňuji, když lidé spíše docení, co mám v hlavě než na hlavě. Vlasy mi z pod ní rostou, až přerůstají uši. Popis zakončíme u nohou, a poněvadž prosté kalhoty utažené ještě prostším opaskem nemohou snad nikoho zaujmout, o to více se pak potkávám s údivem k mým bosým chodidlům.

Víra: v proroka Lebedu a Dobrou knihu

Schopnosti a dovednosti: VÍRA (3 úroveň - 7 bodů), VŮLE (3 úroveň - 7 bodů), PÉČE O ZVÍŘATA (2 úroveň - 3 body), RÉTORIKA (2 úroveň - 3 body)

Historie a rodina: Původem neznámý - pravděpodobně odklizený levoboček nějakého ze šlechticů. Vychováván na dvoře pána kraje Ranoise při severním břehu Jarugy - bez rodičů, bez lásky, ale mohlo být i mnohem hůře pro někoho mého postavení. O mé malé já se starali služební. Mí původní rodiče mi dali krom vcelku slušné budoucnosti akorát ne zrovna slušivé jméno - Besnard (čteno Benár, ale tím se tady na severu neobtěžuje). Ač kořeny (soudě dle jména) z Nilfgaardu, nikdy jsem se tím jazykem neučil. V klášterní škole já pojal obecnou řeč za vlastní - jako jedno z mála, co jsem odtamtud skutečně přijal. Rozhodně ne víru v Kreveho. I díky toho kolem mne nebyl zrovna široký okruh přátel a já se spíše vždy uzavíral do sebe. Až četba v Dobré knize, zapadlá na sídle pána Ranoise ve mně vzbudila člověka, jakým jsem dnes. Uvěřil jsem a o tom koneckonců víra má být. Nalezená náplň života v učení proroka Lebedy - vzbudila můj podnět k cestování. I kdyby jen do Novigradu kvůli spatření Lebedových ostatků po jeho střetu s oním drakem, ale kdo ví? Nic mě tam nedrželo, ba naopak. Táhnoucí "černí" od jihu rovněž nebudili zrovna jasné vyhlídky. Od té doby jsem na cestě. Chybět mi bude těch pár mých přátel, se kterými jsme vždy společně holdovali pití. Ti věděli, jak mne přenést do úplně jiného rozpoložení. I ty nestálé, přelétavé lásky. Kromě nich mi zbyl akorát zvířecí kamarád Vilibald, docela malá a již stará lasice, jíž se mi podařilo několik let nazpátek soužen samotou ochočit. Ne vždy byli mí kamarádi po ruce, když jsem je potřeboval, navíc jeden za druhým odcházeli - buď z klášterní školy, z vesnice nebo i ze světa - teď přišla řada odejít na mě, a pokud možno vyvarovat se tomu poslednímu.

Talent: Dokázat přežít ve světe se svou tělesnou dispozicí.

Speciální inventář: Dobrá kniha v kapse mého kabátu, nějaký drobný peníz postačující na přespávání v hostincích, poutnická hůl, ochočená lasice (jíž mívám sedět často na rameni, ale před každým cizincem stihne vždy dřív zaběhnout do druhé kapsy, než v které mám Dobrou knihu).

Povaha: Sebereflexe je obtížná, avšak snažím se žít podle Dobré knihy. "Doma" má snaha odkázat někoho na tuto cestu neměla odezvy, proto se budu snažit dál svým přátelským a otevřeným přístupem jinde. Ne vnucováním, ale svými skutky - pomáháním ostatním. Samozřejmě, že někteří se k novým věcem staví nelibě nebo dokonce podrážděně. I v těchto případech se snažím jednat klidně, pokud neusoudím, že je někdy lepší vzít nohy na ramena. Bojuji slovy. Ještě mám v pravdě hodně co dohánět, co se týče odvahy, jestliže se právě prorok Lebeda postavil proti drakovi. Jenomže jak to také dopadlo. Někdy je zkrátka lepší utéci. Třeba když někdo nesdílí můj smysl pro humor. Skromnost a čestnost jsou mé druhé a třetí jméno.

Loajalita: V současnosti bych měl říci zřejmě Nilfgaardu, když už nic jako Aedirn neexistuje. Ani loajalita k panu Ranoisovi a jeho domu už při nových pořádcích nemůže nic znamenat.

Odehrané questy: pražádné
Naposledy upravil Besnard dne 20 úno 2019, 19:47, celkově upraveno 1

Re: Besnard

Příspěvek od Zenn » 22 úno 2019, 12:24

SCHVÁLENO
22.2.2019

Vítej ve hře!

PS. nemrkejte na mne ;)

Zpět na Neaktivní postavy