Hádankový Labyrint

Re: Hádankový Labyrint

Příspěvek od Busaraji -Bu- Ghulam » 04 úno 2022, 15:13

Skupina B (Busaraji, Ahura, Amaris)

3. místnost - druhý pokus

Jakmile jsem vyslovil odpověď, na které jsme se shodli, stalo se přesně to, čeho jsme se obával, ale zároveň trochu tušil, že to nastane. Naše odpověď byla chybná a místnost se rozhodla dát nám to najevo. Žaludek se mi stáhl v očekávání něčeho zlého a při letmém pohledu na ostatní, jsem jim v tváři četl obdobné pocity. Neznal jsem zdroj toho pocitu, ale podezříval jsem místnost samotnou. Naštěstí to bylo asi jen jakési varování a nakonec nám byla jen znovu zopakována hádanka. A pak se za námi zabouchly i dveře, kterými jsme přišli. Zůstali jsme uvězněni.

A změnila se ještě jedna věc, na dveřích se objevily nějaké reliéfy. Někdo by mohl argumentovat, že tu byly celou dobu a až pod vlivem stresu jsme si jich všimli. Jenže, já tu předtím po nějakých incidiích pátral. A nic takového tu nebylo. A teď to bylo tak zřetelné! Pěkně si to tu s námi pohrávalo a přestávalo se mi to líbit. Jenže ať se mi to líbilo nebo ne, místnost nám nedávala jinou možnost, než prozkoumat tyto čerstvé reliéfy a zkusit z nich vymyslet správnou odpověď.

Hledáme správnou odpověď | +
Obcházel jsem jednotlivé dveře a prohlížel si jednotlivé symboly, snažil jsem se přijít na to, co by měly znamenat a jak by nám to mohlo pomoci. Někde to šlo, jinde jsem si nebyl jistý ani tím, co představují. { Oko. To už víme, že správná odpověď není. Mrak, hrnek, svíčka, slunce, tady žádné souvislosti s tou hádánkou nevidím. Co vy? } Zavrhl jsem postupně několik znaků, které jsem - snad správně - rozpoznal a začal uvažovat nad těmi zbývajícími. { Ruční zrcádko? Asi by mi do kontextu té hádanky zapadalo víc nějaké nástěnné. To samé voda, asi bych čekal víc než jednu kapku. Okno? Okno, které není oknem, asi okno nebude. A ten zbytek, absolutně netuším, co by to mělo znamenat. } Rozhodil jsem rukama a koukl po ostatních.

{ Říkám to na rovinu, moudrý z toho nejsem a logika mi tu selhává. Za sebe bych zkusil to ‘zrcadlo’, nad tím jsem váhal už v začátku. }

Počkal jsem, jak se k tomu postaví ostatní a pokud jsme se shodli, vzal jsem na sebe tíhu rozhodnutí a zcela zřetelně vyřkl náš druhý pokus o správnou odpověď:

{ Zrcadlo. }
Busaraji "Bu" Ghulam
Buovi NPC společníci | +
Abdi - Busarajův asistent a učedník (#008080)
Fari - Lovkyně, stopařka a Abdiho družka (#BF4000 )
Nasrin - Válečnice a skutečná Tamatiho teta (#800000)
Soraya - Bardka a hadí tanečnice (#BF0080)
Tamati - Mladý grazlík, všeználek a všeuměl (#00BFFF)
Tarsa - Vědma, čarodejnice, weirdo (#8040FF)

Obrázek
Obrázek

Příspěvek od Ahura » 06 úno 2022, 05:53

3. místnost - druhý pokus

Ahuřin amulet se po vyslovení špatné odpovědi začal chvět jako zběsilý, potom se prudce ochladilo a ona se zachvěla. Dokonce se ji stáhlo hrdlo, když se za nimi zavřely dveře, kterými přišli. Podívala se na Bua a pokrčila rameny. {Asi jsme v prdeli, moji drazí.} Rozhlédla se po piktogramech, které se objevily na dveřích. Místo toho, aby si je začala prohlížet, začala tahat ven z pochvy druhou ze svých šavlí a zaujala bojový postoj. Nelíbilo se ji to, jak se ji stahuje hrdlo a chtěla být připravena na nejhorší.

{Bu, já jsem ta poslední koho by ses měl ptát na odpověď na hádanky, já byla ráda, že to co jsem před tím vyslovila bylo správě.} Ahura pokrčila rameny. {Teď je to čistě jen na tobě, můj milovaný, já vám tu budu dělat jen ozbrojený doprovod.} Cinkla o sebe šavlemi. {Aby vás tu něco nesežralo.} I přes veškeré brblání, přikývla na rozhodnutí skupiny.

Příspěvek od William Gavin » 09 úno 2022, 19:35

H2 - dle domluvy rozdělení

Nejvýřečnější není. Proletělo Willovi hlavou. "Jo, jde to." Odkýval zatímco mu na hlavě zasychala rána, ale upřímně moc to nevnímal. Důležité bylo jak se odtud dostat...
Bylo to zvláštní, ale pak zničehonic cvakly dveře. Willovi přeběhl mráz po zádech, možná to bylo tím podzemím, přeci jen ve sklepech bývá chladněji... Kudy...? "Rozdělíme se?" Nadhodil zcela logickou otázku, kdyby věděl že v jiných místnostech jsou příšery asi by byl opatrnější. Kouknul na zaklínačku, byla to zaklínačka. Poradí si. "Kdyby jsi objevila východ, dáš mi vědět?" Zeptal se opatrně, chtěl ujištění a zároveň potřeboval i vědět jak se bude tvářit. Nepochyboval o tom že třeba takový Kazi (to jako Fern) by ho v podzemí klidně nechal bloudit. "Kdyby cokoli dám vědět, půjdu tudy." Ukázal na dveře které se otevřely a ani nad tím moc nepřemýšlel, stejně vypadaly stejně. Zato u dveří zapřemýšlel víc.
"Zaklínačko?" Oslovil ji opatrně. "Zkus..." Ukázal na to co nyní udělal - totiž že dveře zapřel balvanem. I kdyby se nakrásně chtěly zavřít, bránil by jim plném dovření. Will totiž neměl dobrý pocit z toho že by se dveře zpět už otevřít nemusely. Tyhle se otevřely jen tak, tedy to platí i o zavření. A vyplatí se mít zaklínačku za pr- ehm. Za zády. V okamžiku náhlého prozření sundal ze zad luk, ověřil si že je v pořádku a připravil si šíp. Cestování se Sarrenem a to že se občas doptal na nějaké podrobnosti ohledně příšerek způsobilo že byl mnohem opatrnější než kdysi.

| +
Pozorně si prohlédl místnost kde se nyní nacházel, leč východ nikde. A tak nechal chladný hlas aby mu přednesl hádanku. "Mince." Zamumlal polohlasem. "Peníze." Pak polkl a vzápětí navázal, mluvil čím dál rychleji... "Nebo taky jako klíče, že jo, protože ty mám věčně v kapse a když potřebuju do archivu tak je z kapsy vyhodím a zastrčím do zámku, zatraceně co má tohle za smysl." Rozčílil se na konci... "Nejsem děcko." Dodal trucovitě a vlastně i nechápavě.
„Nequaquam nobis divinitus esse paratam, naturam rerum; tanta stat praedita culpa.“
(Kdyby tento svět zamýšlel Bůh, nebyl by to svět tak křehký a plný chyb, jaký vidíme.)

C. S. Lewis

| +
Malíř byl překvapen
podobným dramatem,
však do díla v zápalu
pustil se obratem.
Rozuměl velice
trpkému vězení,
které naň uvrhlo
elfčino vzezření,
neboť sám lásku svou
nemohl míti,
ač byl už hluboko
polapen v síti.
Dva krásné portréty
a neštěstí hromádka,
obě už byly pryč,
zbyla jen památka.

(báseň od Irviel)

Rianne a její způsob Valentýna... xD
| +
ObrázekObrázek

Příspěvek od Timeya » 10 úno 2022, 18:49

Skupina P (Chris, Julian, Timeya)

Popis boje v dalším postu.

Mimo herně:
Timeya vs kostlivci
obrácená hlava
Timeya hodil/a 2d6 a součet kostek je 7:
2, 5

normální kostra
Timeya hodil/a 3d6 a součet kostek je 12:
5, 1, 6

Timeya
Timeya hodil/a 8d6 a součet kostek je 26:
6, 3, 1, 1, 1, 6, 5, 3

Zbývající dvě kostry proti Chrisovi (nejspíš?) (proti hodu 17)
dvojitá kostra
Timeya hodil/a 2d6 a součet kostek je 7:
1, 6

šmátrající kostra
Timeya hodil/a 1d6 a součet kostek je 2:
2
Naposledy upravil Timeya dne 12 úno 2022, 17:15, celkově upraveno 1

Příspěvek od Belan » 12 úno 2022, 03:12

Skupina P (Julian, Chris, Timea)
Nově zformované kostry hrdě vypnuly své… kosti, vycenily zuby a vrhly se do útoku na vetřelce v místnosti. Ovšem Timea, Chris ani Julian se nenechali překvapit. Zaklínačka popadla dva své časem prověřené tesáky a pustila se rovnou do dvou koster zároveň. Tesáky zavířily vzduchem a brzy došlo ke střetu mezi nimi a kostmi. Ukázalo se, že cokoli drží tyhle kostry pohromadě není mezi kostmi. Čepel projde mezi žebry zcela bez odporu, ale ani kostry to nijak neznepokojí. Trvá to jen okamžik. Zjistit, že seknutí do kosti je mnohem lepší, protože při zlomení kosti přestane daná část fungovat, asi jako u člověka. Ale i jen tento okamžik stačí na to, aby správně poskládaná kostlivec stihl Timeu udeřit. A také by se tak stalo, kdyby Julian pohotově nevytvořil kolem zaklínačky ochranný štít, od kterého se pěst jen odrazila.
Zatím co si Timea užívala s Obrácenou hlavou a Kostlivcem, na Chrise nastoupila Dvojčata, která mířila původně na Juliana. Tady to byl také souboj dva na jednoho, ale ti dva si spíše překáželi, takže Chris měl o něco jednodušší pořízení a docela svižně se mu podařilo kostru zneschopnit. Když byla Dvojčata takto zaměstnána, tak Kostra se rozhodla, že by se měla věnovat Julianovi, aby se necítil opuštěný. Ten se nenechal a svižně ustoupil. Sáhla po něm dokonce i Obrácená hlava, což se ukázalo jako chyba, protože toho využila Timea a rázným úderem jí přerazila pažní kost, takže celá ruka prostě upadla. O pár seků později byla Obrácená hlava zbavena nebezpečných částí. Jen Julian se při ústupu přiblížil příliš k Ruce šmátralce, která ho prostě popadla za kotník. Nezůstal tak chycen dlouho, protože Chris a Timea udělali krátký proces s poslední chodící kostrou a následné osvobození kotníku bylo otázkou jednoho rázného máchnutí.
Kostry vás tak mohou maximálně tak zkoušet propíchnout pohledem. Chvíli to zkoušejí, pak se prudce pohnou, zadívají se na sebe, naposledy klepnou o podlahu a následně se rozletí po místnosti. Místnost tak naplní ticho přerušované jen vaším dýcháním. Medailon to nejspíše tolik nepozná, ale Julian rozpozná, že množství magie v okolí rozhodně kleslo. Lebky vypadají, jako by se dobře bavily a po krátké chvíli se opět ozve cvaknutí a dveře na levé stěně se pootevřou. Také další změna je na nich vidět, už červeně nesvětélkují.
Opět nová místnost a opět štuková výzdoba. Tentokrát si s výzdobou dal někdo záležet. Spousta různých drobných motivů, které tvoří velmi pohledný celek. Barva se lehce změnila na slonovinovou kost a vrátila se spousta dveří. Před vámi jsou troje, stejně jako po levici, po pravici čtvery, stejně jako za vámi. Místnost je prázdná a podlaha pod vámi je také barvy stěn. Není tu jediné smítko na zemi. Jakmile jste tu všichni, ozve se hlas, který vám přednese hádanku.

“Jedno po druhém padáme z nebes do hlubin času. Když se náš svět převrátí vzhůru nohama, propast a nebesa se otočí a přeci zůstanou na místě, jen náš pád je o něco oddálen a my tak ještě moment vydržíme.“

Skupina S (Varren, Rianne, Freya)
Trojice zvířat se pokusila o přepad skupinky, která si to vkráčela do jejich teritoria. První, co skočil, také první narazil, doslova. Vlkodlačí štítonoška mu do dráhy skoku postavila svůj pevný štít. Srážka důkladně zaduněla, ale to bylo asi tak vše. Freya byla se štítem natolik pohyblivá, že jím stihla udeřit i Temného, který probíhal kolem. Rianne také nezaváhala a na útok Mohutného zareagovala poněkud rázněji než Freya, když se z něj pokusila udělat štěkanátky. Dýky se do něj rozhodně důkladně zabodly. Je jasné, že vlkodlak i zaklínač reagují rychleji než obyčejní smrtelníci, takže než se Varren zmohl na akci se svojí milovanou kuší, tak už byl útok odražen. Trojice zvířat se poněkud stáhla od vstupivší trojice, protože to rozhodně nebyla nějaká snadná kořist.
Následně zavětří a zadívají se na Freyu. Mohutný k ní začne pomalu poskakovat, protože dýky ho dost zranily, takže napadá na levou přední tlapu. Oba zbývající zůstávají u kamene zpoza kterého vyskočili. Koukají, občas trochu vrčí, ale zůstávají na místě. Mohutný se pomalu blíží k Freye, ale teď už zuby necení, dívá se na ni a něco větří. Do ticha jen občas přerušeného zavrčením těch dvou, když se někdo pohne jejich směrem, se ozve několikero kníknutí, vycházejících zpoza kamene.

Jakmile zazněla odpověď, tak všem připadalo, jako by si najednou pořádně oddechli. Jako když zadržujete dech a ani nevíte, že ho zadržujete. Ozve se několikeré cvaknutí dveří. Ty za vámi se zase otevřou dokořán. Před vámi se pootevřou dvoje dveře, vlevo pouze jedny.
Samotné dveře jednou do místnosti, která vypadá jako široký obloukový tunel, který je obložený tmavě modrými až černými kachlemi. Jsou tam sice svítící koule v pravidelných rozestupech, ale ta barva jako by světlo vysávala. Připadá vám, že není vidět daleko. Ahura by s pomocí Kočky při dobrém odstínění světla uviděla, že se tunel zatáčí doleva a na hranici dohledu se větví.

Levé dveře před vámi vedou do místnosti, která vypadá plná mlhy. Rozhodně na vás dýchne vlhko a horko. Místnost není příliš široká, ale délku netušíte, stejně jako výšku.
Pokud kouknete do pravých dveří, uvítá vás místnost plná mlhy s podlahou jako zrcadlo a vrstvičkou vody.

Mimo herně:
Volba provedena.
Jakmile vstoupíte do levých dveří, tak vám připadá, že jste teplotně skoro doma. Doma a při tom u nějakého vodopádu, protože jste během chvilky mokří. Šířka místnosti je nakonec o trochu větší, než vypadala, ale pokud se chytíte za ruce do řetězu, tak obě stěny propojíte. Stěny jsou vykachlíkované kachličkami, které mají pouze lehce modrou barvu, spíše vypadají bíle. Také ti, co osahávají pravou stěnu zjistí, že mají o něco mokřejší nohy než jejich protějšky na pravé straně. Ale kdo by si toho v takovém vedru všímal. Půjdete nějakou chvilku, než se konečně ozve hádanka.

“Čím více po mě dupeš, tím lépe spolu vycházíme. Ostatní mě mohou také využít, ale pouze tobě náležím.“

Rukavice téměř nikdy nesundává a zástěru má sbalenou ve vaku.
Belan momentálně vypadá jako v avataru.

Obrázek
Obrázek

Příspěvek od Timeya » 12 úno 2022, 17:19

Pánové se k akci zřejmě neměli, nebo to tak Timeyi alespoň připadalo, a proto se rozhodla se alespoň o něco postarat sama. K něčemu takovému byla ostatně vycvičena a stvořena. Ačkoliv na hradišti ji učili spíš to, jak se vypořádat s ghúly, topivci nebo bazilišky. O kostrách se toho moc nenaučila a to se zřejmě ukázalo jako první problém. Jako vždy byla totiž zvyklá útočit na životně důležité orgány, zatímco kosti nechala bez povšimnutí, protože při lovu monster byla useknutá kost málokdy příčinou smrti. Jenže... kostlivci nemají orgány a nic jiného než kosti na nich vlastně sekat nejde. První úder na kompletní kostru proto automaticky mířila rychlým bodnutím mezi žebra, kde by se normálně nacházelo srdce. Ale k jejímu překvapení, za které by si v následujícím vzorku vteřiny nejradši nafackovala, se nestalo vůbec nic kromě toho, že se jí čepel mezi žebry zasekla a k jejímu obličeji se nezadržitelně blížila kostlivcova pěst. Timeya se sice pokusila ji zastavit automatickým pohybem druhé čepele, ale bylo na to příliš málo času, takže očekávala bolestivý náraz kostěné pěsti. Ale nastalo další překvapení – úder se neškodně odrazil od jakéhosi neviditelného štítu, což kostru vyvedlo z rovnováhy natolik, že jí mohla Timeya nyní už uvolněnou čepelí z žeber zasadit úder do pažní kosti a části žeber. Kostru to na chvíli zpomalilo, takže se Timeya mohla letmo podívat na své společníky a následně se vrhnout na kostru s lebkou v pánvi.
Timeya se rychle otočila po zbývajících členech jejich narychlo utvořené skupinky a musela s potěšením konstatovat, že Pásek si nevedl vůbec špatně a dvojitou kostru se mu podařilo zpacifikovat velmi rychle. Zbývalo vypořádat se s kostrou, která si hlavu zapomněla v pánevní dutině a spolu se zbytky normální kostry. Ty obě si z nějakého důvodu za svůj cíl vybraly na první pohled bezbranného dlouhána se světlými vlasy, kterého pro sebe pracovně pojmenovala jako Vidlička. Timeya několika rychlými kroky a následnou otočkou kostře rychle uťala ruku v paži a další rychlou otočkou na koleni jí podsekla obě nohy a nakonec i hlavu. Zbytky kostí se tak jenom plácaly na zemi a Timeyu už musely pramálo zajímat. V poloze jaké byla se rozhodla udělat rychlý parakotoul směrem ke zbytkům nyní už podstatně osekané kompletní kostry, které podsekla kotník, čímž se sesunula na zem. Zbytek chtěla nechat na druhém šermíři.
Zvedla se a ne příliš rychle došla až k Julianovi uvězněnému ručkou šmátralkou, která jej držela za kotník. Změřila si ji pohledem a potom ji rychlým seknutím uťala v zápěstí, až se všech osm zápěstních kůstek rozprsklo po místnosti.
Zdálo se, že bylo po boji. Kosti se sice ještě chvilku mrskaly po místnosti, ale po nějaké chvilce i to ustalo a poté se kosti prudce rozprskly o okolní zdi, takže před jednou záprstní kostí Timeya uhnula jen tak tak. Ozvalo se podobné cvaknutí jako v předchozí místnosti a nalevo se lehce pootevřely další dveře. Timeya si ale nebyla úplně jistá, jestli se jí do nich chce. Tady čekali kostlivci, kdo ví, co bude čekat tam.
Nejdřív si ale chtěla vyjasnit situaci i s ostatními ze skupiny. Zamyšleně a trochu podezíravě se podívala na Juliana, protože jí pořád vrtalo hlavou, odkud se vzal ten štít, který odrazil onu kostlivcovu ránu. Na okamžik ji napadlo, že by se mohlo jednat o nějakou magii místnosti samotné, která by zajišťovala, aby se návštěvníkům nic nestalo a kostlivci je jenom vyděsili, ale vzhledem k tomu, že Juliana od chycení za kotník žádný štít nechránil, nedávalo by to smysl. A ten druhý maník nevypadal na někoho, kdo by byl schopný vytvořit magický štít, i když zdání mohlo klamat.
„Za ten štít...“ podívala se na něj stále trochu podezíravým pohledem, „Díky,“ kývla mírně hlavou na znamení díků a lehce přeběhla svým dvoubarevným pohledem i na druhého muže, protože si pořád nemohla být jistá, kdo z nich ho na ni seslal a ušetřil ji tak bolestivé rány do obličeje. Schovala své dva tesáky zpět do pochvy na bedrech a chystala se vytáhnout svou placatku s pálenkou.
„Jinak,“ podívala se nyní na oba, „jsem Timeya. Ať si nemusíme pořád říkat jenom „hej ty“. Zdá se, že to tady bude na dlouho,“ dodala už spíš pro sebe a znovu zalovila za opaskem pro svou placatku s pálenkou, kterou do sebe znovu vyklopila. S politováním musela konstatovat, že už jí tam příliš nezbývá, ale snad jí dokonce téhle patálie vydrží.
Timeya se znovu neochotně zadívala na pootevřené dveře. Ne že by se mi tam chtělo, ale asi nám nic jiného nezbývá... řekla si pro sebe a rázně k nim vykročila. Tesáky však měla v pohotovosti a byla připravená je v případě nutnosti okamžitě tasit a použít.
Tato místnost byla mnohem hezčí než předchozí. Ne, že by ta předchozí neměla pěknou štukovou výzdobu, ale tak nějak se na ní podepsal čas a nepořádek. O této místnosti se to říct nedalo, byla čistá, bez náznaku sutin a výzdoba byla pozoruhodně zachovaná. Ale na kochání se místní architektonikou nebyl čas, protože se jí v hlavě opět ozval ten hlas, přičemž sebou mírně trhla a chytla se za spánek. Nesnáším, když mi někdo leze do hlavy... řekla si pro sebe, protože to byl skutečně nepříjemný pocit. A kruci, další hádanka, zanadávala si pro sebe, ale po předchozí zkušenosti se to zdálo jako jediná možnost pro nalezení východiska z tohoto prapodivného labyrintu. Ale až dostane do ruky toho, který si s nimi takto hloupě hraje, tak ho roztrhá na milion malých kousků. Jenom doufala, že je Varren v pořádku, ačkoliv o něj starost neměla. V těchto ohledech to se slovy nejspíš uměl líp než ona, takže hádanky by mu nemusely dělat takový problém.
Ale nyní přišel čas zamyslet se nad další hádankou.
vnitřní úvahy nad hádankou a vyslovení hypotézy | +
Padáme z nebes do hlubin času... co by to mohlo být... vodopády padají, ale ne z nebes... že by déšť? přemýšlela pro sebe Timeya. Další část hádanky však jejím úvahám neodpovídala. Když se náš svět otočí vzhůru nohama, propast a nebesa se otočí a přeci zůstanou na místě... Kruci, když se otočí, jak by mohly zůstat na místě? Nebe se přece nemůže otočit vzhůru nohama... jedině, že by se odrazilo ve vodní hladině... Náš pád je oddálen a my tak ještě moment vydržíme... Moment, moment. Takže je to něco, co padá, pak se to otočí, ale přesto zůstane na místě a ještě tak moment vydrží... Co ksakru může padat do propasti času? vraštila Timeya soustředěně čelo, ale v okamžiku, kdy jí v hlavě zaznělo slovo čas ji napadlo naprosto jiné východisko než voda, nad kterou přemýšlela celou dobu. No jo, čas! Písek v přesýpacích hodinách padá dolů a měří čas, ale když se hodiny otočí, nebe zůstane pořád tam kde je a písek se může sypat znovu, takže může znovu měřit čas... Dávalo to ale smysl? A co když odpoví a odpověď je pošle zase někam, kde je bude čekat nějaké překvapení třeba i horší než pár zmatených kostlivců? Zkusila se na to proto zeptat i zbývajících členů skupiny.
„Napadají mě přesýpací hodiny. Nějaký další návrh?“ podívala se s tázavě zvednutým obočím na své spoluhadatele.

Příspěvek od Julian de Carnste » 12 úno 2022, 20:38

Julian v duchu nadával tak, že by se za to nestyděl ani sebevětší dlaždič. Měl co dělat aby nezakřičel, když se mu rozhodlo věnovat více než únosné množství koster a tím byla nula nebo ještě lépe mínus tři... Díky tomu, že štít použil na Timeu on sám nebyl nijak chráněn a chmatání po kotníku? Oklepal se. Ať už tohle místo vytvořil kdokoli, od teď ho opravdu neměl rád.

Vděčně se podíval na Timeu, co to vyřešila. Jenže pak přišla druhá věc, se kterou nepočítal. V duchu zanadával ještě více, ale jak se zdálo, Zaklínačka mluvila velmi tiše. Z toho chlapa opodál neměl moc dobrý pocit, spíše z něj měl pocit, že v lepším případě by o něm nic vědět neměl. Poodešel stranou, aby se vzdálil od té kostry a stál teď zády ke Chrisovi. I když na její díky mrkl, že ví, dal si ukazováček před ústa, aby naznačil, že o tom nemá mluvit a následně se zatvářil nanejvíš zmateně, což podpořil tím, že si rukou podepřel bradu s doprovodným ..."Hmm... Jaký štít?" zeptal se tiše a spiklenecky. Avšak, když viděl, že si vytáhla placatku, natáhl k ní tázavě ruku.

" Smím? Také potřebuji." zeptal se zcela normálně směrem k placatce.

Magie klesla, což se mu jen ulevilo a otevřely se další dveře. " Díky za toho kostlivce, neumím si představit, že bych bojoval. Jsem Julian" otřásl se a mluvil už normálním hlasem a dokonce se i představil. Znechucení danou situací bylo v jeho případě více než reálné a s další hádankou se zašklebil. Tohle mu ještě chybělo. " Těší mne Timeo." kývl jí a tázavě se podíval na třetí osobu.

Z toho muže měl divný pocit a i když si nebyl jistý, kde přesně se setkali, vše v něm křičelo, aby se držel zuby nehty své role. Napadlo ho jestli nezkusit telepatickou komunikaci, ale obával se, aby se do její hlavy nenásilně dostal. " Mám pocit, že se již známe, avšak, nemohu si vzpomenout odkud?" zeptal se jej stále zdvořile. " Spolupráce se jeví jako nejsnazší možnost." pokýval následně hlavou. Ostatně, jeho jedinou zbraní byla hůl a kouzla a to druhé nechtěl používat pokud nebude nouze nejvyšší.

Je velmi rád, že nakonec přejde do další místnosti, která je hezčí a bez mrtvol, za to té místnosti přidal další bod k dobru, ale namísto toho došla hádanka... uch... A to ta místnost byla tak hezká!
" Opravdu by mě zajímalo, co za osobu vytvořilo tohle pekelné místo." zafrflal nahlas a dal tak oběma svým společníkům prostor k hovoru.

Julianovo zamyšlení | +
Otáčení... co se otáčí? Pomyslel si zamyšleně. Napadlo ho hned několik věcí - dívka při tanci? Ale tou se čas neměří... Čím se měří při otáčení čas? Zamyšleně se podíval na Timeu, která odpověď vyřkla. Byla dobrá. " Také mi z toho vycházejí přesýpací hodiny, ty se otáčí a souvisí s časem." Odkýval jí to.

Jen doufal, že místo, kam vstoupí nebude s dalším překvápkem...
Obrázek

Příspěvek od Busaraji -Bu- Ghulam » 17 úno 2022, 03:59

4. místnost

S trochou nejistoty v hlase jsem vyslovil naši druhou odpověď a s obavami vyčkával co se stane. Vlastně to netrvalo dlouho, ale v tu chvíli to byla věčnost. A buď se nad námi místnost slitovala a nebo to opravdu správná odpověď byla. Vlastně jsem byl více přesvědčen o té první možnosti, protože naše předchozí odpověď mi stále přišla správnější. Jenže kdo ví kdo to tu zbudoval,s jakým účelem a jak to tu vlastně funguje? Na to jsme stále odpověď neznali a to by mnohé vysvětlovalo. Přesto, začínal jsem si dělat nějakou představu a o tu jsem se i podělil s ostatními: { Zprvu jsem uvažoval, že tu s námi někdo nebo něco komunikuje. Pak jsem si uvědomil, že to tu spíš jen pohání magie. A nyní mám podezření, že to bude vlastně hodně jednoduchá magie. }

Neměl jsem představu jak s magií nakládají čarodějové a zaklínači, ale představoval jsem si, že úplně jinak než já. Oni prostě magii vezmou, nějak zmuchlají a když to dobře uchopí, stane se co poručí a tím to končí. Já magii čerpal od draků, oni mi ji propůjčovali, to oni nad tím měli moc. Mohl jsem sice přikazovat a tvrdě si stát za svým, ale to většinou nebyla správná cesta a mělo to své následky. Mnohem lepší bylo žádat a rozmlouvat, nemusel jsem být konkrétní, nemusel jsem říkat jak, důležité bylo vysvětlit záměr. Nebylo to tak přímočaré, nebylo to tak rychlé, nebylo to sázkou na jistotu. Dračí bozi nemusí vyhovět, mohou to chtít upřesnit, ale je mezi námi jisté spojení a tak, pokud se rozhodnou prosbu vyslyšet, vědí přesně co a proč zamýšlím a zároveň do toho mohou vnést jistý božský nadhled. Zkrátka vnímal jsem to tak, že božská magie je pružnější, zatímco ta běžná je striktní, čistě na logické bázi. A v tomto duchu dál rozváděl své myšlenky: { Tady to prostě někdo nějak pevně navrhnul, nastavil. Nějaký princip špatná-správná odpověď. Při špatné něco. Při správné něco jiného. Nic mezi tím. Pevná a neměnná odpověď. Určená při vytvoření a nic s tím nehne. Vždyť ta naše první volba byla jasně správnější. Tvůrce prostě nenapadla. A proto ani nebyla uznána…}

A jak jsem si ty myšlenky formoval nahlas došlo mi, že se šeredně pletu. Že tvůrce myslel i na první variantu naší odpovědi. { …vlastně, zatraceně, vždyť mezi těmi nápovědami byl i symbol naší první odpovědi. Takže i ta ho napadla? A že by i přesto byl tak slepý? A nebo to prosvě viděl jinak? } Má úvaha narazila na logickou díru, že by tuto odpověď do nápověd tvůrce zahrnul čistě náhodně, že by ho nenapadlo jak přesně na toto pasuje? Rezignovaně jsem své úvahy zahnal mávnutím ruky a rozhodl se k nim vrátit později. { No, to je jedno. Teď tu máme další možnosti, tak se na ně pojďme podívat. } Ostatně Abdi už zvědavě pokukoval, a přestože se mi můj učedník snažil prokázat jistou úctu a alespoň předstíral, že mým úvahám naslouchá a zajímají ho, bylo zřejmé že trojice pootevřených dveří je pro něho lákavější. Fari, Abdiho družka, si s tím příliš starost nedělala, horlivě mezi dveřmi přebíhala a nakukovala do jednotlivých místností. I já jsem se k tomu uchýlil.

První možnost, temný tunel, jsem zavrhl téměř okamžitě. { Tohle asi vede zase zpátky, do téhle chodby jsme koukali i v předchozí místnosti, to bude propojené. A hlavně, vůbec, ale vůbec se mi ta chodba nelíbí.} Ta druhá už byla lákavější, sálalo z ní teplo a vlhko. Okamžitě se mi vybavila má rodná oáza, ale to už byla dávná minulost. Ačkoliv mne to tam táhlo, dokázal jsem tomu nutkání ještě odolat a nahlédnout do posledních pootevřených dveří. Mlha, voda, podlaha jako zrcadlo. To mi nic neříkalo a tak jsem vyřkl verdikt, s kterým se nakonec i všichni ztotožnili. { Ty levé dveře mi evokují domovinu, vydal bych se těmi. Souhlasíte? } Nebylo potřeba ostatní dlouze přesvědčovat a vstoupili jsme dovnitř. Nebylo to tu jako doma, bylo zde opravdu hodně vlhko, spíše jako v nějakém deštném pralese z té části Zerrikánie, kterou jsem nikdy nenavštívil. Místnost byla opravdu velká a museli jsme dojít téměř do jejího středu, než se ozvala další hádanka.

Čím více po mě dupeš, tím lépe spolu vycházíme. Ostatní mě mohou také využít, ale pouze tobě náležím.

Tohle bylo zapeklité. Opravdu jsem netušil, která bije. Dlouhou chvíli jsem mlčky přecházel po místnosti, můj kaftan už byl úplně durch, jako po pořádném dešti a já se ani o chlup neposunul. Jediné co jsem si za tu dobu uvědomil bylo, že podlaha je zde šikmá a u jedné stěny je vody o něco více. S odpovědí jsem si rady stále nevěděl, vyhledal jsem pohledem ostatní a nápovědu hledal i u nich. Nezdálo se však, že by je cokoliv napadalo, tvářili se stejně zoufale jako jsem se musel tvářit já. Mlčení nepomáhalo, rozhodl jsem se zase začít uvažovat nahlas.

Přemítání nad odpovědí | +
Ještě jsem se zhluboka nadechl, dlouze nasál vzduch a zamyšleně u toho zafuněl, ale nakonec jsem promluvil. { Po čem šlapu a je to jen a jen mé? Na nic z toho toho co mám a vlastním nemám nezpochybnitelné právo. Čehokoliv se mohu kdykoliv vzdát, cokoliv mi může kdokoliv vzít. Nic není jen a jen mé.}

Možná když budu uvažovat jako seveřan? My, děti pouště, jsme zvyklí mnohé sdílet se zbytkem klanu, nelpíme tolik na hmotném majetku. { Možná nějaké políčko? Čím více ho obdělávám, tím úrodnější půda bude. Jenže ani ta není jen má… země patří všem! Přidělená půda? Ta v nějaké zvrhlé seveřanské perspektivě patří jen někomu? }

Nebo to bude něco méně hmotného? Zavrtěl jsem hlavou, udělal mnoho dalších bezcílných kroků napříč místností, než jsem se dobral další myšlenky. { A co když uvažujeme úplně špatně? Co je opravdu, jen a jen naše? Život? Vyměřený čas? Osud? Čím déle žijeme, tím lépe s životem umíme naložit… většinou, někteří. A ačkoliv můžeme kdekomu různě pomoct, můžeme být zmanipulování, využiti a zneužiti… přestože se naše cesty protnou s jinými, jsou jen a jen naše.} Odmlčel jsem se, koukl po ostatních zda jim tato teorie dává smysl a dlouze přemýšlel jak to pojmenovat, nalézt nějaký výstižný výraz, slovní spojení.

{ Život? Linie života? Cesta životem? Vyměřený čas? Cesta osudu? Nitka osudu? } Vypálil jsem několik nápadů a dumal nad tím dále. Tohle nebylo vůbec lehké, možná jsem byl na správné cestě, vlastně jsem si tím byl docela jistý, ale nevěděl jsem jak to správně pojmenovat.
Busaraji "Bu" Ghulam
Buovi NPC společníci | +
Abdi - Busarajův asistent a učedník (#008080)
Fari - Lovkyně, stopařka a Abdiho družka (#BF4000 )
Nasrin - Válečnice a skutečná Tamatiho teta (#800000)
Soraya - Bardka a hadí tanečnice (#BF0080)
Tamati - Mladý grazlík, všeználek a všeuměl (#00BFFF)
Tarsa - Vědma, čarodejnice, weirdo (#8040FF)

Obrázek
Obrázek

Příspěvek od Irviel » 17 úno 2022, 23:59

Skupina H1 (Irviel, Aldarey, Kathika)

Irviel se dostala ke stěně a když byla v bezpečí před padající sutinou, mohla si lépe prohlédnout své nové společníky. "S trochou toho štěstí, jo, jsem celá," pokrčila rameny, když odpovídala muži na jeho podivně nadšené zvolání. Přišlo jí trochu zvláštní, jaký tón zvolil. Nedivila se sice, že měl radost a usmíval se, pokud přežil propad zemí, ale neuvědomovala si, že ho nevidí poprvé v životě a také on ji. Přestože, jak si jej začala prohlížet, některé jeho rysy mu přišly trochu povědomé, ale nedokázala si je s ničím spojit. O něco pevněji sevřela nůž za zády a jemně se pousmála, aby nebudila podezření, že je připravena se v případě nutnosti bránit. Nemohla si být jistá, jestli jemu, nebo té druhé osobě může věřit. "Neodpověděl jsi na otázku," poznamenala, raději by věděla, s kým má tu čest, jenže jejich krátkou výměnu slov přerušil jakýsi hlas. Zmateně se rozhlédla.

Druha přítomná osoba byla blonďatá žena, ale Irviel si byla docela jistá, že od ní ten hlas nepřicházel. Zatím o ní zaslechla jen pár nadávek po tvrdčím přistání, ale jinak křehce vypadající dívka mlčela, a hlavně, nehýbala pusou, když se ozývala hádanka. Něco málo si elfka přeci jen vyvodit dokázala. Aldarey Irviel potvrdil, že hádanku slyšel také, takže slyšiny neměla. Šlo nejspíš o nějaký trik, či magii. Černovláska se pokusila k hlasu promluvit stejnou řečí, jakým promlouval on k ní a pokusila se ze situace nejprve vyváznout tou nejjednodušší cestou - smlouváním bez boje. V procesu nicméně přišla na to, co by mohlo být odpovědí a vyslovila ji. Krátce pohlédla na oba své společníky, snad aby se ujistila, že byli s odpovědí na stejné vlně. Kdo ví, co by se stalo, kdyby tomu tak nebylo?

Ozvalo se cvaknutí a Irviel se rychle podívala, odkud to přišlo. "Kudy teď?" zeptala se ostatních, protože netušila, kudy se vydat. Pokud to bylo možné, nechala to na nich, ale rozhodla se dělat průzkumníka. Po zběžném prohlédnutí ostatních k tomu vypadala jako nejvíce způsobilá. Váhavě vytáhla nůž dopředu, ne směrem k Látalovi ani Kathice, ale před sebe, zatímco její kroky mířily k prvním dveřím. Opatrně nahlédla dovnitř. "Bloede, co je tohle za žerty?" podivila se tentokrát už v obecné řeči, která se zdála být nejlepším nástrojem pro komunikaci s ostatními společníky. Rychle přešla k dalším, a poté i k těm třetím. "Všude to vypadá stejně," zhodnotila. Nechala je rozhodnout, protože kdyby šlo o ni, nejspíš by si na něco takového právě hodila mincí... nebo kostkou.

Nakonec se do vybraných dveří tichým krokem přemístila, neztrácejíc žádnou ostražitost. Nicméně být úplně potichu se jí nepovedlo, ucítila změnu ve vzduchu a dráždění v krku. Krátce zakašlala, bylo tu hrozně prašno. A pak uslyšela další hádanku.

| +
~Co není živé, ale přesto roste. Nemá ústa, přesto hltá. Nemá nos a přesto dýchá?~ bylo její znění. "To se snadno řekne," postěžovala si Irviel. Nůž stále svírala v ruce, ale postoj uvolnila, nezdálo se, že by na ně v tuto chvíli mělo cokoliv zaútočit. A pak se zamyslela. Moře... moře roste a přitom není živé, napadlo ji. A hltat umí taky. Chvíli tu myšlenku držela v hlavě, převracela ji a porovnávala se zadáním. Ale něco se jí na tom nezdálo. Jak by mohlo dýchat? A také... i když na pobřeží rostlo, tak se také zmenšovalo a ustupovalo. Nesedělo to přesně. "Hmmm," lehce nakrčila obočí. Začala zvažovat i jiné možnosti. Chvíli v tom tápala a nakrčila nos ze suchého vzduchu kolem. Nemá nos a přesto dýchá... že by? Suchý vzduch ji něco připomínal. Koneckonců, během povstání se jej nadýchala více než dost. "Myslím, že by to mohl být oheň," řekla nakonec a zvedla zrak k ostatním, jestli nepřišli na něco kloudnějšího. Oheň přeci musel dýchat, aby mohl existovat. A o jeho hltání a schopnosti růst jistě nebyly pochyby...
Obrázek

Irviel aep Savinne

Lukostřelkyně a šípařka
Bývalá Veverka, teď prostě rebelka
~"Yeááá!"~

Kostkový poker | Elder speech

Příspěvek od Kathika z Attre » 18 úno 2022, 13:58

Jak vtipné. Takže teď jsem uvězněna s cizími lidmi v kobce nebo bludišti a mám odpovídat nějakému hlasu na hádanky. Ten pocit se jí nelíbil. Ta pulzující magie. Něco tu nehrálo. Rozhodla se ale přistoupit na podmínky této hry, dokud to bude bezpečné. Stejně by asi zpátky nahoru nevyšplhala.
Všimla si krátké konverzace svých společníků. Ten muž se tvářil, že elfku zná, ale naopak tomu nejspíš nebylo. Kathika se po tomto krátkém dialogu zeptala: "Takže vy víte co se tu děje? Nebo vás to sem taky nějak dostalo?" To "nějak zdůraznila, aby vyzdvihla podezřelost celé situace. Pak se jí v hlavě rozezněl onen hlas a Kathika se začala rozhlížet po ostatních. Nikdo nepromluvil a elfka očividně také hledala původce té hádanky.
Samotné uhodnutí nakonec nebylo nijak těžké a elfka byla očividně dobrodružný typ, který měl potřebu hned otevřit dveře a hledat, co je dál. Kathika se raději připravila na kdejaké překvapení a při delším čekání pronesla. "Vždy, když bloudíš, je správná volba jít doleva." Tedy to jí aspoň před několika dekádami rád říkával otec, i když k tomu neměl nějaký větší důvod. Rozešla se tedy k levým dveřím a také si prohlédla, co je za nimi. Zklamání jí bylo nejspíš vidět čitelně ve tváři a nakonec pohlédla na elfku. Ta očividně měla velmi odvážného ducha a pustila se chodbou dál s Kathikou v patách. Když došly do další místnosti, musela si čarodějka zakrýt ústa a nos šátkem volně visícím na krku. Prašné prostředí jí vadilo jednoduše kvůli všemu, co mohlo onen prach obsahovat. Nakrčila pod šátkem nos a najednou stuhla.

| +
"Co není živé, ale přesto roste. Nemá ústa, přesto hltá. Nemá nos a přesto dýchá?" Kathice se tohle přestávalo líbit. Nikdy jí hádanky nebavily, ačkoli se jí často podařilo je rozluštit. Znovu nakrčila nos a zadívala se na elfku a druhého společníka. Určitě nebyla jediná, kdo to slyšel a kdo přemýšlí nad odpovědí stejně, jako tomu bylo u předchozí místnosti. Chvíli si hrála s odpovědí tma, ale tam jí nesedělo to dýchání. Nakonec jí to přeci jen došlo. Dost pomohl i fakt, že to těsně před ní zodpověděla formou konstatování elfka."Ano. Měl by to být oheň."

PředchozíDalší

Zpět na Archiv