Hádankový Labyrint

Re: Hádankový Labyrint

Příspěvek od Irviel » 14 bře 2022, 21:34

Skupina H1 (Irviel, Aldarey, Kathika)

Výraz neznámého muže se po její reakci značně proměnil. Podle všeho vůbec nečekal, že jej Irviel nepozná, takže jí pochopitelně začalo ještě více vrtat hlavou, odkud by jej mohla znát. Jen ať se snažila jakkoliv, žádná vzpomínka nepřicházela. Trochu jí svitlo teprve až ve chvíli, kdy muž lámanou starší mluvou prozradil, kde se to setkali. Chvíli na něj zaraženě hleděla, ale postupně se její výraz vyjasnil. ~Tys viděl moje představení,~ konstatovala s určitou samolibostí v hlase. Už nezmiňovala fakt, že tomu elfovi, nebo půlelfovi, málem zajistila podobný osud, jako svým dalším obětem u Oxenfurtské brány. Usoudila, že mu její zapál pro věc během převratu nejspíš zaimponoval a to vlastně vůbec nebyl špatný pocit. Třeba jej dokonce inspirovala, kdo ví. Neměla tedy důvod jej zatracovat, naopak jí náhle připadal o poznání zajímavější. "Irviel aep Savinne," představila se celým svým jménem, což nedělala moc často, ale nyní usoudila, že to ničemu neuškodí.

Nic dalšího si v tuhle chvíli neřekli, neboť na ně promluvila lidská žena. "Jak se jmenuješ ty?" zeptala se jí Irviel a poté odpověděla na otázku. "Jen tak jsem se propadla do země v jeskyni. Jako kdyby to byla nastražená past," zhodnotila zpětně. Ta formulace, taky vás to sem nějak dostalo, jen poukazovala na to, že Irviel nebyla jediná osoba, kdo tuhle situaci považoval za narafičenou. Aldarey se podivoval nad tím, jak se tu vůbec mohli ocitnout spolu, když byl v jeskyni asi každý dám, ale elfka pro to měla docela prosté vysvětlení. "Magie," řekla přesvědčeně, ačkoliv o jejím fungování stále nevěděla skoro nic. Jinak si to ale vysvětlit nedokázala a všechno co se jim tady zatím dělo, její domněnku akorát potvrzovalo.

"To by nebyl dobrý nápad," souhlasila s poznámkou, že se nebudou rozdělovat. Vypadalo to, že by se mohli velmi rychle ztratit, zvláště pokud jednotlivé místnosti vypadaly tak podobně a bylo tu od začátku jejich pouti tolik dveří, že by je nejspíš ani nedokázala spočítat. Navíc, pro hádanky platilo jedno pravidlo - více hlav více ví. Tedy, většinou. Všichni tři se opět shodli na stejné odpovědi, ale nikdo jim napřímo neřekl, zda se jednalo o správnou nebo špatnou odpověď. Pouze se ozvalo dvojí cvaknutí dveří. "Takže doleva?" pohlédla na ženu a poté také na Aldareye, zda souhlasí s dříve navrženou strategií. Pokud nic nenamítali, přesně tam se vydala, opět první, jako průzkumník.

Další místnost byla čtvercová a rozhodně až nepřirozeně prostorná a prázdná na to, že se měli nacházet v docela obyčejném jeskynním komplexu. Tohle mělo k obyčejnosti hodně daleko. Ať už si o tom mohli myslet cokoliv, bylo jim znemožněno se vrátit, neboť za nimi něco zabouchlo dveře. Irviel lehce nadskočila, protože to v tom nastalém tichu vůbec nečekala. To však nebylo vše, okolí se náhle začalo třást a ozýval se uši drásající zvuk skřípání kamene. Irviel se podobně jako na začátku pokusila přitisknout ke zdi za sebou, aby na ni nic nespadlo. Místnost se před jejich očima proměnila a nakonec nabídla jen pohled na vysokou zeď s čímsi, co působilo jako vchod. Elfka zhluboka dýchala, oči měla vytřeštěné, nicméně když už vypadalo, že to skončí, začala se trochu uklidňovat. "Kdo si tu z nás tropí žerty??" zvolala nahlas z nervozity, snad aby sama sobě dodala odvahu se hnout z místa. V tu chvíli se jeden z jejích společníků, Aldarey, prudce vznesl do vzduchu. Irviel cosi neurčitě vyjekla a uklidnila se teprve až po pár vteřinách, kdy zjistila, že se Aldarey drží na jednom místě, a hlavně - není mrtvý. Vypadal, jako kdyby ve vzduchu plaval. Irviel schovala nůž a místo toho si do rukou připravila luk, ne však proto, že by chtěla zkusit půlelfa sestřelit, ale protože to ve větším prostoru mohla být účinnější zbraň. A jeden nevěděl, kdy se mohla hodit. "Vidíš něco?" zvolala směrem nahoru, protože pokud měl Aldarey nějaký rozhled, docela ráda by věděla, co se před nimi ukrývá.
Obrázek

Irviel aep Savinne

Lukostřelkyně a šípařka
Bývalá Veverka, teď prostě rebelka
~"Yeááá!"~

Kostkový poker | Elder speech

Příspěvek od Varren » 14 bře 2022, 21:45

Skupina S (Varren, Rianne, Freya)

Varren se nepřestával usmívat, ani když elfka prohlásila, že je k nakousnutí. Občas se nad ním fanynky z řad měšťanek rozplývaly a tady existovalo jediné řešení, jak z toho elegantně ven. Tedy, ven se teď z jeskyně rozhodně nedostane. Jen důstojně přežije danou situaci.
„O klíčích, i těch k srdcím si můžeme popovídat, až se dostaneme ven,“ odpoví. Poznámku, že Rianne používá šperháky, nechá bez odpovědi a elfka nad tím stejně posléze sama mávne rukou. A jde se věnovat Freyi s nějakým divokým příběhem, který zněl celkem neuvěřitelně.
Život ho naučil, že mezi dvě ženské je neradno se míchat. Zvlášť, když se ty ženské uměly tak ostře a efektivně postarat o monstra. Ne, svou kůžičku měl rád.
Byl v tu chvíli celkem rád, že s Freyou spolu jednali ve vzájemné úctě, protože po tom, co předvedla s těmi psomonstry… trochu mu naskočila husí kůže. A vůbec ne příjemně. Na druhou stranu, tohle byla specialita některých žen. Ty dokázaly jen změnou hlasu a postoje vypadat o dobrý loket vyšší a působit hrozivěji než hromotluk s palcátem.
„Díky, slečno Freyo,“ pousmál se na tmavovlásku, když jim vysvětlila, že se pro ně hned vrátí. A také že ano.

Když zahlédl, že se Freya vrací, Varren přišel k zaklínačce, která si špičaté uši zakrývala dlaněmi, a zjevně potřebovala vyluzovat alespoň nějaké zvuky, když už nešlo o souvislou lavinu slov.
Jemně ji zatáhl za jednu z paží a usmál se na ni, jak nejpěkněji dovedl.
„Slečno Rianne, kdybyste mi na chvíli věnovala pozornost…“ opatrně vzal její ruku a přitiskl si její dlaň na odhalený hrudník, který předtím tak vychvalovala. „A tu druhou dlaň si prosím dejte na pusu, ať mi neposlintáte záda.“ Mrkl na ni dobrácky. „Držte se mě a ani nedutejte, já vás provedu, dobře?“ zamrkal na ni. Snad svolila.
Mimo herně:
Charisma (na Rianne)
Varren hodil/a 3d6 a součet kostek je 9:
1, 2, 6

Když se ocitli v další místnosti, čekal je podobný výjev jako na tom prvním místě. Varren napjal smysly, jestli něco nezachytí.
Mimo herně:
Smysly 0
Varren hodil/a 1d6 a součet kostek je 4:
4

| +
„Její život se čítá na hodiny a vítr může ten život ukončit. Svíčka zní pravděpodobně…“ zamyslel se Varren nahlas. „Ta taky nevydrží věčně a časem se roztopí. Tenké se roztápějí rychleji než ty s více voskem.“ Zopakoval, tak trochu sám sobě. Pak přikývl. „Ano, jsem pro svíčku. Svým způsobem by to dávalo zvrácený smysl… nejdříve lucerna, pak svíčka? Že bychom šli po nějaké cestě světla?“ Obrátil se k oběma svým společnicím zadumaně.

Příspěvek od William Gavin » 15 bře 2022, 18:27

H2

Will vstoupil do místnosti, která se mu otevřela, ale když od kamene, který jistil dveře (protože se po něm ještě ohlédl)vzhlédl, uviděl znovu zaklínačku. To bylo trochu prostorově matoucí, sice se na zaklínačku usmál (trochu zmateně, ale jinak přátelsky), popošel směrem k ní a sklonil namířenou zbraň. Neměl v plánu ohrožovat někoho kdo jednak byl ve stejné situaci (tedy na stejné lodi) a pak mohla být užitečná, když se to vezme do důsledku… Jakmile za jeho zády zarachlaly dveře málem vyletěl z kůže. Notně pobledl když zjistil, že šutr to rozpůlilo jako nic. Stejně tak by to mohlo rozpůlit mě. Koneckonců lidské tělo je složeno z mnohem měkčích věciček než šutr. To bylo hodně, ale hodně ošklivé. Někdo si s námi hraje. Napadlo ho a nebyla to hezká myšlenka. Potvrdila se mu když hlas znovu zopakoval hádanku.
„Takže mince to nejsou.“ Pochopil, protože to by se jinak posunuli někam. Asi. Will chvíli v tichu přemítal a pak se začal zkoumat místnost. Nikde nebyly žádné hodiny, které by mu odměřovaly čas, takže neměl pocit, že musí hned vyslovit další odpovědi. Možná že tady z téhle místnosti vedla nějaká cesta, zbývalo ji jen najít. Namísto toho začal nacházet nápovědy. Některé přečetl, jiné ne. Na některé zaklínačku upozornil, jiné jistě objevila sama.
| +
„Za mě je to kotva.“ Rozhodl se nakonec, počkal co mu odsouhlasí zaklínačka a pak si znovu připravil luk a šípy. „Takže kotva.“ Zopakoval. „Je to správně?“ Nadhodil a narovnal už tak ztuhlá záda nervozitou. Tohle vypadalo jako dětská hra, když odpovíš správně najdeš další dílek, když špatně… tak nic. Nebo ti něco vezmu. V dospělácké verzi se bralo oblečení. Ne počkat to je u kostek a karet... Do toho si bůhvíproč vzpomněl na Rianne a myšlenka, že pro takovouhle hru by byla všemi deseti mu na okamžik paradoxně (takovým zvláštním ztřeštěným způsobem) zlepšila náladu.
„Nequaquam nobis divinitus esse paratam, naturam rerum; tanta stat praedita culpa.“
(Kdyby tento svět zamýšlel Bůh, nebyl by to svět tak křehký a plný chyb, jaký vidíme.)

C. S. Lewis

| +
Malíř byl překvapen
podobným dramatem,
však do díla v zápalu
pustil se obratem.
Rozuměl velice
trpkému vězení,
které naň uvrhlo
elfčino vzezření,
neboť sám lásku svou
nemohl míti,
ač byl už hluboko
polapen v síti.
Dva krásné portréty
a neštěstí hromádka,
obě už byly pryč,
zbyla jen památka.

(báseň od Irviel)

Rianne a její způsob Valentýna... xD
| +
ObrázekObrázek

Příspěvek od Julian de Carnste » 18 bře 2022, 20:40

Jakmile Chris promluvil, Julianovi projel mráz po zádech. Oh jistě... tenhle kupec. Zadíval se do stropu a začal odpočítávat ze sta. Zhluboka se nadechl a snažil se netvářit se, že kousl do citronu. Ale na té druhé části se shodl. Sice to byl magor... ale teď se musel královsky bavit. Julian by se rozhodně bavil.
Hlas se ozval znovu...
Nad Timeynými pohledy ohledně placatky si opravdu nic nedělal. Konec konců na tu poznámku o tom, že Zaklínačské lektvary nejsou pro lidi nahodil jen výraz říkající něco jako: No nepovídej... ale nic neříkal. Nenapil se tolik, aby tam nic nezbylo, takže, když jí to vracel, měla tam dostatek. I když... kdoví? Pálenka sklouzala krkem a zanechávala za sebou pocit horka a pálení.
Nad Sojkou práskačkou se musel kousnout do tváře, aby se nezasmál nahlas. Dobrý vtip. Snažil se zamaskovat pousmání nedobrým falešným kašlem. Hodil ještě tázavý pohled na Sojku.
V tu chvíli si ale všiml jak se objevují jisté značky na stěnách, co jej nutili k opření se o hůl a pozvednutému obočí. Napadlo ho, že ten, kdo tohle vymýšlel se jim snaží pomoci, ale... no ta pomoc moc nejde. Nedokázal vymyslet, co ty věci spojuje.

odpověď | +
Ale co padá v hodinách...? Je pravda, že hodiny nepadají. Ale písek v nich prostě padá. Jenže jak písek v hodinách souvisí s mrakem? Možná, že z něj padají... Měsíc? V noci? Oheň? No neviděl nikoho, kdo by hasil oheň pískem. Ty ruce alespoň něco sypaly... to už by písek mohl být. Hrnek je měrná jednotka, Soudek větší měrná jednotka a lano? To byl úplně zmaten!
Po chvilce si založil ruce na hrudi. Jasné, protože prostě jeskyně se rozhodla, že přesýpací hodiny jsou špatně, tak je to špatně. Pomyslel si a div si neodfrkl. A jako co jinýho by to asi bylo? Hm? " Leda zrnka písku v hodinách, ale jestli a jak to souvisí s těma radama netuším. A ty rady jsou absolutně k ničemu." odfrkl si skoro uraženě. Kdyby to byl člověk, plísnil by ho právě jako malé dítě za položení absolutně nesmyslného dotazu, který plýtvá akorát tak časem.
Stejně tušil za dalšími dveřmi nějakou zradu. Jen doufal, že tu nepotká nějakého bývalého spolužáka z Ban Ardu, to by mu asi doopravdy zakroutil krkem. Tázavě se podíval an své společníky, co si o tom myslí oni. Timea stála opřená a zdálo se, že ony rady jsou jí k podobné věci jako k jemu. Zbýval Sojka, aby vyjádřil své obavy... Tedy, zbýval? Nebo zbývala? Sakra...Je to muž, ale zároveň... to je ženské označení ptáka... Julian tušil, že se mu myšlenky rozjely směrem, kam by asi neměly. Jemně potřásl hlavou... oficiálně by obvinil onu pálenku, ale nevypil toho tolik.
Obrázek

Příspěvek od Rianne » 18 bře 2022, 22:42

Skupina S (Freyja, Varren, Rianne)

Jak vyprávěla své příhody Freyje, tak ta vypadala, že jí to moc nezajímá. Vlastně to skoro vypadalo, že jí ani nevnímala, což Rianne dráždilo. Ale nehodlala tady před takovým trpasličím fešákem dělat holčičí bitvu, ne bez bahna, to by nebylo ono. Když Freyja odpověděla jen jednoduché hmm.. Tak Rianne rozhodila rukama. "HMM!HMM! Tady nejsi na Skellige! Mluv obecnou a ne medvědovštinou! Brum brum hmm!" Procedí dotčeně. "Jestli jsi tomu nerozuměla, tak se omlouvám, ale ten jazyk je hrozně těžkej, v obecné to znamená polib mi." Zabručí k Freyje a to už se podívá na Varrena, na kterého zamrká. Chvíli se spolu bavili, rozhodně byl maličko lepší společník, než ta nadutá princeznička. Když jí řekl, že o klíčích k srdci jí řekne potom, až se dostanou ven, chvíli si ho prohlížela. "A nešulíš náhodou s tím, že doufáš, že za tu chvíli na to zapomenu? Víš, že to ti neprojde mám paměť jako... Eh, to jméno jsem zapomněla.." Řekne a poškrábe se na hlavě. Nakonec mávne rukou a vyrazí tedy do druhé části.

V druhé části se teda laskavě rozhodla pomoci a dostalo se jí jen neuznání a stížností, což se samozřejmě Rianne nelíbilo taky a tak jí řekla své, čímž tu dámičku rozesmála. To už se nafoukla. "Tak to mě poslouchej ty rádoby nádhero z božské podstaty, či co! Já už tucet vlkodlaků sejmula jak nic. Já jsem zatracená Rianne Temná čepel! Ta čepel, co loví monstra ve tmě, aniž by si mě všimla! Vlkodlaky si dávám k snídani, takže vím o čem mluvím. Dokonce dokážu každého poznat jen pohledem!" Řekne a začne se chvástat. S vlkodlakem bojovala jen jednou a to na cvičišti a byl vycpanej.. Upřímně ani pořádně nevěděla, jak se vlkodlak pozná, ale to tahle princezna nemohla a nemusela vědět. Rozhodně ze sebe nehodlala dělat nějakou chudinku, ale musela ukázat, že má prostě ve věci navrch. Jistý drobný detail, že by nepoznala vlkodlaka ani na metr od ní je jiná stránka věci.

A jako vždy měla Skelližanka další ze svých šílených nápadů, což jí sama i potvrdila s tím, že je lepší jim koukat do očí. Rianne jen zakroutila očima. "A jak jako můžeš koukat jim do očí, když budou.. Ne, mlčím.. Nic!" Řekne a vzdá to, radši si sedne hezky do kouta a začne si broukat.

Po chvíli evidentně bylo po všem, Freyja se rozhodla něco říct, ale Rianne jí prakticky neslyšela až na posledních pár vět a cosi o trpaslíkovi. Otočila se na Freyju nechápavě. "He? Co jsi říkala? Mluvíš potichu. Co mám udělat trpaslíkovi?" Zeptala se nechápavě pořád s rukama na uších, ale když šla za divnopsem do temnoty, tak Rianne zaúpí. "No ona snad chce další kolo! NE! LA la la la la!" Začne broukat, nechtěla nic vidět, nic slyšet, jen si broukala.

Varren přišel a udělal něco, co nečekala, vzal její ruku a dal jí na jeho hruď, tu HRUĎ! Rianne přestala broukat a nechápavě koukala na Varrena, na hruď, na Varrena, na hruď, Nadšeně se podívala na Freyju, která něco říkala, ale Rianne netušila vůbec co. Jen polkla a usmála se. "Eeeh.. Mlčím jako ryba. Teda za chvíli, nyní musím jen něco říct, takovou krátkou modlitbu. Varrene náš, jenž jsi požehnaný, posvěť hruď svou, jak v nebi, tak i na zemi a nenech nás upadnout do stavu blažennosti." Zabrblá krátce, ale pak už zmlkne a nechá se teda vést Sama si nedokáže odpustit a občas si tam začne hrát s těma kudrlinkama.

Nakonec dolezli hezky do další místnosti a tam to vypadalo trochu lépe, ale pořád to byla díra. Ještě aby ne, když byli v díře. Rianne se rozhlížela a hvízdla. "No.. To je ale pěkná... Zatracená díra, do které jsme vlétli. Mizernej zajíc!" Zabrblá. Už chtěla nadávat dál, ale uslyší v elfštině další hádanku. Ten hlas by krásnej a znepokojující, vstávali jí z toho chlupy i na.. Prostě se jí nelíbil a líbil. Podívá se na Freyju s pozvednutým obočím. "Ne sakra, myslela jsem si, že někdo prdí. Samozřejmě, že se ozval zase." Zabrblá s kroucením hlavy. "Ta dnešní společnost, poukazovat na samé zcela jasné věci. Co přijde příště." Brblá si a začne procházet místností. A nakonec jí to docvakne Nadšeně povyskočí. "Já na to přišla!" Řekne nadšeně.
Je to: | +
Svíčka! Když je tlustá, tak je pomalá, když hubená, tak rychlá a když na ní dejchneš tím svým dechem, tak zdechne, jako by jsi jí zfoukla! Je to svíčka!
Řekne nadšeně a Varren řekne pak docela zajímavý poznatek. Rianne se na něj podívá lehce pobaveně. "Ale, že by se nám tady někdo začal formovat do nové hlavy církve? Má víra ve světlo je neochvějná! Světlo dej mi sílu! Světlo mi dává sílu!" Řekne pobaveně. A pak zvedne prstík. "Ale často to pak končí Jeho jménem jsem proklel všechno a všechny, které jsem kdy miloval a stále necítím žádné výčitky, žádný soucit, žádný stud a dotáhneš to pak tak daleko, že budeš tvrdit, že toto království podlehne a z popela povstane nový řád, který otřese samotnými základy světa." Dořekne a začne se chechtat.
Obrázek

"Kdo jinému monstrum zabije, ten na něj vidlema. Možná to není kdovíjakej citát, ale sedí to dokonale, místo toho, aby ti držgrešle zaplatili za hlavu té příšery." - Rianne

Příspěvek od Chris » 29 bře 2022, 17:26

Skupinka Timeya, Chris a Julian

Poté co se mu představil blonďatý dlouhán se zatvářil což o to kdyby poněkud zvláštně ale přinejmenším otráveně. V tu chvíli už si byl Chris na sto procent jistý, že už spolu jeden rozhovor vedli a nebyli k sobě zrovna nejmilejší. Jako Sojka práskačka? Někdy si říkal kéž by většinou to ale bylo právě naopak někdo nahlašoval jeho..... Svou přezdívku by jim objasnit sice mohl ale to by bylo na dlouhé povídání. "Dalo by se to tak říct." Dále to nijak rozvádět nehodlal a jenom se uculil.

Zase ten hlas co by dal za to aby ho už nemusel slyšet ale co už, vypadá to že si bude muset na nepříjemný hlas zvyknout. Na zdi se začali pomalu objevovat obrazce. "Už jsem vám někdy říkal, že nemám rád čáryfuky?" Zmínil se mimořečí o magií obdařených osobách. Kdyby měl teď před sebou tak toho chlápka co to vymyslel tak ho nakope takovým způsobem, že by si týden nesedl.

Odpověď? | +
Nezbylo mu než souhlasit s Julianem. "Taky si myslím, že odpověď jsou zrnka písku když se tam mluví v množném čísle ale ruku do ohně bych za to nedal."

Příspěvek od Belan » 30 bře 2022, 15:34

Skupina S (Varren, Rianne, Freya)

I tentokrát se po odpovědi ozvalo cvaknutí dveří a to pouze těch jedněch na levé straně. Po otevření vedou do další místnosti, kde je tma. Jediné světlo dovnitř proniká dveřmi z minulé místnosti. Místnost není velká, má lehce protáhlý obdélníkový tvar a u stěn jsou regály. Mezi ně se sotva vejdete dva vedle sebe. Regály jsou spíše prázdné než plné. Nějaké bedýnky, soudky a váčky tu najdete, ale vše je zaprášené a vypadá to, že tu nikdo tak sto let nebyl. Pokud si zařídíte nějaké světlo, uvidí i ostatní, že každá stěna má jen jedny dveře a pokud by se někdo hodně rozhlížel, našel by i padací dvířka ve stínech na stropě. Pokud by Rianne mlčela, mohl by naslouchající Varren slyšet to výběrové ticho se zárukou. I v této opuštěné místnosti se ozve známý hlas přednášející další hádanku.

“ Co prochází dveřmi, ale nikdy nevejde dovnitř ani nevyjde ven?“

Skupina B (Busaraji, Ahura, Amaris)

Nestalo se tak, jak Bu doufal. Nejspíše ani jedna ze zadaných odpovědí nebyla ta správná. Místností se ozvalo zabručení, které rozvibrovalo vodu na podlaze. Chvěla se nejen voda, ale i celá země a kdyby někdo vydržel koukat dostatečně dlouho do neklidné vody, tak by si možná všiml, že někde začíná praskat. Místy skutečně vyrostly z podlavy vyvýšeniny, ze kterých odtekla voda, takže byly o to viditelnější. Voda se ovšem začala chovat podivně. Ahura mohla díky medailonu vnímat pořádnou dávku magie v okolí. Před Busarajem se začala voda sbírat, jako by tam byl gejzír, který roste ke stropu a výše. V určité výšce se začal rozšiřovat a bobtnat. Čirá pohybující se voda na mlžném pozadí, přímo ideální podmínky na pozorování, ale za moment už začíná docházet všem, co se děje. Vytvářela se před ním velmi vágní humanoidní postava, jen asi trojnásobku jeho výšky. Také to vypadalo, že zvedá jednu končetinu nahoru a všichni ví, kam takový pohyb následně zamíří. Jistě nikdo nezůstal jen zírat na toto vodní dílo a rozhlédl se kolem. Za vámi stojí dvě podobné postavy ve stejném gestu.

Tak co vás tam čeká | +
Mimo herně:
Gejzírník
9 kostek

Vlník
7 kostek

Zdyma
7 kostek

Pokud s nimi budete bojovat, hoďte mi prosím dvě kola v postech a já vám to vyhodnotím. Děkuji.

Skupina H2 (William, Eleonor)

Po této odpovědi ten špatný pocit zmizel. Místo něj se ozvalo cvaknutí dveří. Poslední dveře vpravo a dvoje dveře naproti vám u pravého rohu se pootevřou. Tato místnost má docela nízký strop z klenutých cihel. Široká tak akorát na dva lidi vedle sebe a brzy se zatáčí doprava. Stěny jsou hlavně prázdné výklenky a mezi nimi plápolající pochodně. Až pojdete za roh, tak opatrně, leží tam podlouhlá bedna. Pokud o ni zakopnete, moc se nestane, jen se rozpadne a odhalí prázdnotu uvnitř. Za zatáčkou je delší tunel a na konci jsou vidět dveře. Tady se ve výklencích už tu a tam něco nachází. Většinou prázdné lahve od vína, některé rozbité. I jeden soudek. Asi tak v polovině cesty se vám opět ozve v hlavě hlas s hádankou.

“ Udržím spoustu vody, přestože jsem plná děr.“

Skupina P (Julian, Chris, Timea)

Tady se intenzivně přemýšlelo a po další odpovědi i zda nepříjemný pocit byl nahrazen cvaknutím dveří. Pootevřely se pouze jedny, přímo před vámi. V místnosti vidíte na stěně před vámi žluté dveře, vlevo vidíte modré a vpravo zelené. Z podlahy trčí několik hladkých širokých sloupů, podlaha kolem nich je značně poškrábaná, jako by po ní bylo taháno něco těžkého. Na podlaze se hemží a třepotá spousta objektů všech možných barev podobně jako mouchy bez křídel. Plácají se tam, jak se snaží vzletět, ale nedaří se jim to. Pokud se pro ně zkusíte sehnout a nějaký uchopit, tak zjistíte, že to zase tak snadné není. Na zemi se plácají podivuhodně hbitě. Jakmile vám přestane přecházet zrak z té neustále se měnící palety barev, tak zjistíte, že mnoho předmětů ani nepoznáváte. Při bližším průzkumu dveří následně zjistíte, že se liší více než jen barvou. Pouze jedny mají klíčovou dírku a jsou modré (levé), další mají vedle sebe jen podivnou placičku a jsou žluté (před vámi) a poslední má na místě zámku čísla a jsou zelené (pravé).
Mimo herně:
I zde jsme nalezli speciální místnost. Jsou tam všemožné objekty do velikosti fotbalového míče. Od každého objektu je tam minimálně jeden zástupce v jakékoli barvě duhy. Na jajékoli další informace či strategie řešení se mě klidně ptejte.

Rukavice téměř nikdy nesundává a zástěru má sbalenou ve vaku.
Belan momentálně vypadá jako v avataru.

Obrázek
Obrázek

Příspěvek od Kathika z Attre » 01 dub 2022, 01:07

Očividně se už odněkud znají. Nebylo to nijak těžké postřehnout. I tak byla konverzace zvláštní a Kathika se nezapojila do té doby, než ji elfka oslovila. "Kathika. Jsem Kathika z Attre." Nebyla zvyklá se někomu představovat celým jménem. Situace jí ale napovídala, že jméno není až tak důležité. Přeci jen není jediná s takovým jménem z Attre. Byli tu určitě další Kathiky, Katriny. Kateřiny, Karolíny a další hloupá jména, která příslušníci její rasy rádi používali a s časem i pozměňovali.

"Tak to jsme se tu ocitli dost podobně. Já jen hledala místo, kde se schovat před tím nepřívětívým počasím." Vzpomněla si na svého koně. Ten tam určitě ještě stál a přežvykoval cokoli, co bylo v dosahu opratí uvázaných okolo stromu. Vytrhla se z myšlenek a vrátila se zpět do přítomnosti obklopené magií a labyrintem plným hádanek.

Na cvaknutí dveří zareagovala obezřetně. Původně se chtěla připravit na boj s čímkoli, co by z jejich stínu vyšlo. Nakonec to ale nebylo třeba. Nic se nevyřítilo jim v ústrety a Kathika se uvolnila. Její společníci se očividně chtěli vydat do jedněch ze dveří a ona se tomu neprotivila. Stejně nemohla kvůli početnému výskytu magie v tomto komplexu zorientovat, nebo i sledovat stopu jedné z nich. A tak je následovala až do další místnosti.

Tam se vše opravdu pokazilo. Už sama místnost a přebytek magie naznačoval, že nebyl dobrý nápad sem chodit. Samozřejmě se ihned otočila, když téměř nesnesitelné ticho přerušilo prásknutí dveří. A aby toho nebylo málo, ten Aldarey se při otočení zpátky již nenacházel na svém místě. Vlastně ani nestál nohama na zemi. Kathika pohledem nahoru zjistila nepříjemnou pravdu. Aldarey byl vynesen do výšky a nevypadalo to, že by se ho to kouzlo, protože Kathika se domnívala, že je to kouzlo, ho bylo ochotné jen tak pustit. Na elfčinu reakci jen pokrčila rameny. Navíc se jí z toho množství magie dělalo lehce nevolno. Ještě to nedošlo do fáze, kdy by se neudržela, ale nepříjemnost to zajisté byla.

Pokusila se uklidnit a rozhlédnout. Chvíli si pohrávala s myšlenkou, že by se ho pomocí telekineze pokusila přitáhnout zpět dolu, ale neznalost kouzla a hlavně jeho síla jí donutily nic nedělat. A také tu byla ta maličkost ohledně toho, jestli ten Aldarey nebo ta elfka nesympatizují s lovci čarodějnic. Samozřejmě to nemusela být pravda, ale za těch několik dekád viděla už několik "nelogických" kombinací lidí či zájmů. Takže jediné, čeho nyní byla schopná bylo zvednout hlavu a zakřičet kvůlu vzdálenosti na toho Aldareye: "Zkus se uklidnit a rozhlédnout!"

Příspěvek od Busaraji -Bu- Ghulam » 02 dub 2022, 23:22

Skupina B (Busaraji, Ahura, Amaris)

4. místnost - pořád špatně?

Bu se rozčiluje a hádá dále | +
Ani další pokus se nesetkal s úspěchem a uvnitř Bua to začínalo vřít. { Takže ani tohle není správně? Dobře, vyhráls! Jsou to ty boty! } Vykřikl trochu rezignovaně kamsi ke stropu. { Ale vždyť to nedává žádný smysl! }

Jenže na další výlev emocí nedostal prostor, před nimi se začala ze zbylé vody a páry zhmotňovat nějaká bytost. Ačkoliv zerrikánec s jistotou nedokázal určit o co jde, jejími nepřátelskými úmysly si byl docela jistý. { Takže si tu s náma hraješ jak kočka z myší a teď nás chceš ještě nechat zabít!? } Ulevil si ještě směrem ke stropu, ale pak už začal jednat trochu racionálněji: { Co to sakra je a jak se toho nejlíp zbavíme? } Obrátil se s otázkou na Ahuru, přičemž si všiml, že bytost předním není jediná. Musel jednat a to rychle. A nevěděl jak. Udělal tedy, z jeho pohledu, to nejlepší a nejrozumnější co mohl. Tasil kukru a rozpřáhl se s ní po svých spolubojovnících, obrátil se ke svým bohům.

{ Zerrikantermente! Pane bouří, blesků, divokých požárů a přírodních živlů!
Vzývám tě, požehnej zbraním mých společníků a veď jejich ruku!
Nechť žár tvých blesků a ohně promění tyto bytosti zpět v neškodnou páru! }

Skupinka zerrikánců, snad vyjma Ahury, byla sice zvyklá bojovat, ale obvykle s něčím živým a hmotným, z masa a kostí, co se dalo normálně zabít. Tohle proto všechny tři zaskočilo a nevěděli jak reagovat. Nemluvě o tom, že bytosti je svou výškou převyšovaly a bojovat s nimi se zdálo jako sebevražda. Takže stejně, jako zaváhal Bu, váhal i Abdi s Fari. Jenže utéct nebylo kam, byli s nimi přeci uzavřeni v jedné místnosti. Teprve Buovo požehnání a také útok Ahury, která se téměř bez váhání na největší z bytostí vrhla je vrátil do reality. To už Busaraji dělal to jediné co mohl, svou kukrou sekal po té vodní mase. Nesliboval si od toho mnohé, nebyl žádný válečník, ale tak nějak doufal, že tím bytost alespoň trochu rozptýlí, rozhodí a Ahura tak bude mít lepší příležitost tu věc zabít. A ostatně, lepší udělat něco, než jen stát a sledovat jak si vedou ostatní. Takhle v pohybu bude alespoň horší cíl.

Fari a Abdimu pár okamžiků trvalo, než se také zapojili. Abdi se chopil svého luku, odběhl trochu ke zdi a prvním šípem podpořil snažení Bua a Ahury. Jenže pak si všiml Fari, která na další bytost zůstala sama a další podporu už směřoval tím směrem. Fari totiž také zaznamenala další tvory za jejich zády, toho bližšího si vybrala a teď vodu, z které byl tvořen, zkoušela rozbít a rozcákat opakovanými výpady svého kopí.

Mimo herně:
souboj veden v Aréně
Busaraji "Bu" Ghulam
Buovi NPC společníci | +
Abdi - Busarajův asistent a učedník (#008080)
Fari - Lovkyně, stopařka a Abdiho družka (#BF4000 )
Nasrin - Válečnice a skutečná Tamatiho teta (#800000)
Soraya - Bardka a hadí tanečnice (#BF0080)
Tamati - Mladý grazlík, všeználek a všeuměl (#00BFFF)
Tarsa - Vědma, čarodejnice, weirdo (#8040FF)

Obrázek
Obrázek

Příspěvek od Freyja an Varg » 03 dub 2022, 16:57

Skupina S (Freyja, Varren, Rianne)

Nejraději by se rozesmála, když se Rianne začala chvástat, jak si dává vlkodlaky k snídani a že už jich tucet sejmula a nebyla to pro ni žádná velká práce. Taky ji pobavilo, že je dokáže poznat jen pohledem. V neposlední řadě však skoro vyprskla smíchy u sdělení, že loví monstra ve tmě, aniž by si jí ta stvoření povšimla. “Ty? Lovit monstra bez povšimnutí? Kdybys uměla držet jazyk za zuby, tak bych tomu možná i byla schopná uvěřit, ale tahle? Nenech se vysmát,” uchechtla se, ale jinak emoce na uzdě udržela. “A pokud dokážeš vlkodlaka rozeznat pouhým pohledem, tak to je dobře, že tě tady máme, co kdyby náhodou nějaký zaútočil. Tu vlčí hlavu a drápy bych asi jen těžko rozeznala, takže díky, že mi sdělíš, že nás napadl vlkodlak,” utahovala si z ní dál. Bylo jí jasné, že Rianne myslela vlkodlaky v lidské podobě, ale tímhle jí mohla trochu vrátit její drzost. Z nich dvou prostě kamarádky jednoznačně nebudou, protože by pokoušela trpělivost na každém jejím rohu a ona potřebovala pro své vlčí já spíš klid. Na druhou stranu by se z toho mohl stát dobrý výcvik a ji by jen tak něco nerozházelo. Ovšem pokoušet to rozhodně nechce.

xxxxx

Poté, co proběhl souboj o dominanci, sjela zaklínačku za to, že prostě nemohla držet hubu, když jasně řekla, že mají mlčet. Nemuselo se to díky jejímu věčnému drnčení taky povést, našteští se tak nestalo. Trpaslík byl v tuto chvíli v místnosti jaksi navíc. Vlastně se od jejich setkání v chodbě moc nevyjadřoval, ale na druhou stranu, ty dvě to zvládly dostatečně i za něj. A možná, že mistr trpaslík byl nakonec rád, že ty dvě si všímají spíše sebe navzájem než jeho. Přesto by ráda, aby se odsud dostali všichni, takže Rianne naznačila, že by mohla brát ohledy alespoň na Varrena. Rianne dělala, že nic z toho neslyšela a vlkodlačice jen protočila panenky. Proto se otočila na trpaslíka, aby mu vysvětlila své další počínání a vydala se směrem za asipsem, aby si prohlédla mladé, než se odsud pokusí dveřmi odejít.

Když se vracela, stala se svědkem pro ni velmi nečekané situace. Mistr Varren si položil Rianninu ruku na svou hruď a jal se ji ochraňovat, nezapomněl ale podotknout, že druhou ruku si má dát na ústa, aby mu neposlintala záda. Podezřívala ho, že měl taky jen dost jejího ustavičného brebentění, ale šel na to úplně z jiné strany než ona sama. Pokud to pomůže, proč ne.

Společně se dostali do další místnosti, kde znovu uslyšela onen hlas. Automaticky na to upozornila. A samozřejmě to nezůstalo bez odezvy, protože zaklínačka se to jala komentovat. Vydechla, už opravdu velmi otráveně a zároveň naštvaně. Ať už jsou pryč! “Příště ti dám na hubu,” odsekla jí a vrhla na ni zlostný pohled. “Jen sděluji zcela jasné,” rýpla si do ní ještě, ale pak už se soustředila na hádanku.

Vypadalo to, že se všichni shodli na odpovědi. Alespoň v něčem byla jejich kompanie schopná nějakého konsensu.

Jedny z dveří klaply, což znamenalo, že se odemknuly. Skvělé, vážně na to přišli. Její kroky směřovaly doleva, kde odemknutí dveří slyšela. Zabrala za kliku a dveře se s lehkostí otevřely. K její smůle ovšem ani tady nebylo vidno žádného východu. Na rozdíl od předchozích místností, zde panovala tma. Nechala proto dveře otevřené dokořán, aby mohli lépe identifikovat, co se v místnosti nachází, i když ona by jistě mohla použít i svoje zbystřené smysly, ale mohla by tím na sebe upozornit. Místnost byla celkem úzká a regály po stranách tomu moc nepomáhaly. Otočila se na ty dva. “Mohl byste někdo vzít s sebou tu lucernu u toho sedátka, prosím? Vypadá to, že cesta světla skončila,” prohodila, načež tím reagovala vlastně i na předchozí Varrenovu poznámku. Díky té lucerně by mohli vidět rozhodně lépe.

Díky světlu z vedlejší místnosti se jí podařilo identifikovat, že v každé stěně jsou umístěny dveře, ale to bylo tak všechno. Vstoupila do místnosti a najednou se ozval znovu ten hlas. Posečkala až budou v místnosti všichni, aby ten hlas také slyšeli a oni se znovu mohli pustit do hádání. Zopakovala hádanku nahlas, pomáhalo jí to lépe přemýšlet. “Co prochází dveřmi, ale nikdy nevejde dovnitř ani nevyjde ven?“ kousla se do rtu, a pokud zde v místnosti měly onu lucernu, která jim zajišťovala přísun světla, zkoumavě si prohlížela jedny z dveří. Jako by chtěla odpověď snad vykoukat.

Řešení? | +
“Projít dveřmi toho může hodně, ale taky to může zpátky,” uvažovala nahlas. Přešla k jedněm ze dveří a začala se jich dotýkat. Přejížděla po nich prsty až zavadila o kliku. Pokračovala ještě víc dolů a narazila na malý otvor. Klíčová dírka. Zarazila se a tvář se jí vyjasnila. Otočila se ke svým společníkům a sdělila jim, jakou odpověď považuje za správnou. “Mohla by to být klíčová dírka? Prochází dveřmi, protože je skrz, ale nikdy nevejde ani nevyjde ven, tedy obrazně řečeno. Vy jako zámečník byste asi tak doslovně s tímto řešením souhlasit nemusel, ale nic jiného mi teď smysl nedává,” obrátila se na Varrena, protože samozřejmě zaslechla, jakou profesi vykonává, a tak by na tuto problematiku mohl přinést i jiný pohled a třeba ji vyvést z omylu, že její řešení opravdu postrádá smysl.

PředchozíDalší

Zpět na Archiv