QUEST: O jeskyni a pokladu - ND

Re: QUEST: O jeskyni a pokladu

Příspěvek od Guithais Mór » 23 úno 2019, 11:53

Mimoherně:
Omlouvám se že to tak trvalo ale dělal jsem v týdnu srovnávací zkoušky ve škole a musel jsem se pořád učit.

Guithais se snažil pracovat pořád stejně pilně, ale už i na něm se postupně podepisovala únava.
Oběd jako vždy nebyl žádný zázrak, ale splnil svůj účel.
Když se odpoledne všichni vrátili do jeskyně, chvíli šlo všechno, jako při starém, když se najednou ozvala příšerná rána. To bude golem. okamžitě napadlo Guithaise, proč by se jinak Grodilův děd tehdy pohádal s tím druidem. Byl přesvědčen o svojí dedukci, ale myšlenka toho že by viděl golema ho ještě víc přitahovala k tomu, aby odhalili ten poklad. Byla to viz, která se nenaskýtala zrovna často.

Mimoherně:
Hod na inteligenci
Guithais Mór hodil/a 1d6 a součet kostek je 2:
2

Příspěvek od Sygnia » 25 úno 2019, 13:59

Orithun vypadal dosti překvapeně, když Iglo zareagoval, že si má jí stěžovat vedení. Prostě ho zarazilo, že by vůbec taková odpověď přišla, protože byl přesvědčený, že Doran štve všechny, i hobity. "He? Tož, to mi nehovor že si tu ani nemožem postěžovat nahlas!" zabručel. "Robime tu cele dny a furt to samé, samý šutr sem, šutr tam. A do toho Doran," pokračoval. Jenže to už se Doran vracel. A začal sekat dobrotu, takže Orithunovi pěkně zavřel zobák.

Nicméně ještě předtím, když Grodil k Doranovi promlouval, Khabal si mohl všimnout, že Grodil poměrně znejistěl, když povytáhnul sekeru. Přesto nic neřekl, očividně rád, že se dobral alespoň nějaké dohody. Podle všeho spolknul tu historku s válčením i s navijákem.

Iglo, který po obědě začal mluvit k Rarkurovi, se dočkal zaraženého zírání ze strany gnóma. Asi nečekal, že s ním vůbec někdo naváže nějakou interakci. Kruhy pod jeho očima už byly pořádně fialové, a přesto Rarkur nikdy nepolevil. "Těší mě Iglo, já jsem Rarkur Ottovordemcarbonberg," představil se jménem, které si Iglo pravděpodobně nikdy nezapamatuje. "Známe se s Grodilem z Mahakamu, já tam mám svoji speleologickou a geologickou dílnu, ve které dělám odjakživa, protože mi ji předal otec, mému otci děd, mému dědovi praděd a tak dále a tak dále," gestikuloval rukou. Jeho řeč i pohyby byly poměrně komické. Mluvil a hýbal se totiž strašně rychle, a ani jednou se nezasekl. Jako kdyby mu během chvíle, kdy se zaraženě koukal naběhla všechna data do hlavy a on je pak vychrlil najednou. To stejné udělal i s druhou informací, co tady vlastně dělá: "Rekognoskace podzemních prostor, kavernikolní průchodnost, metrika emergentních lokalit, tak normálně," odpověděl stručně, pak se znovu zarazil, když si musel připomenout, že kontakt s jinými bytostmi by neměl být jednostranný. "A co že děláš ty?" zeptal se nakonec, ale samozřejmě tím nemyslel, co Iglo dělá tady - přeci pracovali víceméně spolu. Spíš se ptal, co Iglo dělá mimo tuhle práci.

Když se však vrátíme k ránám, které se ozývaly v jeskyni - náhlé znepokojení šlo znát na všech přítomných. Zvláště u Rarkuka bylo poněkud překvapivé, vzhledem k tomu, že věděl asi nejvíc o tom kam směřují a zda je to bezpečné. Jenže tohle se nezdálo být jako geologický problém. Guithais, kterého napadlo, že by mohlo jít o golema, byl se svým odhadem vlastně docela blízko, ale stále cekem dost minul. Iglo, jehož znalosti sice nejvíce souvisely s pěstováním různých plodin, měl stále k dispozici selský rozum, který mu poradil, že rány s takovými otřesy musel způsobovat nějaký tvor velkých rozměrů. Nicméně Khabal, který byl z nich nejvíce zkušený z hornictví brzy přišel na to, o co skutečně šlo, a bylo jen na něm, zda se podělí s ostatními dřív, než to všichni odhalí.

"Že by se tam zhroutila stěna? Nemožné!" spekuloval Rarkur a kontroloval svoje měření a záznamy. Orithun nad tím mávl rukou: "Třebas už tam někdo kutá a my sme tu pozdě!" odplivl si. Raggoth nesouhlasil. "Ne, to bude čosi iného. Ďajaká potvora," zahučel. Rána se ozvala znovu, a hned za ní jakési hrdelní mumlání, kterému nešlo přes stěnu jeskyně rozumět. Rarkur se zamyslel, s něčím takovým očividně nepočítal. A tak doběhl pro Grodila a všichni se sešli na jednom místě, aby se poradili, jestli jim stojí za to tudy pokračovat. Kutat oklikou by totiž mohlo znamenat velké zdržení. "Tá čo si o tom všeci myslíte?" zeptal se Grodil se zachmuřeným obočím.

Mimo herně:
Khabal (s nejvyšším hodem) dostal pm s informací, co za tvora je za stěnou.

Během příštích 14 dní možná budu trochu pomalejší s odpovídáním, nicméně budu ráda, když se všichni pokusíme držet tempo jak nejlépe to půjde. Vypravěčuju také Imbaelk v Broňovicích, kde jste samozřejmě všichni vítáni :)

Příspěvek od Iglo Bosochlup » 03 bře 2019, 01:36

Iglo při obědě okamžitě odpověděl Rarkura "Ah.... no....Toulám se po světě a hledám práci pro dobrodruhy. Proto tu taky jsem." Pak se Iglo ze široka usmál a hned se zeptal. "Co myslíš, že tam dole najdem? Nějakou hromadu pokladu, nebo 2 hromady? Co myslíš?" Znovu se usmál a čekal, jak zareaguje.

Když přišla rána a všichni se jí začali věnovat, Iglo ani chvilku nečeka. "Hele, přátelíčkové.....to nebude dobré. Podle mě to je něco špatného. Nějaká obludička. Co budeme dělat?" Když se všichni sešly, aby se rozhodlo, jak dál, Iglo byl pro cestu skrz. "Hele, já vím že se vám to nebude líbit, ale já chci jít skrz. Máme tu dynamity, partu šikovných cipů.....Co víc si přát? Popřípadě zahrbeme stvůřičku a bude." Pak čekal, jak se rozhodnou i ostatní zareagovat.

Příspěvek od Khabal Rantild » 07 bře 2019, 13:25

Khabal kul pikle obvyklé i neobvyklé. Měl za sebou přece jen několik let dřiny v dolech, procestoval snad celý Sever. A tak, i když to nebyl zrovna... Trpasličí inženýr, dal si dvě a dvě, či spíše v jeho případě jednu a jednu dohromady, načež přišel na řešení. Trol, buď skalní nebo jeskyní, Khabal rozdíl nepoznal. Důležitě se nakýbloval přímo doprostřed porady a zvedl tlustý prst. "Vim, čo to je za vec. Pravdu má Raggoth aj hobit. Eto hockajé trolisko," řekl trpaslík a na všechny důležitě koukal. Pak ale přišel i s řešením. "Také trolisko je kurva silna potvora. Ak ho nasereme opravdu riadne, mohol by někdo prijiť k uraze. Tož naverhujem, abysme sa k nemu prokopali a zkusili s nim hodit reč. Nejsú uplně tupé, takéto potvory. Treba by aj pomoci mohol. A keď ne," teatrálně rozhodil rukama. "Rozbijem mu hubu," dokončil svůj nápad.
Obrázek

Příspěvek od Guithais Mór » 09 bře 2019, 18:01

Guithais se také přidal k vášnivé diskuzi o věci za zdí: "Podívejte se kolegové, napadá vás někoho, co by tam mohlo být?" Zamyslel se na chvilku."Nejsem žádný expert, ale sázel bych na nestvůru. A když jde o ten poklad, vůbec bych se nebál říct že ho hlídá golem .... Co na to říkáte vy Rarkúre? Vy vypadáte, že s podobnými záležitostmi máte víc zkušeností než my všichni ostatní tady dohromady." Čekal chvíli, co vyděšená skupinky odpoví. “Jestli ta obluda hlídá ten poklad, tak bych se jí nebál postavit; je nás tu dobrá parta a vsadím se, že páni trpaslíci se sekerou umí slušně ohánět.“

Příspěvek od Sygnia » 12 bře 2019, 08:07

Rarkur přikyvoval. "Dobrodruh.. no tak to vypadá, že jsi tu správně. Ale co bude dole, to nevím. Nezajímám se tolik. To samotná jeskyně je pro mě zajímavá, ne bohatství," co by s ním taky dělal? Maximálně by si vzal kousek do sbírky. Miloval svou práci, a tady v terénu mohl testovat náčiní vlastní výroby.

A zpátky k podivným ranám v jeskyni. Grodil zamyšleně vyslechnul všechny názory. "Fakt to asi bude potvora. Trol povidaš? A aj bavit že sa s nim možeme? Tož tak to bychom mali vyzkúšať... a v nejhorším ho zamordujem," rozhodl. Ostatní přikyvovali, až na Rarkura. "Ne zkušenosti, ne s příšerama," gnóm byl podivně bledý, jako by z toho měl strach. Ale už bylo rozhodnuto - šlo se skrz. "Zoberte si krumpáče. Estli sa mame dohodnúť, nemožeme temu trolovi odpálit kus skaly do xichta," napadlo ještě Grodila. Sám se jednoho krumpáče chopil a jal se kutat. A tak by měli učinit všichni. Společnými silami to nemuselo trvat dlouho. Rána se ještě párkrát ozvala a trolovo mumlání bylo ším dál tím zřetelné. Dokola opakoval jen dvě slova. "Bum," a "Hrát!"

Nakonec, když už zbývalo jen pár úderů krumpáči, troll provedl jeden ze svých výpadů a probořil zbytek stěny. Všichni, kdo kutali nejblíž museli uskočit, jinak jim hrozilo nějaké zranění. Orithun schytal naražené koleno. A když hromádka suti konečně slehla, přímo před nimi se tyčil kamenný trol a chytal se za hlavu. "Já - hrát - bum," zamumlal pomalu hlubokým trolím hlasem.

Copak naši hrdinové udělají? Další kroky můžou rozhodnout o tom, co se stane dál!

Obrázek

Příspěvek od Iglo Bosochlup » 22 bře 2019, 21:13

Iglo Odskočil jak jen to šlo. Při odskoku ale spadl na záda. Když uviděl následně trola, vyděsil se. Nikdy nic takového neviděl. Stál tedy opodál a když trol promluvil, zkusil na něj zakřičet tak, aby ho slyšel, několik slov. "Já jsem Iglo, kdo jsi ty? Ty sis hrál a pak na tebe něco spadlo nebo tě prostě bolí hlava?" Iglo byl připravený kdykoliv uskočit. Sledoval trola pořádně a dopodrobna, pořád nevěděl, co to vlastně je.

Příspěvek od Sygnia » 24 bře 2019, 21:18

Mimo herně:
Khabal se omluvil s Questu, protože nestíhá. Na řadě je tedy Guithais :)

Příspěvek od Sygnia » 25 bře 2019, 17:32

Mimo herně:
Quest se bohužel z důvodu odhlášení dvou účastníků předčasně uzavírá.
Bodové ohodnocení ve Změnách odpovídá poměrově množství odehrání plánované zápletky.

Děkuji za pochopení.

Předchozí

Zpět na Archiv